Jump to content

Ecosphere


Recommended Posts

Έχει κάποιος κάτι παρόμοιο;

Είναι ένα κλειστό σύστημα, δεν θέλει τίποτα, ούτε φίλτρο, ούτε τροφή, ούτε θερμοστάτη.

Μόνο φως.

Λέτε να δουλεύει ή οι γαριδούλες θα πεθάνουν μετά από μία εβδομάδα;

Δεν ξέρω ούτε καν αν έκανα καλά και το άνοιξα στο γλυκό νερό το θέμα. Ίσως να είναι θαλασσινό.

http://eco-sphere.com/cart/product_info.ph...;products_id=53

http://www.abundantearth.com/store/ecosphere.html

http://www.eco-spheres.co.uk/

post-23523-1309206902_thumb.jpg

post-23523-1309206890_thumb.jpg

post-23523-1309206914_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Οι γαρίδες που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα συστήματα είναι θαλασσινές.Συγκεκριμένο είδος,δεν το θυμάμαι αν και είχα ψάξει το θέμα παλαιότερα.Έχουν την ιδιότητα να προσαρμόζουν το περιβάλλον τους ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν.Τι θέλω να πω... Ορίζουν την ποσότητα τροφής που καταναλώνουν ώστε οι ρύποι να μην επιβαρύνουν το χώρο που ζουν.Έτσι φτιάχνουν μόνες τους τις συνθήκες που θα τους επιτρέψουν να επιβιώσουν.Οι μόνοι εξωτερικοί παράγοντες που μπορούμε να επέμβουμε εμείς είναι το φως και η θερμοκρασία.Προς θεού δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο με γαρίδες γλυκού όπως οι red cherry ή οποιαδήποτε θαλασσινή.Μην το δοκιμάσει κανείς...

Υπάρχουν διάφορα άρθρα αν και είναι περισσότερο διαφημιστικά.Αυτό που μου κίνησε την περιέργεια αλλά δεν βρήκα πληροφορίες, είναι μήπως το υλικό της "γυάλας" σχετίζεται με αυτό: http://www.novalek.com/kordon/breathing_bags/index.htm

Link to comment
Share on other sites

Aυτες οι γυαλες ειναι το υψιστο βασανιστηριο ενος ειδους αξιοθαυμαστων οργανισμων οπως οι κοκκινες γαριδες της Χαβαης. H επιστημονικη τους ονομασια ειναι Halocaridina rubra και τις αναφερω ως αξιοθαυμαστες γιατι οντως ειναι !!!

Προκειται για μοναδικα δημιουργηματα της φυσης που μπορουν να ζησουν εως και 20 + χρονια σε ολιγοτροφικα και τρομερα αντιξοα για οοιονδηποτε οργανισμο , οικοσυστηματα.

Η εισβολη των δυτικων και η καταστροφη του περιβαλλοντος στα νησια οπου ζουν, επληξε το ειδος που εφτασε αυτη τη στιγμη να πωλειται κυριως στις ΗΠΑ ως "feeder shrimps" ....δηλαδη ζωντανη τροφη για τα ψαφια.

Στα "οικοσυστηματα" αυτα που πωλουνται, στην ουσια αργοπεθαινουν καταναλονωντας την ιδια τους την ζωικη μαζα , ως οτου συρρικνωθουν και πεθανουν απο ασιτια, ασφυξια και δηλητηριαση, ακομα και μετα απο μηνες ή χρονια.

Θα ηθελα να φτυσω στο προσωπο αυτον που εφηυρε , τουτο τον χυδαιο τροπο να βγαλει χρηματα. :thumbup:

Σε αυτη τη σελιδα μπορειτε να διαβασετε περισσοτερα...http://www.petshrimp.com/hawaiianredshrimp.php

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά η όλη "ιδέα" είναι πολύ άσχημη.Κάποιοι θεωρούν αυτές τις σφαίρες άυλες,όμως δυστυχώς μέσα υπάρχουν ζωές που βασανίζονται.Αλέξανδρε μήπως μπορείς να μου λύσεις την απορία μου για το υλικό;

Έχεις καθόλου στοιχεία γι'αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Ποιο υλικο Φωτη; της σφαιρας εννοεις; αν ναι νομιζω οτι ειναι πολυεστερικο γυαλι ή πλεξιγκλας. Δεν ειμαι σιγουρος ομως και ποσως με ενδιαφερει ,αφου εγω να το σπασω θελω και να βγαλω τις γαριδες απο μεσα.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν τόσο ωραία ενυδρεία που μπορούν να τις φιλοξενήσουν, που αυτές οι γυάλες δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον και καμία χρησιμότητα.

:thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς Κωστή για κάποιους έχουν.Αν σκεφτείς οτι κάποιοι δίνουν τέτοια ποσά και οτι δεν έχει εναντιωθεί κανείς στις εταιρίες που παράγουν τις σφαίρες καταλαβαίνεις...

Μακάρι να μπορούσε όλος ο κόσμος να ενημερωθεί όπως εμείς εδώ μέσα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...