Jump to content

Γεννα Concict


leventis

Recommended Posts

καλημέρα και καλό χειμώνα.

έχω μια γυάλα στα 125 λίτρα με εσωτερικό φίλτρο (juwel rio 125)

πριν από 1 εβδομάδα περίπου είχα την πρώτη γέννα από convict.

όλα ξεκίνησαν από πριν 10 μήνες περίπου όταν και έδιωξα όλα τα ζωντανά μου και κράτησα μόνο 3 convict μικρά περίπου 2 δάκτυλα μήκος (4 cm) , 2 θηλυκά και ένα αρσενικό και έναν πλεκο,το καλοκαίρι λόγο ζέστης δεν μπορούσαν να κάνουν χωριό ούτε κάποια γέννα λόγο υψηλών θερμοκρασιών (πάνω από 30 c ) και περίμενα να κρυώσει λίγο ο καιρός μπας και δω γεννητούρια ,ξέρω ότι τα κονβικτ μπορούν σε θερμοκρασίες από +18 μέχρι και +34 όμως για γέννα αυστηρά θέλουν μέχρι 26 με 27 θερμοκρασία .

κάποια στιγμή όταν και έπεσε η θερμοκρασία κάτω από 30 έβαλα μια μικρή γλάστρα με τρύπα από πίσω (μικρή) έκανα σπηλιές με πέτρες και περίμενα.

το ένα το θηλυκό (άσπρο) είχε μεγαλώσει ποιο πολύ από το άλλο δεν ξέρω γιατί υποθέτω ότι επειδή ταίριαξε με το αρσενικό και έκαναν συμμορία και δεν άφηναν το άλλο (το μικρότερο σωματικά) να έχει καλύτερη πρόσβαση στην τροφή που έριχνα, έτσι πριν από 8 μέρες περίπου είδα τα πρώτα αυγά μέσα στην γλάστρα (καμιά 100 αν δεν κάνω λάθος) και την άσπρη θηλυκια να τα αερίζει με τα πτερύγια της συνέχεια και όταν έκανε βόλτα για τροφή (που έριχνα εγώ) γυρνούσε εσπευσμένα στην φωλιά της με την βοήθεια πάντα του αρσενικού του οποίου δεν άφηνε να πλησίαση ούτε καρχαρίας σε ακτίνα 2 χιλιόμετρων.

κάποια στιγμή τα αυγά έσπασαν και άρχισαν να φαίνετε οι ουρίτσες τους (μετά από περίπου 5 μέρες) και ήταν στο βάθος της γλάστρας και περίμεναν ,δεν ξέρω τι αλλά δεν το κουνούσαν ρούπι από εκεί και με την μάνα στην είσοδο και να τσαμπουκαλεβετε ακόμα και στον σύζυγο της .

Σήμερα είδα τα μικρά να είναι έξω από τι γλάστρα και έχουν κολιση σε ένα άλλο πιθάρι που έχω στην είσοδο της γλάστρας με μπόλικη άλγη και τρέφονται εκεί .

από ότι έχω διαβάσει στο ΝΕΤ δεν έχουν και ιδιαίτερο πρόβλημα τροφής τα νεογνά διότι τρώνε διαφόρους μικροοργανισμούς που υπάρχουν μέσα στην άμμο και όχι μόνο.

post-12835-0-76320800-1318773102_thumb.jpg

post-12835-0-94103300-1318773132_thumb.jpg

post-12835-0-86693900-1318773175_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

δεν μπορω να αναρτισω αλλες φωτογραφιες μολις τα καταφερω θα βαλω

Link to comment
Share on other sites

μολις μεγαλωσουν λιγο τα νεογνα και δω οτι η θηλυκια ετοιμαστη για νεα γεννα θα βαλλω πολλα φυτα μεσα πλαστικα (για να μην τα φανε ) και πετρες επισης με πολλες κρυψωνες για να μπορεσουν να κρυφτουν απο τους γονεις διοτι αν γενηση παλι η θηλυκια θα ξεχασει οτι εχει και αλλο γονο μεσα και θα τα φαει .

αυτο το συμπερασμα εβγαλα απο πολυωρη μελετη στο νετ παντα και με εμπειρειες αλλον συνχομπιστων .

αν κανω λαθος σε κατι ας με διορθωσετε.

Link to comment
Share on other sites

Μεγιά οι σπόροι. Πρώτα θα φάνε τα μικρά και μετά θα γεννήσουν. Με κρυψώνες άντε να σώσεις 2-3 τα οποία δεν θα τολμάνε να βγούν να φάνε. Αν θες να τα κρατήσεις γεννήστρα ή χώρισμα.

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...