Jump to content

Pseudochromis Flavivertex


Aquazone Project Team

Recommended Posts

gallery_1684_9_27496.jpg

 

 

Pseudochromis Flavivertex

 

Εύκολο και ανθεκτικό είδος με μεγάλες ανοχές, κατάλληλο για νέα ενυδρεία. Υπερασπίζετε τον ζωτικό χώρο, αλλά είναι το λιγότερο επιθετικό από τα υπόλοιπα είδη της οικογένειας. Στη διάρκεια της ζωής του μπορεί να αποκτήσει  ημιεπιθετική συμπεριφορά. Η επιλογή δύο ατόμων στο ίδιο ενυδρείο πρέπει να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα, ειδάλλως  θα υπάρχουν επιθέσεις για την κυριαρχία. Η διαμόρφωση του τοπίου πρέπει να περιλαμβάνει ρωγμές και σπηλιές στον βράχο διότι τις χρησιμοποιεί ως κρυψώνες. Δραστηριοποιείται στα κατώτερα και στα μεσαία επίπεδα του ενυδρείου.

 

Σαρκοφάγο είδος και πρέπει στη δίαιτα του να συγκαταλέγονται κατεψυγμένες τροφές, εμπλουτισμένες  με βιταμίνες και ενισχυτικά χρώματος. Στη διατροφή του συγκαταλέγονται οι μικρού μεγέθους  γαρίδες Mantis και τα Brίstleworms, οπότε το καθιστά χρήσιμο για ένα ενυδρείο υφάλου.

 

Η αναπαραγωγή σε αιχμαλωσία είναι εφικτή, και είναι πολύ προστατευτικό προς τα αυγά. Τα μεγαλύτερα σε μέγεθος  μπορεί να επιτεθούν σε διακοσμητικές γαρίδες μικρού μεγέθους. Το είδος αυτό που εμπορεύεται, είναι από αναπαραγωγή.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...