Jump to content

Aquazone Project Team

Recommended Posts

gallery_1684_7_82422.jpg

 

 

Xenia elongata

 

Ειρηνικό και ανθεκτικό είδος με κάποια ευαισθησία όμως στο υψηλό και στις απότομες αλλαγές του ρΗ, αλλά σε γενικές γραμμές πολύ εύκολο στη διατήρηση του με ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης.

Είναι αποικιακό είδος με πολλαπλάσιους μεμονωμένους πολύποδες που συνδέονται με έναν στέλεχος/μίσχο προσκολλημένο σε σημεία του βράχου και αναπαράγεται με διαχωρισμό. Είναι εφικτή η αποκοπή ενός στελέχους/μίσχου από τον βράχο, και κατόπιν η τοποθέτηση του σε κάποιο άλλο σημείο, ώστε να προσκόλληση και να αρχίσει εκεί εκ νέου τον πολλαπλασιασμό του.

 

Τα θρεπτικά συντακτικά τα παίρνει από την συμβιωτική άλγη zooxanthellae μέσω της φωτοσύνθεσης, ή από τις τροφές και θρεπτικές ουσίες που υπάρχουν στη στήλη του νερού, αλλά καλό είναι να σιτίζεται και από συμπληρώματα όπως το φυτοπλαγκτόν.

 

Χαρακτηριστικό είναι η παλμική κίνηση των πλοκαμιών από τους πολύποδες, ο λόγος όμως παραμένει άγνωστος,αλλά εικάζετε ότι είναι ένας δείκτης της ποιότητας του νερού. Τα χαμηλά επίπεδα αλκαλικότητας μπορούν να προκαλέσουν στην Xenia  παύση των παλμών, οπότε είναι ένα δείγμα ελέγχου του ΚΗ που πρέπει να κρατηθεί πάνω από 7.0 dΚΗ/2.5mwq/L.

Υπάρχουν όμως περίοδοι που αυτή η κίνηση σταματά, αλλά είναι κάτι το φυσιολογικό και δεν είναι κάποιο σημάδι προβλήματος.

Έχει απαιτήσεις σε υψηλά επίπεδα Ιωδίου που του εξασφαλίζουν καλή υγεία και ανάπτυξη.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...