Jump to content

Καινούργιο Ενυδρείο 140 Λίτρα!


Recommended Posts

Καλημέρα και χαιρετώ την παρέα , επειδή μου αρέσει πάρα πολύ το χόμπυ με το ενυδρείο και γενικά ασχολούμε και με την θάλλασα αγόρασα ένα ενυδρείο έχω πάρει διάφορα πραγματάκια για να βάλω μέσα , έχω καταλήξη να το στήσω με γλυκό νερό αλλα δεν ξέρω τι ψαράκια να βάλω μέσα γιατί ακούω διάφορα , πως το ένα θέλει μαλακό νερό σε σχέση με άλλα θα ήθελα να με συμβουλέψετε σε αρκετά πράγματα γενικά κάποια βασικά τα ξέρω αλλα για ψαράκια δεν ξέρω πολλά , απο ψαράκια που έχω δεί μου αρέσουν τα Gouramis , Σκαλάρια , Παπαγαλόψαρα , Δολάρια. Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη σας ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Καλωςηρθες.

Δε ξερω γιατι συνεχιζουν μερικοι να αγοραζουν παπαγαλοψαρα.Προσωικη μου γνωμη,ξεχνα τα.

Εκτος απο διαστασεις,Τι θες να κανεις με το ενυδρειο;Θα βαλεις και φυτα;Ειναι στημενο;Βοηθησε μας για να σε βοηθησουμε.

Εντελως φιλικα οπως παντα ετσι;Μη παρεξηγηθει το υφος μου.

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου φίλε Παναγιώτη , τι εννοείς θέλουν πολλά λίτρα? 140 λίτρα είναι το ενυδρείο. Θα ήθελα να μου πείτε κάποιους συνδυασμούς που θα μπορούσα να κάνω σε ψάρια , τα ψάρια που ανέφερα παραπάνω είπα απλά ότι μου αρέσουν σαν εμφάνιση δεν γνωρίζω και πολλά για αυτά.Φίλε pano_d7 είναι καινούργεια όλα αύριο θα μπεί το νεράκι και όλα αυτα που χρείαζονται έτσι ώστε να γίνει βιολογία κλπ. Έχω πάρει και κάποιες πετρούλες , ενα καραβάκι ξέρεις ναυάγιο στυλ , ηφαίστειο κλπ , αν μπορούσες θα ήθελα να μου πείς τι ψάρια μπορώ να βάλω μαζί και πόσα τι είδος δηλαδή .. θα μπορούσα να έχω ενα σκαλάρι μαζί με δολάριο και gourami? είναι πολλά τα ψάρια και το ενυδρείο η λίγα? θα μου άρεσε να έχω ψαράκια μέσα και γενικά να είναι με χρώμα έχω βρεί στην περιοχή μου κάποια gouramis μπλε , πορτοκαλί αλλα είναι απο το είδος που δεν μεγαλώνουν πολύ! Ευχαριστώ και πάλι....μόλις μπει το νερό και τα ντεκορς θα σας βάλω φώτο να το δείτε ..!

Link to comment
Share on other sites

Eχε υπομονη.Ειναι πολυ βασικο για το χομπι για να μη στεναχωριεσαι μετα με λαθος επιλογες οπως εχουμε κανει σχεδον ολοι.

Πρωτα πρεπει να ολοκληρωθει ο κυκλος και αφου στρωσει και παρεις και τις καταλληλες μετρησεις μπορουμε να προτεινουμε μια ψαροσυνθεση.Φυσικα η τελικη διαλογη ειναι δικια σου.

Πες μας τις διαστασεις γιατι να ξερεις τα σκαλαρια θελουν καποιο υψος.Δυστηχως δε μπορουμε να βαζουμε οτι ψαρια μας αρεσουν αν δεν εχουμε τις καταλληλες συνθηκες νερου.Δε θα θελες να σου αρρωστησει ή να μην εχει τη συμπεριφορα που εχει σε αλλα ενυδρεια και να απαγοητευτεις.

Ξεκινα το στρωσιμο και εδω ειμαστε ολοι να βοηθησουμε οσο μπορουμε.

Και μη ξεχνας.ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου φιλε μου.Τα ψαρια που θελεισ να βαλεις εχουν διαφορετικες απαιτησεις νερου,λιτρων και διακοσμησης.Γνωμη μου ειναι να μη βαλεις ψευτικα διακοσμητικα και να βαλεις φυσικα, οπως ξυλα,πετρες και ζωντανα φυτα.Τα ψαρια σου θα αισθανονται καλητερα μ αυτα. Επεισης για να σου προτεινουμε ψαρια θα πρεπει να μας πεις αν θες να μπεις σε διαδηκασια επεξεργασιας του νερου της βρυσης σου η οχι, γιατι καποια ψαρια θελουν πιο μαλακο νερο απ αυτο που βγαζει η βρυση μας.

Link to comment
Share on other sites

μου αρέσουν τα Gouramis , Σκαλάρια , Παπαγαλόψαρα , Δολάρια.

Σε 140 λίτρα δεν μπορείς να βάλεις τίποτα απο τα παραπάνω(εκτός των Gourami).

Tα λίτρα που διαθέτεις θα μπορούσαν ωραιότατα να γίνουν ένα πολύ ωραίο βιοτοπικό αμαζονίου, ή ένα πολύ ωραίο τανγκανίκα και πολλά άλλα. Όσον αφορά τη διακόσμιση καλό θα ήταν να έβαζες φυσικά διακοσμητικά και φυτά καθώς το ενυδρείο θα δείχνει πιο φυσικό και τα ψάρια σου θα το απολαμβάνουν πιο πολύ!

Όπως σου είπαν και οι άλλοι ξεκίνα με το στρώσιμο και τα συζητάμε στην πορεία!

Καλή αρχή!

Link to comment
Share on other sites

Χεραιτώ και πάλι , το στρώσιμο θα γίνει και μετά θα βάλω ενα χρυσόψαρο για να γίνει βιολογία , ξέρω κάποια πραγματάκια , τι εννοείτε δεν γίνετε να βάλω σκαλάρια? φίλος μου έχει 2 σκαλάρια σε 60 λίτρα , μια ωραία και σωστή σύνθεση για ψαράκια δηλαδή δεν θα μπορούσε να είναι 1 σκαλάρι , 1 gouramis , 1 δολάριο ? Παλιότερα είχα ενυδρείο 120 λίτρα και είχα oscar ζευγάρι αρκετά μεγάλα τα είχα μεγαλώσει εγώ 4 χρόνια τα είχα αλλα κόλλησαν μια αρρώστια και το ένα δεν το πρόλαβα το αλλο μετα απο θεραπεία έγεινε καλά και το έχει ενας φίλος σε μεγαλύτερο πλέον ενυδρείο.Ακριβώς διαστάσεις δεν ξέρω να σας πω είναι 90 cm μήκος και αν θυμάμαι καλά ειναι 55 ύψος δεν είμαι σίγουρος αλλα είναι αρκετά ψηλό για τα λίτρα του.Αύριο θα το βάλω και θα σας βάλω εικόνες και μιλάμε πάλι σας ευχαριστώ πολύ , αν θέλετε πείτε μια σύνθεση δεν με πειράζει και ας μην είναι με τα συγκεκριμένα ψάρια ας είναι κάτι άλλο απλα απο γλυκό νερό δεν έχω βάλει διάφορα ψάρια μόνο oscar είχα !

Link to comment
Share on other sites

Το ότι είδες κάπου κάτι δεν σημαίνει ότι είναι και το σωστό!

Και το ότι είχες 2 oscar σε 120 λίτρα και μεγάλου μεγέθους, αυτό είναι σκέτο βασανηστήριο!(Ούτε στον εχθρό τους!)

Φαντάσου ότι το ένα oscar θέλει 250 λίτρα νερού, πόσο μάλλον τα 2!!!

Όσον αφορά το ενυδρείο που φιλοξενείται το εναπομείναν oscar είναι στα ίδια χάλια(90εκ μήκος???!!!!).

Ανεπίτρεπτον για ένα oscar σε 90 εκ. μήκος! Φαντάσου ότι ούτε τα χρυσόψαρα θέλουν τέτοιο μήκος πόσο μάλλον τα oscar!

Όσον αφορά το στρώσιμο και το χρυσόψαρο που λές, είναι σκέτη καφρίλα(με συγχωρείς για την έκφραση) τα οποία άμοιρα έχουν γίνει τα πειραματόζωα μας επειδή είναι η φτυνή λύση!

Καλό θα ήταν πριν κάνεις το οτιδήποτε να ρίξεις μια γερή ματιά στα υπομνήματα που υπάρχουν και να πάρεις μια γερή δόση απο πληροφορίες που θα σου είναι χρήσιμες!

Αυτά μέχρι στιγμής!

Link to comment
Share on other sites

Πάνο , διάβασε λίγο καλύτερα τι γράφω , το ενυδρείο που πήρα τώρα είναι 90cm μήκος και το oscar βρίσκετε σε ενυδρείο 1.5 τόνου , το πρόβλημα δεν είναι έτσι ακριβώς όπως το διατιπώνεις oscar μπορείς να βάλεις και σε ενυδρείο 120 λίτρων όπως τα είχα εγώ απλά αργότερα είναι καλύτερα να μπούνε σε ένα μεγαλύτερο γιατί μεγαλώνουν αρκετά , επίσης στο ενυδρείο θα μπούνε 2 σκαλάρια μικρά , 1 gourami , και μάλλον 1 δολάριο όπως ανέφερα ποιο πριν το ενυδρείο έχει ύψος 55 πόντους είναι αρκετά καλά για τα σκαλάρια.Όσον αφορά για το χρυσόψαρο μάλλον δεν γνωρίζεις καλά κάποια πράγματα , τι σχέση έχει αν είναι φθηνό? στο μεγάλο ενυδρείο έχω ψάρια που στοιχίζουν πάνω απο 2000 χιλιάρικα , χρυσόψαρο θα μπει διότι έχει γρήγορη προσαρμογή και είναι αρκετά ανθεκτικό ψάρι! Αυτά για την ώρα..

Link to comment
Share on other sites

αφορά για το χρυσόψαρο μάλλον δεν γνωρίζεις καλά κάποια πράγματα , τι σχέση έχει αν είναι φθηνό? στο μεγάλο ενυδρείο έχω ψάρια που στοιχίζουν πάνω απο 2000 χιλιάρικα , χρυσόψαρο θα μπει διότι έχει γρήγορη προσαρμογή και είναι αρκετά ανθεκτικό ψάρι! Αυτά για την ώρα..

Φίλε μου δεν εννούσα κάτι με την τιμή του χρυσόψαρου. Εγώ λέω όπως και οι περισσότεροι ότι δεν είναι σωστό να βασανίζουμε ένα ψαράκι ώστε να στρώσουμε το ενυδρείο μας και να βάλουμε τα ψάρια που μας αρέσουν επειδή έχει μεγάλες ανοχές αλλά και επειδή είναι η εύκολη και η φτυνή λύση!

Σκέψου τι βλαβερές ουσίες έχει το ενυδρείο κατά το στρώσιμο(ο λεγόμενος κύκλος του αζώτου) που κρατάει απο 30 έως 40 ημέρες. Σκέψου ότι τις πρώτες 10 μέρες το ενυδρείο διανύει την αμωνία η οποία είναι άκρως επικύνδυνη για τα ψάρια μας και για αυτό βάζουμε ένα χρυσόψαρο επειδή θεωρητικά αντέχει την κακομεταχείρηση? Πως θα σου φαινόταν να σε έκλειναν σε ένα δωμάτιο και να σε άφηναν να ζεις εκεί μέσα και να εισπνέεις δηλητήρια για να κάνεις κατάλληλο το περιβάλον ώστε να μπούν άλλοι μετά μέσα ανεξαρτήτως αν σου έκαναν ζημιά!

Γι'αυτό ας μην τα εισοπεδώνουμε όλα μπροστά στις απολαύσεις μας!

ΥΓ: Ρώτησε όποιον θές όσον αφορά το θέμα του χρυσόψαρου και θα σου απαντήσει όπως εγώ!

Έγινε επεξεργασία - ΠαναγιώτηςCR7
Link to comment
Share on other sites

Εν μέρη δίκιο έχεις αλλα πιστεύω πως οι περισσότεροι απο εμάς έτσι κάνουμε κακα τα ψέματα καλο η κακό , δεν ξέρω αν το έχεις κάνει εσυ αλλα αν όχι μπράβο σου ! Τι ενυδρείο έχεις εσυ αν επιτρέπετε? και τι ψαράκια μέσα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...