Jump to content

Βοήθεια Για Ενυδρείο 60Lt.


Recommended Posts

Εχω ενα ενυδρειο 60 λιτρων με ενα ψευτικο φυτο και ενα καστρακι καθως και δυο μικρα σκαλαρακια.Τρεχει εδω και 2 εβδομάδες.ΝΟ3= 0 . Πότε πρεπει να γινει η πρωτη αλλαγη νερού? Πως? και τι αλλο πρεπει να προσεξω.Ευχαριστώ πολυ.

Link to comment
Share on other sites

κατ αρχην μιας και γω ειμαι αρχαριος( οποτε καταλαβαινομαστε :D ) αλλα εχω ριξει το διαβασμα εδω θα σε συμβουλευα να βγαλεις τα ψευτικα και να βαλεις αληθινα φυτα, ειναι πολυ καλυτερο το θεαμα, πιστεψε με :thumbup: ... οσον αφορα τα σκαλαρια, απ οσο ξερω τα λιτρα σου ειναι παρα πολυ λιγα μιας και αυτα γινονται τουμπανα νομιζω τελικο μεγεθος 15 εκατοστα μηκος 26 πλατος :blink: οποτε δε σε παιρνει... υπαρχουν πολλες επιλογες, αρκει να ψαχτεις λιγο... για τις αλλαγες καλυτερα να σου πουν οι γερολυκοι.

Καλως ηρθες απο μενα και καλη συνεχεια!!!

Έγινε επεξεργασία - Panos2011
Link to comment
Share on other sites

Γεια σου και απο μενα συμφωνω με τα λεγομενα του φιλου οσο αφορα τα σκαλαρια ....τωρα μας λες νο3 0 αλλα νο2 και αμμωνια (νη3/νη4)εχεις μετρησει?Γιατι απο οτι ξερω σε ενα νεο ενυδρειο πρωτα εχουμε αμμωνια (νη3/νη4) μετα νο2 τα οποια ειναι και τα επικινδυνα για τα ψαρια και τελοσ εχουμε τα νο3 με τα οποια καταλαβαινουμε οτι το νερακι εχει στωσει !!Με ποιον τρωπο στρωνεις το ενυδρειο φιλε μου???

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν. Ότι έχεις μέσα βγάλτο(καστράκι, φυτό, σκαλάρια)

Δεύτερον σε αυτά τα λίτρα έχεις πολλές άλλες επιλογές. Δεν χρειάζεται να βάλεις σκαλάρια τα οποία γίνονται γομαρια!

Τρίτον τι διαδικασία ακολούθησες για να στρώσεις το ενυδρείο?

Link to comment
Share on other sites

αντιχλώριο,βακτηρια και το αφισα να δουλεψει ετσι στους 27 βαθμους για μια εβδομαδα...τωρα τα σκαλαρακια τι να κανω???θα τα κρατησω μεχρι να μεγαλωσουν λιγο και μετα θα τα δωσω σε ενα ξαδερφακι μου που εχει ενα 400 λιτρο..

Link to comment
Share on other sites

1 Βδομάδα είναι λίγο. Το ενυδρείο κάνει 30 με 40 μέρες για να ολοκληρώσει τον κύκλο του Αζώτου δηλαδή να στρωθεί.
Εκτός και αν βάλεις μπόλι και επιταχύνεις το στρώσιμο.
Όσον αφορά τα ψάρια, το ενυδρείο σου δεν σου επιτρέπει να αφήσεις τα σκαλάρια σου για πολύ μεσα μέχρι να μεγαλώσουν, πόσο μάλλον αυτές τις μέρες που το ενυδρείο στρώνεται και δεν κάνει να είναι ψάρια μέσα διότι μπορεί να ψοφήσουν απο τις βλαβερές ουσίες που αναπτύσονται, γι'αυτό και λέμε να αφήσεις το ενυδρείο να στρωθεί και εφόσον οι μετρήσεις σου δείξουν οτι μπορείς τότε να βάλεις ψάρια.!
Δές αυτό το άρθρο:

Link to comment
Share on other sites

Οκ συμφωνω με τα λεγομενα σου....εγω ομως ρωτησα ποτε πρεπει να γινει και πως η πρωτη αλλαγη και οχι αν ειναι στρωμενο η οχι το ενυδρειο.ακομα εχω την απορια....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...