Jump to content

Θολουρα Στο Νερο


Recommended Posts

Καλησπερα,εβαλα στο ενυδρειο μου κατι πετρες απο την φυση για να φτιαξω νταμαρι για τις κιχλιδες μου,οταν τις εβαλα αφου πρωτα τις ειχα ξεπλυνει και τις ειχα βρασει για 10 λεπτα το νερο θολωσε και βρωμισε ,ηθελα να βαλω και κερατοφυλλο μεσα και οταν το εβαλα αρχισε να μαδαει και εχει γεμισει κομματακια το ενυδρειο,θελω βοηθεια τι να κανω ??Η θολουρα ειναι εδω και 4-5 μερες και δεν υποχωρει με τιποτα,εκανα και μια αλλαγη νερου 50% σημερα και παλι τα ιδια, πως να κανω το νερο πεντακαθαρο παλι ?

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα απ΄ όλα είναι στρωμένο το ενυδρείο σου?

Έχεις κάνει τέστ? Είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις αμμωνία?

Αν απο αυτά είσαι εντάξει τότε θα πρέπει να περιμένεις να φύγει η θολούρα απο μόνη της ή με μικρές και σύντομες αλλαγές νερού.

Βάλε καμιά φώτο να δούμε και το ενυδρείο. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου δεν εχω μεγαλη εμπειρια αλλα σε παρομοιο προβλημα οι παλιοι μου συστησαν να βαλω ενα εσωτερικο φιλτρο μονο με ενυδρειακο βαμβακι να λειτουργισει για κανα δυο μαρες.Το εν. βαμβακι ειναι φθηνο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τον άνθρακα μπορείς να τον βγάλεις αφού στρώσει το ενυδρείο. Και σίγουρα πρέπει να βγει αν επιθυμείς να βάλεις φυτά. Απορροφά χημικά στοιχεία από τη στήλη.

Link to comment
Share on other sites

Ωραια απλα ρωταω γιατι εχω μια σχετικη θολουρα και λεω μηπως φταιει ο ανθρακας και βγαζει βρωμες αφου οταν περναει ο καιρος κανει το αντιθετο απο οτι στην αρχη!

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω να σου δημιουργεί τη θολούρα ο άνθρακας πάντως. Τις αιτίες της θολούρας πρέπει να τις εντοπίσεις σε αύξηση αμμωνίας , χαλίκι άπλυτο κ.τ.λ. :)

Έγινε επεξεργασία - dpap
Link to comment
Share on other sites

Βαλε μια φωτο ρε Ηρακλη να δουμε! Μαλλον εχεις βακτηριακη εξαρση, περιμενω νεα σου.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως δν μπορω να ανεβασω αυτη την στιγμη καποια φωτο γτ εχω χασει το καλωδιο που συνδεω στον υπολογιστη.Αυτο που λες ΡΙΚ ειναι πιθανο γιατι πριν κανα 2 βδομαδες ειχα ριξει παραπανω κατα λαθος,τι κανω σε αυτη την περιπτωση?Αμμωνια ειχα ανεβασει πριν 1 βδομαδα περιπου λογο ιχθυοφορτισης μαλλον αλλα εκανα μια αλλαγη νερου 50% με αντιχλωριο-βακτηρια και επεσε στο 0 παλι.Οσο για το χαλικι δεν νομιζω γτ το εχω 2.5μηνες μεσα και ηταν σχετικα καλο,αλλα ποτε κρυσταλο.Φοβαμαι μηπως φταιει το φιλτρο ειναι Bluwave 05 εσωτερικο και το κουτι του λεει για 300l/h και εγω εχς 120. . . Τι αλλο μπορει να παιζει? Επισης ερι3α και ενα υγρο Jbl clearol αλλα δεν ειδα διαφορα!

Link to comment
Share on other sites

Φιλέ Ηρακλή δοκίμασε να ξεπλύνεις λίγο το φίλτρο σου με νερό από το ενυδρείο γιατί τόση θολούρα και ψάρια μέσα θα έχει σίγουρα γεμίσει και δεν θα δουλεύει καλά! Μήπως η πέτρες που έβαλες είναι ασβεστολιθικές η τρίβουν γιατί πολύ πιθανών η θολούρα να προέρχεται από αυτό!

Link to comment
Share on other sites

Πρώτ' απ΄ όλα τι χρώμα έχει η θολούρα?

Έπειτα, όταν το κουτί του φίλτρου λέει 300 λίτρα κυκλοφορία να υπολογίζεις, ότι αυτά είναι πολύ λιγότερα, όταν έχει μέσα υλικά και όταν αυτά αρχίσουν να μπουκώνουν, οπότε η πραγματική απόδοση δεν θα είναι πάνω από 200-220 λίτρα. Εσύ έχεις 120άρι (μάλλον καθαρά απ' ότι καταλαβαίνω) οπότε η κυκλοφορία σου πρέπει να είναι πάνω 350 λίτρα κανονικά. Δηλαδή ένα φίλτρο που να γράφει 400-450 κυκλοφορία, θα σε καλύπτει.

Ίσως έχεις bacterial bloom, που επιδεινώνεται από τη χαμηλή κυκλοφορία, αλλά θέλει να μην ταΐζεις πολύ και θα κάνει τον κύκλο της. Πάντως μία φωτογραφία όπως σου είπαν και τα παιδιά πιο πάνω θα βοηθούσε.

Link to comment
Share on other sites

καταλαβα,θα παω για φιλτρο λογικα,βρικα ενα Fluval 240 σε καλη τιμη.Τις πετρες τις εχω βγαλει πολυ καιρο τωρα,και εχω κανει και 2 αλλαγες μεγαλες απο τοτε

Link to comment
Share on other sites

Φιλε Ηρακλη το φιλτρο σου ειναι καλο αλλα τα λιτρα της αντλιας οντως ειναι λιγα, για 60αρι καλο θα ηταν! Αν μπορεσεις να βαλεις μια 600αρα αντλια θα ηταν πολυ καλυτερα (αν χωραει βεβαια), μην σου φαινοντε πολλα στην πραξη.Οπως και να εχει μια μεγαλυτερη αντλια που να χωραει θα βοηθουσε, αλλιως θα πρεπει να προσθεσεις ακομα ενα φιλτρο για να βελτιωσεις την κατασταση. Οπως και να εχει μια φωτο μπορει να πει πολλα οποτε καποια στιγμη εαν μπορεσεις εστω και απο κινητο ισως θα μας βοηθουσε περισσοτερο.

Καθαρισε καλα τα σφουγγαρια και βαλε Filter wool (το ασπρο μαλλι) πανω πανω απο τα σφουγγαρια ή στην θεση του ανθρακα που ποια ειναι αχρηστος μετα απο τοσο καιρο.

Φανταζομε εννοεις το 205, θα κατσει γαντι στο ενυδρειο σου, μην ξεχνας πως πας για χρυσοψαρα και λερωνουν πολυ, προσωπικα θα σε συμβουλευα να πας σε καινουργιο αν επιλεξεις εξωτερικο φιλτρο για να εχεις το κεφαλι σου ήσυχο, βαβαια εσυ ξερεις καλυτερα το αν σε περνει ή οχι αυτη την δυσκολη περιοδο.

Link to comment
Share on other sites

Α οκ, ειναι το προηγουμενο μοντελο απο το 205, μια χαρα. Καταλαβαινω απολυτα, απλα οταν περνουμε μεταχειρησμενο εξωτερικο φιλτρο ειναι λιγο δικοπο μαχαιρι μια που εαν σου βγαλει προβλημα μπορει να γεμισεις νερα σε ολο το δωματιο. Φτου φτου λοιπον!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...