Sign in to follow this  
Ακόλουθοι 0
sCam

Ερώτηση....

10 δημοσιεύσεις σε αυτό το θέμα

Μετά τις τελικές μετρήσεις του ενυδρείου μου αμμωνιας νιτρικών κτλπ και βλεποντας ότι όλα είναι στο σωστό δρόμο έκανα μια αλλαγή νερού προσθετοντας αντιχλώριο και τα βακτηρια πάλι στην ποσοτητα που χρειάζεται... Λοιπόν χτες ένας φίλος με έδωσε μια γαρίδα αμανο διοτι είχε γέννα και είχε πάρα πολλες ..Την πέταξα την γαριδούλα μέσα και ξεκίνησε με έκανε όλο το υπόστρωμα λευκό από καφέ που είχε γινει λόγο άλγης..Το περίεργο είναι ότι τα μαυρα περιτώματα που εβγαζε η γαρίδα από το πολύ φαγητό της σήμερα δεν υπάρχουν .Αυτη την εξαφάνιση την έκαναν τα βακτήρια?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Την έκανε το φίλτρο! Για να διασπαστούν τα περιτώματα σε τόσο λίγο χρόνο μόνο και μόνο απο τα βακτήρια είναι αδύνατον!

Αλήθεια, οι μετρήσεις σου τι λένε?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Την έκανε το φίλτρο! Για να διασπαστούν τα περιτώματα σε τόσο λίγο χρόνο μόνο και μόνο απο τα βακτήρια είναι αδύνατον!

Αλήθεια, οι μετρήσεις σου τι λένε?

0 αμμωνία , 10 Νο3 , 0 Νο2 , dgh.14 , dkh 10 , ph 8 ... Έχω φυτά μέσα και το φίλτρο το έχω σε αργή ροή γιατί σκέφτομαι να βάλω έναν μονομάχο στις επόμενες μέρες και θερμοκρασια 24 βαθμούς..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μονομάχο με πεχά 8 αποκλείεται!!! Πρέπει να το κατεβάσεις πριν μπει το ζωντανό!

Για πόσα λίτρα μιλάμε?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μονομάχο με πεχά 8 αποκλείεται!!! Πρέπει να το κατεβάσεις πριν μπει το ζωντανό!

Για πόσα λίτρα μιλάμε?

54λίτρα φίλε μου.... Πιστεύω θα είναι αρκετά καλά...Πώς ρίχνω το Ph και θα ήθελα να ξέρω αν μπορώ να συνεχίζω να ρίχνω τα βακτήρια μέχρι να τελειώσει το μπουκαλάκι...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Βακτήρια ρίξε! Κακό δεν κάνει! Ίσα ίσα! Ρίξε μέχρι να τελειώσουν.

Τώρα για τον μονομάχο, τα λίτρα είναι καλά! Όσον αφορά το πεχά, ρίχνεται με πολλούς και διάφορους τρόπους.

Πχ 1) με τύρφη

2) με αντίστροφη όσμωση

3) με buffer

Πολλοί το ρίχνουν και με διάφορα ξύλα και φυτά(πχ παλαιότερα που είχα αμαζονίου ενώ είχα πεχά βρύσης 7,5 και δεν έριχνα τίποτα είχα ένα ξύλο μεσα που το κατέβαζε στο 6,5)

Για τους παραπάνω τρόπους ψάξε σε θέματα. Έχουν χιλιοειπωθεί. Δεν με παίρνει να στα γράψω διότι θα φάμε πόσσες ώρες!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυριο θα βάλω ένα ξύλο που βρήκα και μου άρεσε από το μαγαζί που ψωνίζω και μετά από προετοιμασία του ξύλου για να μην με κανει το νερό καφέ και λοιπά πραγματα θα κάνω μετρησεις και αν όλα είναι καλά τοτε δεν θα ακολουθησω άλλη μέθοδο αλλά πάλι θα ψάξω... Όσο ζεις και ψάχνεις μαθαίνεις.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

εδώ θα πω μια δική μου άποψη με την οποία μπορούν να διαφωνήσουν αρκετά άτομα.....γενικά λένε ότι τον μονομάχο πρέπει να τον έχουμε σε ph πάνω κάτω περίπου 7.Το να τον έχεις τον μονομάχο και σε 8 ph δεν είναι τραγικό για μένα γιατί αυτά τα ψάρια είναι πάρα πολύ ανθεκτικά αλλά και με τόσες διασταυρώσεις και αναπαραγωγές που τους έχουν γίνει σε όλου του τύπου τα νερά τα ψάρια έχουν μάθει να προσαρμόζονται παντού πάνω στον τομέα του ph.Προσοχή αυτό το λέω μόνο για τα ψάρια αναπαραγωγής και όχι για άγρια ψάρια.Επίσης ο φίλος σου σε τι νερό τις είχε τις amano και έκανε αναπαραγωγές?

Έγινε επεξεργασία - karrot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συμφωνώ ότι τα ψάρια αναπαραγωγής είναι πιο προσαρμοσμένα στο νερό της βρύσης μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα βάλουμε σε σχετικά ακατάλληλο πεχά επειδή είναι ένα ψάρι με πολλές ανοχές σε σύγκριση με άλλα ψάρια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι το καλύτερο για τα ψάρια μας! Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά και φαντάσου οτι και σε κατάλληλες συνθήκες θα βγάλουν καλύτερη συμπεριφορά και χρώματα!

Share this post


Link to post
Share on other sites

εδώ θα πω μια δική μου άποψη με την οποία μπορούν να διαφωνήσουν αρκετά άτομα.....γενικά λένε ότι τον μονομάχο πρέπει να τον έχουμε σε ph πάνω κάτω περίπου 7.Το να τον έχεις τον μονομάχο και σε 8 ph δεν είναι τραγικό για μένα γιατί αυτά τα ψάρια είναι πάρα πολύ ανθεκτικά αλλά και με τόσες διασταυρώσεις και αναπαραγωγές που τους έχουν γίνει σε όλου του τύπου τα νερά τα ψάρια έχουν μάθει να προσαρμόζονται παντού πάνω στον τομέα του ph.Προσοχή αυτό το λέω μόνο για τα ψάρια αναπαραγωγής και όχι για άγρια ψάρια.Επίσης ο φίλος σου σε τι νερό τις είχε τις amano και έκανε αναπαραγωγές?

Νομίζω σε αλμυρό η υφάλμυρο τα ενυδρεία που έχει τετοια νερα τα έχει ..και νομιζω έχει ενα γλυκου μονο με γαρίδες...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!


Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.


Είσοδος
Sign in to follow this  
Ακόλουθοι 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.