Jump to content

Αλλαγη Στο Χαλικι


Recommended Posts

Γεια σας εχω εδω και 2-3 μηνες ενα ενυδρειο 120λτ στο οποιο εχω βαλει βαλει ψιλο χαλικι και αποφασισα οτι η αμμος μου αρεσει περισσοτερο,μηπως μπορειτε να μου πειτε πια διαδικασια πρεπει να ακολουθησω για να γινουν ολα μια χαρα?Εχω την εντυπωση οτι αν βγαλω το χαλικι και ριξω την αμμο ετσι χυμα(αφου την εχω ξεπλυνει-βρασει πολυ καλα) θα δημιουργηθει ενας βουρκος και δεν θα κατσει στον πατο,πειτε καμια εξυπνη λυση για να μην χρειαστει να αδειασω ολο το νερο...Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, για να αλλάξεις το έδαφος πρέπει να το αδειάσεις! Τελείως! Ούτε ίχνος να μην μείνει! Καθάρισμα καλό με νεράκι ή ξύδι(για πιο λεπτομερές καθάρισμα) χωρίς αποριπαντικά. Εφόσον το ενυδρείο σου είναι καθαρό τότε, ξεπλένεις την άμμο καλά(όσα χέρια χρειαστούν) ώστε να βγάλει την γκριζούρα(βέβαια λίγη θα μείνει) και την τοποθετείς στο ενυδρείο! Εφόσον την τοποθέτησες αρχίζεις και προσθέτεις νερό(αν θες κρατάς το προηγούμενο) έως να γεμίσει και βάζεις σε λειτουργία το φίλτρο σου(το οποίο μάλλον είναι στρωμένο)! Η διαδικασία πρέπει να γίνει σύντομα διαφορετικά πρέπει να βάλεις το φίλτρο να δουλεύει σε κάποιο κουβά με νερό ενυδρείου ώστε να μην χαθούν τα βακτήρια! Στις πρώτες μέρες θα είναι λίγο θολό! Αυτό μην σε ανησυχεί! Θα φύγει σιγά σιγά και θα νομίζεις ότι δεν έχεις κάν νερό μέσα!

Αυτά!

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις καθαρίσει καλά την άμμο να φύγουν τα πολύ λεπτόκοκκα που περιέχει ,δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα ,ακόμα και από πάνω να την ρίξεις (με νερό) μέσα σε λίγα λεπτά θα έχει κατακαθίσει όλη....

Ένας τρόπος καθαρισμού που εφάρμοσα εγώ ήταν :

Σε ένα μεγάλο κουβά έβαλα όλη την άμμο μου ,και μετά στο μπαλκόνι με μέτρια πίεση έβαζα μέσα το λάστιχο με το νερό και την αναμόχλευα!! ότι υπερχείλιζε δεν το ήθελα ,οπότε και το διαχώριζα από την υπόλοιπη άμμο , η άμμος γενικά κάθετε γρήγορα....το θετικό είναι ότι απομακρύνονται έτσι τα περισσότερα οργανικά κατάλοιπα που περιέχει (φύλλα κλπ!) ,αρνητικό είναι ότι πρέπει με το χέρι σου να αφαιρέσεις τυχόν χαλίκια και βότσαλα που περιέχει!

αυτό το επανέλαβα αρκετές φορές (4-5) ,αφού την άφηνα πρώτα να "ξεαλμυρίσει" σε στάσιμο νερό...

ελπίζω να σε βοήθησα!!!

Link to comment
Share on other sites

ΤΟ φιλτρο ειναι στρωμενο,σε περιπτωση που το αδειασω ολο βαλω την αμμο και μετα καινουριο νερο(με αντιχλωριο-βακτηρια) πειραζει αν βαλω τα ψαρια αμεσως? ι πρεπει να περιμενω παλι οπως το ειχα στρωσει στην αρχη ?

Link to comment
Share on other sites

Λεω να κανω αυτο που ειπε ο φιλος Landscape, θα αδειασω το 50% του νερου και θα ριχνω 1 κουβα νερο ο οποιος θα περιεχει και αμμο μεσα,και θα την βαλω ετσι σιγα σιγα,ελπιζω να μην γινει βουρκος :)

Link to comment
Share on other sites

Αν κάνεις αυτό, αν θες για να μην πιάνει και πολύ όγκο και σου κλέβει και λίτρα αφαίρεσε ποσότητα απο το χαλίκι ώστε να μείνει λίγο ώστε να μπει περισσότερη άμμο απο πάνω!

Πάντως εγώ δεν θα έκανα αυτό!

Εαν δεν θες να χάσεις τα βακτήρια του φίλτρου σου βάλε τουλάχιστον το 50% του νερού του ενυδρείου σου διότι καινούριο νερό απο την βρύση θα σκοτώσει τα υπάρχον βακτήρια!!! Και μετά θα θες στρώσιμο απο την αρχή!

Link to comment
Share on other sites

Το ενυδρείο έχει μέσα ψάρια η απλά τώρα το ετοιμάζεις?

Link to comment
Share on other sites

Απο οτι ξερω το νερο εχει ελαχιστα βακτηρια σε σχεση με το φιλτρο. Οποτε μικρη σημασια εχει να το κρατησεις ολο. Νομιζω οτι και πιο ευκοο και πιο γρηγορο ειναι αφου πλυνεισ την αμμο, να αδειασεις ολο το νερο , να κρατησεις οσο περισσοτερο μπορεις σε μια λεκανη ή βαρελι οπου θα βαλεις τα ψαρια με το φιλτρο και το θερμοστατη να δουλευουν. Μετα βαζεις αμμο , νερο με αντιχλωριο ( βακτηρια δεν χρειαζονται), βαζεις τα ψαρια και το υπολοιπο νερο (προσοχη στη θερμοκρασια) και εισαι οκ. Αυτα θα εκανα εγω τουλαχιστον , καλη επιτυχια.

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...