Jump to content

Χρηση Καρυδας Για Φωλια


Recommended Posts

Διαβασα καπου στο διαδυκτιο οτι μπορουμε να χρησιμοποιησουμε τσοφλι καρυδας σαν φωλια.Αν και εχω ψαρια απο μαλαουι μερια ειπα να το δοκιμασω.Πηρα λοιπον την καρυδα,την εκοψα στα 4/6,κρατησα και καθαρισα καλα εσωτερικα το μεγαλο κομματι και αφου εκοψα απ το τσοφλι ενα καμπυλοτο τμημα σαν πορτακι το εβρασα για περιπου 30 λεπτα.Το εχω 2 μερες στο ενυδρειο και εχουν δημιουργηθει πανω στην καρυδα κατι μικρα λευκα στιγματα σαν τα βακτυριδια της ασθενιας ικ.Ειναι κατι το ανυσηχιτκο?Επισης να σας πω οτι οταν επιασα την καρυδα μετα το βρασιμο για να την βαλω στο ενυδρειο ειχε βγαλει μια μικρη ποσοτητα βλενας πανω σε ολο το τσοφλι.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω χρησιμοποιήσει καρύδες στο δικό μου χωρίς κανένα πρόβλημα. Βέβαια δεν την έβρασα μόνο μία φορά αλλά 4-5 φορές αλλάζοντας το νερό. Εκτός απο την αφαίρεση της ψίχας απο το εσωτερικό της την έτριψα ελαφρά και απο μέσα και απο έξω με γυαλόχαρτο. Τώρα μέσα στο ενυδρείο στην αρχή που έμφάνισε αυτό που λές και σύ αλλά μετά εξαφανίστηκε. Για ψάρια απο μαλάουι δε ξέρω αν θα τη προτιμήσουν γιατί δεν είχα ποτέ. Εγώ την έχω σε φουλ φυτεμένο με απίστο που την εκτιμούν δεόντως και μάλιστα έχουν ήδη γεννήσει μέσα σε μία

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να την ξεπλήνεις λίγο με νερό ενυδρείου... αν και σε λίγες μέρες θα είναι ο.κ.. με ένα βράσιμο είσαι καλά. Το πρώτο διάστημα ίσως να σου χρωματίζει το νερό. Εγώ είχα φτιάξει 3 για ένα ενυδρείο με πλέκο κλπ που είχα... μετά λίγο καιρό τις γυάλισαν τις καρίδες. Πριν κανά χρόνο τις δοκίμασα στις γεννήστρες με mbuna (βγάζω που και που καμιά μπουκομένη κοπελιά από το βιοτοπικό μπας και δούμε κανά μικρό) και αυτές με χαρά τις χρησιμοποιούν για "φωλιά". Δεν είχα πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το λευκό που βλέπεις είναι είδος μήκυτα. Ακίνδυνο είναι μην σε απασχολεί.

Link to comment
Share on other sites

Οκ σας ευχαριστω ολους σας.Θα δω πως θα παει και αν χρειαστει με την αλλαγη νερου θα την ξεπλυνω ή ισως και να την βρασω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...