Jump to content

καρχαριας γκαλαχερ


Recommended Posts

καλημερα! εχω ενα ενυδρειο 120 λιτρων, με ενα καρχαρια γκαλαχερ (μεγεθους γυρω στα 20 εκατοστα). το προβλημα μου ειναι οτι δε μπορω να βαλο πλακοστομο ή γλυφτη ωστε να μου καθαριζουν το κυριο προβλημα με την αλγη! εχω δοκιμασει αρκετες φορες να βαλω ειτε μεγαλο πλακοστομο, ειτε μικρο, ειτε γλυφτη, ειτε πολλους μικρους γλυφτες.. το προβλημα ομως ειναι ενα και το αυτο! ο καρχαριας δε τα κοινηγαει τοσο, αλλα αποτι εχω δει ειναι αρκετη η παρουσια του για να μην τα αφηνει να βγαινουν καν εξω..(εκτος απο μια δυο "κρυψωνες" που καθονται τα ψαρια αυτα..) για να μην τα πολυλογω..στην τελικη ειτε πεθαινουν γιατι καπου τα βρισκει μπροστα του και τα "χτυπαει" ειτε τα μικρα τα εφαγε μονοκοπανια:) η δε αλγη ειναι σε εξαψη.. μου ειχαν πει να χρησιμοποιησω ενα φαρμακο για να περιοριστει, αλλα ισως ριξει τι ποιοτητα του νερου, αλλα και παλι δε νομιζω να φερει αποτελεσμα. :D εχετε να μου προτεινετε καποια λυση?

Link to comment
Share on other sites

Τα ψάρια βυθού και τα σαλιγκάρια δεν είναι η λύση για το πρόβλημα της άλγης!

Το βασικό είναι να βρούμε τα αίτια που προκαλλούν την ανάπτυξη της και να τα διορθώσουμε!

Δες εδώ:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=4469

Link to comment
Share on other sites

σευχαριστω φιλε μου και χρονια πολλα! ειναι καφε η αλγη που εχει πιασει παντου.. και ενταξει τα τζαμια που τα καθαριζω με το μαγνητακι.. το βοτσαλο κατω? τα φυτα που εχουν πιασει? γενικα ολο το ενυδρειο.. (δεν εχω αληθινα φυτα μεσα να σημειωθει, οπως επισης, η λειτουργεια των λαμπων ειναι 5 ωρες τη μερα και το δωματιο εχει φυσικο φως μεσα.. αλλα δε πεφτει απευθειας ακτυνοβολια στο ενυδρειο..) λες να κανουν δουλεια τα σαλιγκαρια? (και αν ναι.. τι ειδους σαλιγκαριου θα βοηθησει) δε θα χτυπισει δλδ? η γενικα να "φοβιθουν να βγουν σε κοινη θεα" στο ενυδρειο οπως εκαναν τα αλλα ψαρια?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.Νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα από την άλγη.Τα λίτρα για το συγκεκριμένο ψάρι.

Link to comment
Share on other sites

δλδ? τι θα μου προτεινες? δε νομιζω οτι ειναι και μικρο παντως.. για ενα ψαρι που εχο μεσα και ενυδρειο ευρυχορο καθως του εχο αφησει πολυ χωρο ελευθερο για να κινειται..

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν καλώς ήρθες. :)

Αν ανατρέξεις σε παλαιότερα θέματα θα δείς ότι σε λίγο καιρό θα του πέφτει αρκετά μικρό λαμβάνοντας υπόψιν το τελικό του μέγεθος.Οι επιλογές δικές σου. :D

Link to comment
Share on other sites

καλως σας βρηκα:) βασικα εχεις δικιο απλα στη παρουσα φαση ειναι ικανοποιητικο.. αργοτερα θα γινει σιγουρα αλλαγη αν συνεχισει ετσι..

Link to comment
Share on other sites

θα σου προτεινα να αλλαξεις τα ψευτικα φυτα με αληθινα καθως και πιο καλαισθητο θα γινει το ενυδρειο σου και τα φυτα θα καταναλονουν τα στηχεια που ευνοουν την αναπτυξη της αλγης.

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα πρέπει να δείς τι θα κάνεις με τα ψαρια που έχεις!

Για την άλγη που έχεις ενδεχομένος να φταίει ο φωτισμός!

Πόσα watt έχεις συνολικά;

Link to comment
Share on other sites

καλημερα και χρονια πολλα σε ολους!!!!ειχα και εγω στο 120λιτρο μου γκαλαχερ(2)....μεγαλωνουν ομως αρκετα γρηγορα,το ενυδρειο λερωνεται παρα πολυ επειδη τα ψαρια ειναι αρκετα μεγαλα για τα συγκεκριμενα λιτρα και εβλεπα σιγα σιγα οτι ο χωρος που τους προσφερα δεν ηταν αρκετος..αναγκαστηκα να βγαλω διακοσμητικα στοιχεια απ το ενυδρειο ετσι ωστε να μπορουν να κινουνται πιο ελευθερα....τελικα ο ενας εφτασε τα 35 εκατοστα(ισως και λιγακι παραπανω) και απεβιωσε λογω μιας εμπλοκης του φιλτρου,και ο αλλος ηταν 25 εκατοστα αλλα τον εδωσα σε ενα ενυδρειομαγαζο που ειχε αρκετα μεγαλυτερο ενυδρειο για να του προσφερει μια πιο φυσιολογικη ζωη....περασα 2-3 φορες απο εκεινο το μαγαζι και τον ειχε σε ενα ενυδρειο στη βιτρινα..το γκαλαχερακι ''μου'' το εβλεπα ηδη καλυτερα..ειχε αλλαξει το χρωμα του,τα πτερυγια ηταν μεγαλυτερα και ειχε αρκετο χωρο για να κανει τις κινησεις που επρεπε για να κολυμπησει..ελπιζω αν τον αγορασε καποιος να τον εχει σε αρκετα μεγαλο ενυδρειο...μπορεις και συ να τα δωσεις η σε καποιον απ το φορουμ η σε καποιο μαγαζι και να βαλεις στο ενυδρειο σου ψαρακια που δεν θα μεγαλωνουν υπερβολικα και να βαλεις μεσα και πλακοστομους....!!! :)

Έγινε επεξεργασία - Maru !!
Link to comment
Share on other sites

αυτο δε παιζει σε καμια περιπτωση μαρου, ειδη ειμαι ετοιμος για την αγορα νεου ενυδρειου στα 180 λιτρα ή 240 θα δειξει (γιατι εχω ξυλινο πατωμα στο δωματιο μου και δε ξερω αν θα αντεξει το 240αρι..) επισις βρηκα λυσεις και για την αλγη! :)

Link to comment
Share on other sites

δεν παιζει να σου κρατησει και πολυ το ψαρι :) το συγκεκριμενο θελει τουλαχιστον 500 λιτρα ενυδρειο. το οτι γινετε 60εκ σε συνθηκες αιχμαλωσιας doesnt ring a bell???

ελεος ποια εχω βαρεθει τετοιου ειδους συμπεριφορες. εμενα μου αρεσει και θα το κρατησω οτι και να γινει ή το αλλο μου αρεσουν και βαζω ψαρια απο 4948934892339248 διαφορετικες λιμνες σε ενα ενυδρειο. boooooooooooooooooo

p.s

εχω να σου προτεινω μια λυση. δωσε το γκαλαχερ

it would be a smart move :D

Έγινε επεξεργασία - chriskousis
Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνησω και εγω το συγκεκριμενο ψαρι θελει πολλα λιτρα και τα 500 που ειπε ο chriskousis ειναι τα ελαχιστα που θελει και μην σας φαινεται υπερβολικο αυτο που λεω.

το οτι γινετε 60εκ σε συνθηκες αιχμαλωσιας doesnt ring a bell???

:):D Αυτο τα λεει ολα και πιστευω οτι θα πρεπει να το δωσεις αυτο το ψαρακι ουτε σε 180 ουτε σε 240 λιτρα δεν θα σωθει

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

chriskousis τρώς ψαρια καθόλου?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...