Jump to content

Οδηγος Στρωσιματος Για Αρχαριους


Recommended Posts

Μπορει καποιος εμπειρος να κανει εναν οδηγο στρωσιματος γαι αρχαριους, με λεπτομερειες αλλα οχι συνθετες σημειες και φυσικες που μπερδευουν τους περισσοτερους.

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω Βαγγελη οτι το αρθρο με το στρωσιμο που υπαρχει ειναι πολυ καλο και κατανοητο.

Link to comment
Share on other sites

αν ηταν δε θα ρωτουσα! το θεμα ειναι ενα μεγαλο λαθος που κανουν ολοι οι "εμπειροι". μιλανε σε ολους τους αλλους σαν να πρεπει να καταλαβαινουν δηλαδη τα παντα. το θεμα ειναι να τα εξηγησει καποιος απλα και κατανοητα για ολους. Με λεπτομεριες και για ολες τις καταστασεις. Προσωπικο παραδειγμα: Δεν ειναι δυνατον 4 μερες τωρα να μην εχει υπαρξει ΕΝΑΣ να μου εξηγησει το που βρισκομαι και τι πρεπει να κανω και γιατι. το ΓΙΑΤι ειναι το θεμα. οχι "ριξε τροφη, ριξε βακτηρια, περιμενε, μετρα" αλλα "ριξε ΤΟΣΗ τροφη ΓΙΑ ΑΥΤΟ το λογο, ριξε ΤΟΣΑ απο ΑΥΤΑ τα βακτηρια καθε ΤΟΣΟ ΕΠΕΙΔΗ γινεται αυτο, περιμενε ΤΟΣΟ, μετρα με ΑΥΤΟ, καθε ΤΟΣΟ και ζητα να δεις ΑΥΤΟ που σημαινει ΕΚΕΙΝΟ".

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου το καθε ενυδρειο ειναι ενα διαφορετικο μικρο οικοσυστημα!Κατι που μπορει να τυχει σε σενα σε μενα μπορει να μην τυχει ποτε!Αλοιμονο αν κατσουμε και γραψουμε αρθρο για ολες τις πιθανες και απιθανες καταστασεις που μπορει να τυχουμε κατα το στρωσιμο..

Link to comment
Share on other sites

εμ εκει ειναι η μαγκια. να γραφτει κατι που μπορει να βοηθησει κι οχι να γνωριζουν μονο οι "εμπειροι" και οι "αρχαριοι" να πρεπει να διαβασουν την χημεια του λυκειου να τα θυμηθουν

Link to comment
Share on other sites

αν δεν σε ενδιαφερει η χημεια του νερου,δεν θα μπορεσεις να μεινεις στο χομπι φιλε μου.4 μερες με δεκαδες ποστ που ανοιξες και με αλλα τοσα δικα μου γεματα με απαντησεις στις ερωτησεις σου και μεσα στα ποστ αλλα και στο τσατ,και εξακολουθεις να δηλωνεις αγνοια??

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη θες να μου πεις οτι εγω πχ θα πρεπει να κατσω και να σπασω το κεφαλι μου για να σκεφτω τι μπορει να τυχει σε σενα η σε καποιον αλλον και να το γραψω οπως και την λυση του????

Link to comment
Share on other sites

με ενδιαφερει η χημεια του νερου. ΔΕΝ ειμαι υποχρεωμενος να την γνωριζω απο τοσο νωρις ομως, οπως δε τη γνωριζατε κι εσεις. τελοσπαντων, το τοπικ εχει σα σκοπο να βρεθει καποιος να κανει την καλη να βοηθησει τους αρχαριους και οχι να λογομαχουμε εμεις

Link to comment
Share on other sites

Βαγγελη ακου,αυτο το χομπι που διαλεξες καλος η κακος εχει πολλα πραγματα που πρεπει να ξερεις,να ψαξεις και να βρεις και εχει και χημεια μεσα.Κατι που σε μενα μπορει να πιασει σε σενα μπορει οχι,οπωτε τι να γραψουμε,πιθανες λυσεις?Και να το κανουμε αυτο μετα θα ερθεις και θα πεις οτι σε σενα δεν επιασε αυτο που γραφουμε και παλι δεν θα ξερεις τι να κανεις!Αυτο που εχω καταλαβει για σενα μεσα απο τα ποστ που ανοιγεις ειναι οτι δεν ψαχνεις πολυ στα παλια ποστ του φορουμ..θελεις ετοιμες απαντησεις...ξερεις ποσες απαντησεις θα εβρισκες αν εψαχνες?Ολα εδω μεσα ειναι,απλα θελει διαβασμα!

Link to comment
Share on other sites

Πλάκα κάνεις τώρα..... Είναι δυνατόν να εξηγήσει κανείς το πως θα στρωθεί κάθε ενυδρείο που είναι τελείως διαφορετικό και στο μέλλον θα έχει τελείως διαφορετικές παραμέτρους ιχθυοφόρτωσης; Μιλάμε για κάτι εκατομμύρια περιπτώσεις και αυτό δεν είναι εφικτό. Έχουν γραφτεί και έχουν αναλυθεί αρκετές εκατοντάδες περιπτώσεις και πάλι σαφή άποψη δε μπορούμε να έχουμε.Βαδίζουμε βάσει γενικών κανόνων.Όλα βασίζονται στη χημεία του νερού και αυτό δε μπορεί να αλλάξει.

Ακόμα και η ανατολή και η δύση του ηλίου που είναι κανόνας της φύσης,αλλάζει καθημερινά.Πως είναι δυνατόν να ισχύει κάτι απόλυτο στα ενυδρεία μας;

Τα μόνα που είναι ο απόλυτοι νόμοι στο χόμπυ μας είναι η ΥΠΟΜΟΝΗ και η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. Όποιος δεν τα έχει, υπάρχει και το μπιλιάρδο.........

Link to comment
Share on other sites

Ελα ρε Βαγγελη, ολα θα πανε καλα! Σου ειπα τη να κανεις και πως να πραξεις με το ενυδρειο σου, απο εκει και περα για να μηδενισουν οι τιμες ΝΟ2 και ΝΗ3/ΝΗ4 θα πρεπει να περιμενεις, χρειαζεται υπομωνη μεχρι να στρωση το ενυδρειο σου. Δεν ειναι οτι κατι δεν κανεις καλα, απλα χρειαζεται το χρονο του το ενυδρειο σου ! Καταλαβαινω πως δεν βλεπεις την ωρα να βαλεις τα ψαρια......................υπομωνη!!!!

Ριξε μια ματια και στο θεμα μου οταν εστρωνα το δικο μου, ισως σου λυθουν καποιες αποριες, αλλιως εδω ειμαστε και το συζηταμε.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=41074&hl=&fromsearch=1

Link to comment
Share on other sites

Φιλαρακι επειδη σε βλεπω οτι την ψαχνεις την δουλεια πολυ και αυτο ειναι το πρωτο βημα για το χομπυ ,το ψαξημο,θα σου δοσω μια συμβουλη...

Μην χασεις την οποιαδιποτε συναντηση ενυδρειοφιλων που θα γινει απο εδω και περα,ειναι πολυ διαφορετικο να πρεπει να διαβασεις εκατο θεματα για να βρεις αυτο που ψαχνεις απο το να κατσεις για εναν καφε με ενα εμπειρο ατομο στα ενυδρεια και να τον ταραξεις στις ερωτησεις,εκει πιστευω οτι θα βγαλεις ποιο ολοκληρωμενη αποψη σε οτι απορια εχεις.

Link to comment
Share on other sites

Χαχα μην το λες αυτό. Θα κρυφτουνε όλοι!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...