Jump to content

Καρυδα Και Ευδρειο!


Recommended Posts

Γεια σας!!! Εχω δει 2-3 ενυδρειακια εδω στο φορουμ με καρυδες και μου φαινονται εκτος απο οικονομικες πολυ ομορφες και φυσικες! Εχω αναζητησει εδω στο φορουμ σχετικα με αυτο το θεμα και εχω παρει τις μισες πληροφοριες απο αυτες που σκεφτομαι ..... Ας αρχισω λοιπον με τις αποριες μου!

1) Πως τις καθαριζουμε?? [εχω διαβασει για βρασιμο] Τα βηματα??

2) Τις αποξηραινουμε καθολου??

3) Ειναι καταλληλες για μονομαχο ή αλλαζει τις μετρησεις νερου? Ειναι [εξωτερικα] αγριες ωστε να βλαψουν τα πτερυγια του?

4) Πως τοποθετειται στο ενυδρειο [υπαρχει περιπτωση να επιπλεει και να θελει ενα στηρηγμα?] Το πιο συνηθες ''κοψιμο '' ειναι μια τρυπα στην μεση??

Αυτα για την ωρα!!! Θελω να ακουσω διαφορες αποψεις....γιατι απο οτι ειδα σε παλαιοτερα ποστς υπαρχουν και αρνητικες γνωμες..!!

Ευχαριστω πολυ!!

Link to comment
Share on other sites

ενα βρασιματακι για 10 λεπτακια το θελει......λιγο τριψιμο απο εξω αν ειναι πολυ αγρια ωστε να φυγουν και τυχον μυτερες ακρουλες.....και ειναι ετοιμη για να την βαλεις οπου θελεις....ουτε στηριγμα θελει ουτε τιποτα....

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητή Άννα να σου πω πως τις έφτιαξα εγώ και έχω αρκετές.

Μία μικρή τρύπα περίπου 2-3 δάκτυλα από την κορυφή της για να βγει το υγρό που έχει μέσα.

Κόψιμο -καλύτερα με σιδηροπρίονο- στο μέγεθος που θέλεις. Το ιδανικότερο είναι στα 2/3 του συνολικού ύψους της. Αυτο το σημείο θα είναι η βάση της που θα "μπει" 1-2 πόντους μέσα στην άμμο ή το χαλικάκι, δεν ξέρω τι έχεις στο ενυδρείο σου.

Καθάρισμα καλό με γυαλόχαρτο του εξωτερικού από τις "τρίχες" του ώστε να παραμείνει λείο.

Με ένα μυτερό μαχαιράκι προσπάθησε να καθαρίσεις το εσωτερικό της όχι μόνο από τη λευκή "σάρκα" αλλά και από μία μαυριδερή "πέτσα" που υπάρχει ανάμεσα στη σάρκα και το εξωτερικό της.

Μόλις τελειώσεις και με αυτό, με ένα ποτηροτρύπανο (είναι το ειδικό εργαλείο που μπαίνει μπροστά στα τρυπάνια για να ανοίγει μεγάλες τρύπες) ανοίγεις την είσοδο της καρύδας εκεί περίπου όπου έχεις κάνει την τρύπα για το υγρό περιεχόμενό της.

Ανάλογα αν θέλεις να την κάνεις φωλιά ανοίγεις την τρύπα ώστε να μπορούν να μπουν να ψάρια.

Καλό πλύσιμο με ζεστό νερό και είναι έτοιμη.

Έχει όμως δουλίτσα, να το ξέρεις... :bigemo_harabe_net-69:

Link to comment
Share on other sites

Ωχχχ.... μαλλον δεν θα τολμησω να το επιχειρισω ετσι οπως μου το περιγραψατε... ειναι πανεμορφο αλλα απο οτι βλεπω θελει αρκετη δουλειαα!!! Σας ευχαριστω πολυυ!!

Link to comment
Share on other sites

Παρε ετοιμη απο μαγαζι να ξεμπερδευεις

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Γεια σας,

μολις αγορασα μια καρυδα απο pet shop. Την εβρασα για μια ωρα περιπου και ανα 20λεπτο αλλαζα το νερο που γινοτανε αρκετα σκουρο. Ακομα και μετα το τελευταιο βρασιμο το νερο ηταν ψιλοκαφε (αλλα δεν μπορουσα να συνεχισω το βρασιμο γιατι θα επεφτε παντοφλα- lol). Τωρα την εχω μεσα σε νερο για ολο το βραδυ. Τι χρειαζεται να κανω παλι το πρωι? Πρεπει να βρασει μεχρι να σταματησει το νερο να παιρνει χρωμα ή ειναι ενταξει?

Link to comment
Share on other sites

Να την βαλεις στο ενυδρειο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...