Jump to content

Ξαναστησιμο Ενυδρειου


Recommended Posts

Γεια σας! ειμαι καινιυργια στο φορουμ .το παρακολουθω εδω και καιρο γιατι μου αρεσει το χομπι και περιμενα πως και πως να αποκτησω το δικο μου ενυδρειο.τελικα η ευκαιρια δοθηκε πιο συντομα απο οτι περιμενα και ετσι πριν απο 4 μερες αγορασα απο ενα συνχομπιστα εδω στο φορουμ ενα ενυδρειο juwel 110λ δουλεμενο 5 χρονια περιπου.

Δεν ειμαι σιγουρη αν γραφω στη σωστη κατηγορια απλα ακομα δεν εχω εξοικειωθει με το ποθ γραφω τι ...οταν πηραμε το ενυδρειο το ξεστησαμε ολοκληρο και το ξεβγαλαμε με νερο..το βασικο προβλημα ειναι οτι εχει γεμισει πααρα πολα σαλιγκαρια(απο καποιο φυτο οπως μας ειπε ο προηγ ιδιοκτητης του ) .εβγαλα ενα κουβα σαλιγκαρια αλλα ακομα ο βυθος ειναι γεματος μικρα σαλιγκαρακια ..ετσι ξεβγαλαμε το μαυρο χαλικι με σουρωτηρι 2-3 φορες και το ξαναβαλαμε μεσα ...

το ενυδρειο οταν το πηραμε ειχε μεσα δυο ξυλα πανω στα οποια υπηρχε πολι καταπρασινο μος, ειχε ακομα 2 ειδη φυτων με ριζες (δεν θυμαμαι ονομασια 8α τις αναφερω σε επομενη δημοσιευση )και κερατοφυλλο.ΟΛΑ τα φυτα ηταν καταπρασινα και φαινονταν σε πολυ καλη κατασταση...να σημειωσω πως υποστρωμα δεν υπαρχει ουτε ειχε χρησιμοποιησει ποτε...επισης να αναφερω πως στο φιλτρο εκτος των αλλων ειχε και τυρφη σε διχτακι μεσα στο φιλτρο και η 8ερμοκρασια του ενυδρειου ειναι γυρω στους 29 βαθμους.την τυρφη την εβγαλα γιατι εβγαζε χρωμα και το νερο του ενυδρειου καφετιζε πολυ σαν να ηταν πολυ βρωμικο..

τρεις μερες μετα (χθες) απο την αγορα και το στησιμο του ενυδρειου στο χωρο μου οι μετρησεις (νιτρικα-αμμωνια) βγηκαν μηδενικες ομως τα φυτα εχουν αρχισει να ΚΙΤΡΙΝΙΖΟΥΝ...που μπορει να οφειλεται αυτο ?τους εριξα χθες λιγο λιπασμα σε spray που μου ειχε δωσει ο προηγ.ιδιοκτητης.λετε να φταιει το οτι εβγαλα την τυρφη ?η οτι αποτομα κα8αρισε το ενυδρειο δηλαδη τωρα που το νερο ειναι διαυγες ο φωτισμος πεφτει πιο εντονος στα φυτα( εχς σεταρει τις λαμπες να δουλευουν ενα 8ωρο ημερισιως)

δεν εχω κανει κατι αλλο μεχρι στιγμης περιμενω να "στρωθει" το ενυδρειο..να σας πω ακομα οτι το νερο το αλλαξα ολο(κατευθειαν απο τη βρυση χλιαρο και εριξα αντιχλωριο ) εκτος απο 5-6λ που ειχα κρατησει απο το παλιο νερο , τα σφουγγαρια και το μακαρονι ειναι το αρχικο .το παιδι μου ειπε να αλλαζω το νερο μια φορα το διμηνο.μηπως ειναι πολυ?εγω ελεγ α 20 λ καθε 15 μερες...

τελος να σας πω οτι το ενυδρειο φιλοξενει αυτη τη στιγμη ενα πλεκο 11εκ περιπου(μηπως ειναι μεγαλο για το ενυδρειο?) 1 ζευγαρι guppies που υπηρχαν ηδη μεσα , τα σαλιγκαρια που θελω να ξεφορτωθω και 3 σαλιγκαρια δολοφονους που εβαλα μηπως φανε τα αλλα ,αλλα μεχρι στιγμης ουτε που τους δινουν σημασια ....λετε το λιπασμα να πειραξει τα ζωακια ??

ευχαριστω πολυ εκ των προτερων....

Έγινε επεξεργασία - klaz
Link to comment
Share on other sites

το θεμα μεταφερθηκε στην σωστη κατηγορια.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά αμμωνία και νιτρώδη βγήκαν μηδενικά (με τεστ της ΑΡΙ), νιτρικά δε μετρήσαμε.

Το προφίλ των γκάππυ: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36906&st=0&p=323428entry323428

Το λίπασμα ήταν κάποιο της dennerle οπότε δε νομίζω να περιέχει βλαβερές ουσίες εφ' όσον προορίζεται για ενυδρείο.

Αν υπάρχει πρόταση για κάποιο ικανοποιητικό λίπασμα είναι ευπρόσδεκτη.Τα φυτά είναι χαμηλών απαιτήσεων γενικά.

Οι λάμπες (νομίζω) είναι τ5, μια λευκή και μια ροζ.

Έχω την εντύπωση ότι η συγκεκριμένη τύρφη έχει μείνει για αρκετό καιρό στο ενυδρείο χωρίς να αλλαχτεί οπότε είναι καλύτερο που βγήκε.

Για την τύρφη http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=69872

Αν μπορείς ανέβασε και μια φοτο του ενυδρείου μήπως ξέρει κάποιος να μας πει τη σειρά των υλικών στο φίλτρο (που είναι από τη μάνα του).

ΥΓ: Έχω βοηθήσει και εγώ στο στήσιμο του ενυδρείου οπότε έχω και γω ευθύνη για τα όποια λάθη. :bigemo_harabe_net-126:

Link to comment
Share on other sites

Ενα φοντο σε σκουρο χρωμα στην πλατη θα το ομορφηνει πολυ.Μπορεις να βαψεις εξωτερικα την πλατη με χρωμα σκουρο καφε πλαστικο.Ευκολο και γρηγορο,και βγαινει πανευκολα οταν θα το θελησεις.

Και το στησιμο μπορεις να βελτιωσεις.Παρε ιδεες απο τα ενυδρεια μελων :)

Καλη σου συνεχεια :)

Link to comment
Share on other sites

Όπως λέει ο φίλος Στρατος αν σκουρινης την πλάτη θα όμορφηνει περισσότερο. Αν δεν θέλεις να το βάψεις μπορείς να βάλεις ένα σκούροχρώμο χαρτόνι. Καλή συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

Προφανος και τα φυτα ταλαιπορουνται,αλλα εγω θα σου κανω μια παρατηρηση,γιατι ειναι πολυ σημαντικο.

Κατεβασε αμεσως ολες τις πριζες κατω,γιατι με την υγρασια κινδυνευεις και εσυ αλλα και το ενυδρειο σου

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ παιδια ..οι πριζες ειναι ολες στο πατωμα ακουμπισμενες και οχι πανω στο ενυδρειο απλα η φωτο τραβηχτηκε λιγο αφου στηθηκε το ενυδρειο ...οσο για το φοντο ειναι λειτουργικης σημασιας η απλα για διακοσμητικους λογους??γιατι ο τοιχος απο πισω ειναι ροζ χρωματος και μου αρεσει παρα πολυ οπως φαινεται απο τον μπροστα πλευρα ...

Έγινε επεξεργασία - hoffnung1989
Link to comment
Share on other sites

Διακοσμητικης σημασιας ειναι..Οπως θες κ σου αρεσει εσενα :)Καλη συνεχεια κ οτι θες ρωτα..

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολυ !! λεω να βαλω μερικεσ blue cherry μεσα τι λετε? μου ειπαν οτι αναλογα με το χρωμα που θα παρουν καταλαβαινουμε αν οι συνθηκεσ διαβιωσης τους ειναι καλες η οχι ..και επισης οτι ειναι πολυ ανθεκτικες..εχω ακομα μια απορια μηπωσ ο φωτισμος του ενυδρειου ειναι πολυ εντονος??τωρα που το καθαρισα κ εβγαλα την τυρφη και το ενυδρειο εγινε πιο λαμπερο σαν να "δυσανασχετει"το πλεκο .του εφτιαξα μια σπηλια με ξυλα που ειχα μεσα και καθεται εκει χωμενο .οι γαριδεσ θελουν φως η πιο σκιερα μερη?

Link to comment
Share on other sites

το πλεκο ειναι νυχτοβιο οποτε θα το δεις πιο δραστηριο την νυχτα.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...