Jump to content

ΘΟΛΟ ΝΕΡΟ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?


Recommended Posts

παιδια παραθετω ενA βιντεο απο το ενυδρειο μου για το νερο που ειναι γεματο σωματιδια.ελπιζω να φαινεται καθαρα και να καταλαβεται περι τινοσ προκειτε.Einai 100lit με 4 labido και κυκλοφορητη 450λ/ω και υλικα sybstrat pro μπλε σφουγγαρι και υαλοβαμβακας.εινια σε ολο το ενυδρειο γεματο.

http://www.youtube.com/watch?v=6KEKokVj6fs

Link to comment
Share on other sites

ποσο καιρό το έχεις? μηπως είναι κάτι από την πέτρα την έπλυνες πριν την βάλεις στο ενυδρείο? μήπως ρίχνεις πολύ τροφή? αν ναι μην ρίξεις τροφή για κανα 2ημερο να δεις αν θα υπάρξει διαφορά.

νομίζω ότι κάτι από αυτα είναι χωρίς να είμαι και σίγουρος καθότι κανα μήνα ασχολούμε με ενυδρεία...

Link to comment
Share on other sites

παρατήρησα οτι όταν τα ψαριά μου πηγαίνουν διπλα απο τισ πετρεσ και κανουν μια αποτομη κινηση πεταγεται απο την πετρα αυτη η καφε αλγη που εχω και ετσι δημιουργούνται αυτα τα σωματιδια .ισωσ λεω να παιζει σημαντικο παραγοντα στο θολωμένο μου νερο.

πως θα ξεπεράσω αυτην την καφέ άλγη που δημιουργεί τόσα σκουπιδια,

θα φυγει καποτε?πως να την καταπολεμήσω?

Link to comment
Share on other sites

Για την αλγη δεν μπορω να σου δωσω λυση αλλα θα σου πω κατι που σε εμενα δουλεψε παρα πολυ καλα. Ειχα ιζηματογενές αιώρημα στο νερο του ενυδρειου μου επειδη ειχα ταρακουνησει το υποστρωμα (ξαναστηνω το ενυδρειο μου), ηταν τοσο ψιλο που το σφουγγαρι δεν μπορουσε να το πιασει, αυτο που εκανα ηταν να προσθεσω μια μεμβρανη απο καλτσον ακριβως πριν την αντλια του νερου στο εσωτερικο φιλτρακι που εχω. Δεν μπορεις να φανταστεις τι μαζεψε και ποσο καθαρο εγινε το νερο. Η μεμβρανη αυτη δεν εμεινε πανω απο μια μερα γιατι μπουκωσε και εκοβε τη ροη του φιλτρου. Ταυτοχρονα να αναφερω οτι ειχα ανθρακα στο φιλτρο για να μαζεψει τυχον υπολείμματα απο τα απολυμαντικα που εριξα μεσα.

Έγινε επεξεργασία - Stelios_Rjk
Link to comment
Share on other sites

αν δουλεψε σε εσενα ΙΣΩΣ να δουλεψει και σε εμενα.αλλα δεν καταλαβα το πωσ θα βαλω αυτο το καλτσον.ο υαλοβαμβακας δεν κανει καλη δουλεια?αν ειχεσ καμια φωτο η λιγο αναλυτικα τη συνθεση των υλικων σου θα βοηθουσε πολυ

Link to comment
Share on other sites

Να σου πω, τωρα μπαινω στον χωρο του ενυδρειου. Εχω ενα 25L με εσωτερικο φιλτρο, ενα πολυ μικρο της resun. To φιλτρο αποτετειται απο 2 κομματια, ενα κουτακι 10x4x3cm που η πλευρα 4x3 ειναι ανοιχτη και εκει εφαρμοζει το υπολοιπο τμημα που ειναι η αντλια. Στο κατω κουτακι μπαινει το υλικο, συνηθως σφουγγαρι. Εγω αυτα που εκανα ειναι τα ακολουθα, αφησα χωρις υλικο το κουτακι και το τυλιξα με καλτσα οποτε στις θυριδες που περναγε το νερο μαζεψε το αιωρημα. Το αλλο που εκανα και λειτουργησε επισης καλα ηταν να γεμισω το φιλτρο με ανθρακα και να κλεισω την ανοιχτη πλευρα απο το κουτακι (πλευρα 4x3) με καλτσα, εφαρμοζοντας την αντλια απο πανω σταθεροποιειται και οτι περισευει απ'εξω το κοβεις αφηνοντας καποιο περιθωριο. Ετσι το δουλεψα περισσοτερο μεχρι που αρχισε να μπουκωνει το φιλτρο οποτε και εκανα αλλαγη.

Για να μην κανεις πειραματα με τα φιλτρα σου και καταστραφουν ωφελιμα βακτηρια θα σου προτεινα να το εκανες με καποιο αλλο μικρο που αν δεν σου περισευει μπορεις να αγορασεις με 10-20 ευρω.

Link to comment
Share on other sites

Ταυτοχρονα να αναφερω οτι ειχα ανθρακα στο φιλτρο για να μαζεψει τυχον υπολείμματα απο τα απολυμαντικα που εριξα μεσα.

Απολυμαντικα;;;; Τι εννοείς;

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω ψαρακια μεσα, εκανα μια απολυμανση με χλωρινη και πολυ καλο ξεπλημα στο ενυδρειο και τον εξοπλισμο γιατι ειχαν περασει ich οι προηγουμενοι ενοικοι. Αφου εγιναν καλα τους εδωσα διοτι ηταν πολλοι για τα λιτρα. Tωρα το ετοιμαζω για guppy.

Sorry για το off topic.

Link to comment
Share on other sites

Λυπαμαι που το λεω αλλα η χλωρινη πιθανως να μην φυγει ποτε απο το ενυδρειο σου.Πιστευω οτι θα υπαρχει εστω και μια ενα πολυ μικρο ιχνος της που θα καθιστα το ενυδρειο ακαταλληλο για ψαρια.Δεν εχω ακουσει ποτε κανενας να εβαλε χλωρινη στο ενυδρειο οτι και να ειχε το ενυδρειο.Αλλα περιμενε και μια γνωμη ενος πιο εμπειρου στο θεμα μηπως και κανω λαθος.Εγω παντος αν ειχα βαλει καθαρη χλωρινη στο ενυδρειο μου ψαρακια δεν θα ξαναβαζα ποτε

Link to comment
Share on other sites

Με πολλά καλά ξεπλύματα και αρκετή δόση αντιχλώριου, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ετσι απολυμαίνεις απόλυτα ένα ενυδρείο...

Χλωρίνη με νερό στους 35-40 βαθμούς για καμιά ώρα και μετά πολύ καλά ξεβγάλματα με πολύ αντιχλώριο..

Link to comment
Share on other sites

μπα ακομα περιμένω το θαύμα.θα αγορασω μεγαλύτερο κυκλοφορητή μπασ και δουμε λιγο καθοροτερο νερο.ξεθωλονει με με τισ μερες και απο μακρια δεν φαινεται τιποτα .απο κοντα ομωσ γινεται χαμος.ελπιζω ο νέος κυκλοφορητής να βοηθήσει καπως. :):excl::thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...