Jump to content

Νέος Στο Χώρο, Χρειάζομαι Αρκετή Βοήθεια.


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Ύστερα απο μετακόμιση του κουνιάδου εκτός Ελλάδος βρέθηκε στα χέρια μου ένα μεγάλο ενυδρείο για την πείρα μου πάντα το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ απο μέρους του.

Και εφόσον μπήκε στο σαλόνι λέω σιγά σιγά και πολύ οικονομικά να το φτιάξω. Δυστυχώς οι καιροί δε μου δίνουν τη δυνατότητα να ξοδέξω όσα λεφτά θα έπρεπε για να ολοκληρωθεί αλλά θέληση να υπάρχει.

Απο ενυδρεία και την υδράτινη ζωή δεν ξέρω τίποτα. Ότι ξέρω είναι απο υδροψύξεις υπολογιστών και άρα θα χρειστώ αρκετά τις γνώσεις σας και την βοήθειά σας.

Ήδη είμαι στην αναζήτηση εξωτερικού φίλτρου και κοιτάω κάτι τέτοιο

http://petcumulus.gr...roduct&pid=2853

είναι και 190 λίτρα ενυδρείο.

Βέβαια δεν γνωρίζω αν αξίζει το συγκεκριμένο είτε έχετε να μου προτίνεται κάτι άλλο ποιο value for money αλλά η eheim είναι γνωστή εταιρεία και έχει και πολύ καλές αντλίες και για υδροψύξεις υπολογιστών.

Επίσης θερμοστάτη

κάτι τέτοιο: http://petcumulus.gr...roduct&pid=1018

Επίσης για άμεσσα θα χρειαστώ ένα θερμόμετρο αναλογικό εσωτερικό, χαλίκι (νομίζω έχει ο κουνιάδος μου) δέντρα και ψάρια.

Αν κάνω κάπου λάθος διορθώστε με. Μάζεψα αρκετή πληροφορία αλλά είναι ακόμα αχανές μέσα στο κεφάλι μου και πράγματα που δε καταλαβαίνω γιατί δεν έχω μπεί στο πετσί.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι οτι χρειάζεται αμμωνία, νιτρώδη και 10 μέρες το λιγότερο στρώσιμο το ενυδρείο για να φιλοξενήσει τον πρώτο μας φίλο. Βέβαια ακόμα δεν έχω καταλάβει πως είναι οι μετρητές κλπ.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

ΥΣ. Το συγκεκριμένο κατάστημα το χρεισιμοποιώ απλώς σαν δείγμα.

ΥΣ2. Οτιδήποτε έχετε να μου προτείνεται θα είναι καλοδεχούμενο.

ΥΣ3. Κυριολεκτικά προσπαθώ το ενυδρείο να το φτιάξω όσο πιο οικονομικά γίνεται. Η οικονομική κατάσταση δεν βοηθάει καθόλου αλλά θεωρώ και άσχημο να κάθεται ένα άδειο ενυδρείο μέσα στο σαλόνι του σπιτιού μου.

Link to comment
Share on other sites

Καλωσήρθες φίλε.Μην αγχώνεσαι,πιστεύω ότι τα βασικά μπορείς να τα παρέχεις στο ενυδρείο σου σχετικά οικονομικά.Οπότε λέω να ξεκινήσεις να ψάχνεις τις αγγελίες του φόρουμ γιατί παίζουν πάρα πολλές ευκαιρίες.Επίσης μπορείς να ζητήσεις πράγματα που θες και να πεις περίπου πόσα λεφτά μπορείς να διαθέσεις για το κάθε ένα και όλο και κάποιος που να θέλει να πουλήσει κάτι θα βρεθεί.

Είσαι τυχερός πάντως που το τσίμπησες το ενυδρειάκι.

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες στην παρεα μας φιλε. Το συγκεκριμενο eshop ειναι απο τα καλυτερα στο χωρο και η eheim μια απο τις καλυτερες εταιριες επισης.

Το φιλτρο που κοιτας ειναι πολυ δημοφιλες αλλα σιγουρα θα ηταν καλυτερα να αγοραζες τον μεγαλυτερο αδερφο του, δηλαδη το 2217 για τα λιτρα του ενυδρειου σου.

Τωρα καλο ειναι να ριξεις λιγο διαβασμα για να μπεις αρχικα στο πνευμα του ομορφου κοσμου μας που λεγεται ενυδρειο, και εδω ειμαστε.

Ριξε μια ματια εδω, και καλο σου απογευμα!

Link to comment
Share on other sites

Καλώς όρισες και πάλι φίλε μου!

Βλέπω ότι οι ανησυχίες σου δεν σταματούν και έτσι πρέπει!

Αρχικά διάβασε αυτές της πολύτιμες πληροφορίες που σου έδειξε ο rik για να μπεις στο κλήμα!

Κατά δεύτερον εγώ θα αρχίσω λίγο ανάποδα και θα σε ρωτήσω για το ενυδρείο που σου χάρισαν!

Τι είχε μέσα, από εξοπλισμό, από ψάρια, κτλ και σε τι κατάσταση βρίσκετε τώρα?

Σε ρωταω γιατί λογικά είναι ένα έτοιμο ενυδρείο αφού το είχε ο κουνιάδος σου εκτός και αν δεν το χρησιμοποιούσε!

Πόσο καιρό είναι εκτός πρίζας?

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα απ' όλα ευχαριστώ πολύ όλους.

@Master Gee

Ναι είμαι τυχερός αλλά και άτυχος γιατί έπεσε σε πολύ δύσκολη εποχή.

@Rik

Τα έχω διαβάσει σχεδόν όλα και μάζεψα αρκετές πληροφορίες αλλά μέχρι την υλοποίηση και να κατανοήσω πραγματικά αρκετά πράγματα θα χρειαστώ αρκετή βοήθεια γιατί όλη αυτή η πληροφορία πρέπει να σχεδιαστεί στο μυαλό μου σωστά και να γίνει υλοποίηση.

Επειδή ασχολούμαι με υπολογιστές και υδροψύξης και μου αρέσει να κάνω σχολαστικές μέλετες ώστε να μην βρίσκομαι προ εκπλήξεως και βρεθώ εκτός budget τελείως είναι ακόμα δύσκολο για μένα.

Πχ το φίλτρο έρχετε με σωλήνες και όλα κομπλέ. γιατί βλέπω οτι δίνουν προσφορές με ένα δυο πραγματάκια που δεν ξέρω αν πραγματικά το χρειάζομαι.

Προσωρινά δεν θέλω να καλύψω πλήρως το ενυδρείο με ψάρια γιατί δεν μου δίνεται η δυνατότητα συν οτι πρέπει να μάθω αρκετά με τις συμπεριφορές τους, χαρακτήρες, ιδιοτροπίες, αποικίες κλπ.

Πριν ξεκινήσω πρέπει να δώ τι θα βάλω μέσα. Πραγματικά φυτά και πια. Δεν είναι εύκολο σε αυτό το μεγάλο ενύδριο να στήνω και να ξεστήνω και να βασανίζω και τα ψάρια για δικά μου λάθη, και τελικά να μου κοστίσει και διπλάσια σε χρήματα.

Αρχικά σκέφτομαι για εξωτερικό φίλτρο. Ο κουνιάδος μου μου άφησε ένα εσωτερικό φίλτρο και λίγη άμμο. Χωρίς ψάρια κλπ. Αλλά πιθανόν το φίλτρο να είναι χαλασμένο η σπασμένο. Και αυτός δεν είχε μεγάλη εμπειρία. Ξεκίνησε με ένα 40άρι ενυδρίο με μονομάχο και κάποια χρυσόψαρα. Αγόρασε το μεγάλο και τελικά έφυγε πριν καλά καλά το ξεκινήσει.

Θέλω να κάτσω να τα καθαρίσω όλα καλά απο άλατα κλπ. Να δώ μήπως βγάλω και κάποια άκρη με το φίλτρο μπας και το χρεισιμοποιήσω.

Να δώ τι πρέπει να στρώσω κάτω πριν το γεμίσω νερό, να πάρω test κλπ για να αρχίσω το στρώσιμο, ένα εσωτερικό αναλογικό θερμόμετρο.

Απο Σεπτέμβρη να πάρω και ένα 200watt θερμοστάτη γιατί αν δε κάνω λάθος δεν χρειάζεται άμεσσα με την θερμοκρασία που έχουμε.

Βέβαια δεν γνωρίζω μήπως χρειαστώ οτιδήποτε άλλο για την ψύξη του.

Αυτά είναι ένα μεγάλο μέρος που πρέπει να βρώ πληροφορίες και να λύσω τις πρώτες μου απορίες.

Σίγουρα θα έχω και άλλα αργότερα, όπως τι ψάρια να βάλω κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα φιλε μου, και μην ανχωνεσαι και σιγα σιγα θα βγαλουμε ακρη.

Κατα αρχας τη φιλτρο ειχε μεσα και τη υλικα φιλτρανσης (καποια φοτο θα βοηθουσε),ειναι κρεμαστο ή ειναι σε καποια πλευρα κολλημενο στο ενυδρειο και περιεχει 3 διαμερησματα; Επισης η αντλια επανω γραφει λιτρα ανα ωρα, ποσα γραφει;

Οσο για το εξωτερικο φιλτρο υπαρχει Κομπλε με τα ολα του, λαστιχα, βανακια, υλικα φιλτρανσης και απο την αλλη μονο σαν συσκευη αν θυμαμε καλα. Αν ειχες τα παρελκωμενα δεν θα χρειαζοσουν την κοπλε προσφορα.

Οσο για το υποστρωμα για την ωρα για να μην μπαινεις σε αλλα εξοδα κανε χρηση το χαλικακι που ειχε ο κουνιαδος σου και στην πορεια βλεπεις. Και ο θερμοστατης μπορει να περιμενει μια που για την ωρα η ζεστες καλα κρατουν και μετα εαν αποφασισεις να βαλεις χρυσοψαρα και οχι τροπικα δεν θα τον χρειαστης και καθολου. Για την ψυξη ή παιζουμε με ανεμηστηρακια αλλα εχουμε και μεγαλη εξατμηση με τα υπερ και τα κατα αλλα ειναι κοινοι πρακτικη των περισσοτερων μας μια που ειναι η οικονομικη λυση ή αλλιως πας σε chiller.

Link to comment
Share on other sites

@rik

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά

Το φίλτρο ήταν της ferplast και το έλυσα να δώ τι γίνεται. Απ`ότι μου είπαν λείπει-έσπασε ένα εξάρτημα που είχε στην δεξιά μεριά (θα βγάλω φωτό αργότερα)

Είμαι ήδη σε αναζήτηση μεταχειρισμένου eheim 2217 κομπλέ. Ώστε αργότερα φτιάχνω και το εσωτερικό και το κρατάω για περίπτωση βλάβης του εξωτερικού.

Ακόμα το θέμα με τα ψάρια είναι χαοτικό για μένα για θέμα συνύπαρξης. Μάλλον θα κάνω κοινωνικό ενυδρείο μαζεύοντας ότι μπορώ απο ψάρια που χαρίζονται και με λίγες αγορές πολύ προσεγμένες και οικονομικές. Δυστυχώς το ταμείο είναι μείον.

Ανεμιστήρες θα κοιτάξω να φτιάξω μόνος μου απο ανεμιστήρες υπολογιστών που έχω αρκετούς αλλά και θέμα κόστους. Ελπίζω να χωράνε 120mm :D

Λόγο στρωσίματος έχω ακόμα δρόμο, να βρώ διακοσμιτικά και φυτά και διάφορα άλλα.

Ακόμα δεν ξέρω τι φυτά θα βάλω κλπ.

Μέχρι στιγμής σκέφτομαι για guppies αλλά δεν ξέρω με τι άλλο μπορώ να τα συνδυάσω αργότερα.

Αλλά ας ξεκινήσω με το στρώσιμο και ψάρια απο Σεπτέμβριο.

Έγινε επεξεργασία - fumantsu
Link to comment
Share on other sites

Καλα το σκεφτεσαι το ολο θεμα, μια μονο φιλικη συμβουλη που κανω αλλωστε σε ολους. Το μεταχηρησμενο μπορει να σου βγει και σκαρτο, και μια που μιλαμε για φιλτρο οσο καλο και να ειναι ενα φιλτρο παντα εχει φθορες. Αλλωστε το ξερεις πολυ καλα και απο τα συστηματα ψυξης στα PC και τις αντλιες τους. Εγω προσωπικα θα πηγαινα σε καινουργιο για να εχω το κεφαλι μου ησυχο και με 2 χρονια εγγυηση γιατι το μεταχηρησμενο στο τελος μπορει να το χρυσοπληρωσεις. Καταλαβαινω το οικονομικο για αυτο σου ειπα για τον θερμοστατη και το χαλικακι, οτι οκ για την ωρα βολεψου, αλλα για το φιλτρο καταλαβαινεις πως ειναι η καρδια του ενυδρειου και εκει θα σου πω σταξτα μια φορα αλλα ετσι ξεκινας σωστα το ολο συστημα.

Link to comment
Share on other sites

Καλός ήρθες φίλε μου. Μία πολύ καλή λύση και ποιο οικονομική είναι της fluval.

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα να κοιτάξω δηλαδή κάτι τέτοιο

http://petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2265

Απλά θέλω να ξέρω τι άλλο θα χρειαστεί. Μην βρεθώ προ εκπλήξεως και μείνω μόνο με την αντλία χωρίς σωλήνες και σφουγγάρια και πρέπει να δώσω άλλα τόσα.

Link to comment
Share on other sites

dsc0274eg.jpg

ενας πολυ φτηνος τροπος φιλτρανσης ειναι αυτος. και κανει πολυ καλη δουλεια.τα εξωτερικα ειναι προβληματικα. εξωτερικο μονο αν εχεις πολλα ψαρια μεσα

εμενα μου καταστραφηκε δυο φορες το παρκε εχω τεσσερα εκτος λειτουργιας και ουτε θελω να τα πουλησω.και μιλαμε ολες της καλες της μαρκες eheim 2 226 jpl 600 teratec 1200 μαλον ολα στα σκουπιδια θα πανε.γιαυτο σκεψου το πριν παρεις.

φιλικα αντωνης

Έγινε επεξεργασία - djtonyel
Link to comment
Share on other sites

Και ποιο είναι αυτό αν επιτρέπεται? Θα με καλύψει εφόσον βάλω guppy είτε θα είναι μικρό για τα λίτρα μου?

Εντωμεταξύ έχει μείνει ένα εσωτερικό φίλτρο απο τον κουνιάδο μου Bluewave 05 αλλά έχει σπάσει ο "θερμοστάτης?" Η δεν ξέρω πως λέγεται το συγκεκριμένο αλλά μοιάζει με θερμοστάτη. (Απ' ότι έψαξα απλά μπορείς να βάλεις τον θερμοστάτη μέσα στο φίλτρο). Βέβαια δεν ξέρω αν αρκεί αυτό το φίλτρο.

Άσχετο βάζω κάτι υπόστρωμα στο πάτωμα ή σκέτη άμμο. Μου άφησε ο κουνιάδος μου άμμο και λίγο χαλίκι πολύχρωμο.

Link to comment
Share on other sites

αν σε καλυπτει; φυσικα ναι !! εγω εχω πλεκο και κιλι τα πλεκο ειναι απο τα πιο βρομιαρικα ψαρια και αμονια 0.ολα μου τα ενυδρεια και τα 13 ειναι κρισταλο.κραταω ψαρια απο rio xingou

αναλογος τι power head θα βαλεις στα 190 λιτρα ενα aqua clear 70 η ενα eheim 1000 ειναι οτι πρεπει, και το φιλτρο θελει αλλαγη καθε 6 με 10 μηνες και αν δεν θες να το αλαξεις το ξεπλενεις

ναι μπορεις να βαλεις τον θερμοστατη μεσα ;εγω μεσα τους εχω .

1 θες δυο τζαμακια

2 σφουγγαρη φιλτρο 5 εκατοστων

3 και ενα power head

Έγινε επεξεργασία - djtonyel
Link to comment
Share on other sites

djtonyel, επειδή στην φωτο δεν διακρινεται, τη εχεις εσωτερικο sump οπως το Bluewave 05, και τη τα χρειαζεσαι τα τζαμακια που προτεινεις;

Link to comment
Share on other sites

Ok :) τα τζαμακια τα κολαμε με σιλικονη 16 περιπου εκατοστα απο την γωνια του ενυδρειου. Ενα δεξια ενα αριστερα. 5 εκατοστων μηκος και να πιανει απο τον πατο μεχρι την κορυφη του ενυδρειου .

πουλανε σφουγγαρια στο E-bay 50 μμ παχος και 30 Χ 30.Πουλανε και πιο μεγαλα αν θες Το σφουγγαρι το κοβεις στο υψος του ενυδρειου σου, και στο μακρος οπο το ενα τζαμακι στο αλλο. Επιδει ειναι γωνια το σφουγγαρι παιρνει κυκλικη μορφη και τα τζαμακια κρατανε το σφουγγαρι.

μεσα στο φιλτρο που δημιουργει ο κυκλος βαζουμε το power head

η κορυφη του power head πρεπει να εινα τουλαχιστον τρια δαχτυλα κατω απο το νερο. κανουμε μια τρυπα στο σφουγγαρι για να πεταει εξω το νερο.

εγω συνηθως βαζω difuzer για να παραγει οξυγονο

enidrio.jpg

Έγινε επεξεργασία - djtonyel
Link to comment
Share on other sites

Αν καταλαβα καλα εννοείς φιλτρο τυπου Αμβουργου;

Link to comment
Share on other sites

Η αληθεια ειναι πως απο την φωτο δεν εβγαζα ακρη. :bigemo_harabe_net-64:

http://www.aquazone....indpost&p=50130

Έγινε επεξεργασία - Rik
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...