Jump to content

Μεγάλη διαφορά Gh με Kh


Recommended Posts

Πως μπορεί να εξηγηθεί το εξής: Kh 11 και Gh 24. Είναι φυσιολογικό αυτό? (ή κατι δεν πήγε καλά στην μέτρηση - έκανα υγρό τεστ (με εναλλαγή χρωμάτων))

Link to comment
Share on other sites

Από το νερό του ενυδρείου σου είναι αυτές οι μετρήσεις? Αν ναι, μέτρα και το νερό της βρύσης σου και πες μας τι τιμές σου δίνει.

Link to comment
Share on other sites

Είναι οι μετρήσεις του νερού του ενυδρείου μου μετά την προσθήκη τύρφης (3η μέρα μετά την προσθήκη της). Το νερό της βρύσης μου είναι πάρα πολύ σκληρό (σε μια γενική που είχα κάνει η σκληρότητα ήταν στο maximum)(αξίζει να το μετρήσω? ή τσάμπα θα καταναλώσω το μισό μπουκαλάκι? - τι συμπεράσματα θα βγάλουμε?)

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Η προσθήκη τύρφης αν η σκληρότητα του νερού σου είναι στα ύψη, μην περιμένεις να κάνει θαύματα...

Το συμπέρασμα που θα βγάλουμε είναι πως αν οι τιμές της βρύσης σου είναι κοντά στις τιμές του ενυδρείου σου, τότε η εξήγηση στο ερώτημά σου είναι απλή: Φταίει το νερό του δικτύου σου. Αν από την άλλη δεν έχουν καμία σχέση τότε θα πρέπει να δούμε τι είναι αυτό που προκαλεί τη διαφορά και να πράξεις ανάλογα με το τι επιθυμείς...

Link to comment
Share on other sites

Τελικά δεν θα βάζω απο το νερό της ύδρευσης του Ηρακλείου αλλά απο μια πηγή οπου οι τιμές της είναι 6-8 Kh και 14 Gh. Με την τύρφη αν πέσουν τουλάχιστον στο 1/3 ελπίζω να είναι καλά! Σας ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...