Jump to content

Aquascape!!!εσεισ Πωσ Θα Το Κανατε??


Recommended Posts

Καλησπερα παιδια προσφατα το ενυδρειο μου εμενε μονο του καθωσ ολα τα ψαρακια μασ αφεισαν για ττο μεγαλο ενυδρειο των ουρανων......τρ λεω να αλλαξω καπια μικρα πραγματακια στο ντιζαιν.Πιο κατω εχω μερικεσ φοτο απο οτι εχει γινει μεχρει τρ(οχι πολλα δλδ!) θα μπορουσατε να κανετε καποιο σχολιο?Τα παντα ειναι ευποζδεκτα τι να προσθεσω και που,τι να αφερεσω,εσεισ τι θα καναε στην θεση μ κτλπ.Εγω εχω σκευτει να βαλω λιγα ακομη ευκολα φυτα(καθωσ δν εχω υποστρομα και καταλιλο φωτησμο)Εχω ηδη ενα φυτο,το ειδοσ αγνωστω, το αποιο σκοπευω να βαλω πισω και περιμετρικαι απο την πετρα(το γυρο γυρο θα διατηρουντε κοντα).Επισησ για την μερια τησ ριζασ(η οποια οπωσ θα διαπιστοσετε ειναι αρκετα μεγαλη και θελω να την γεμισω με φυτα για να διχνει καπωσ φυσικη και καπωσ μικροτερη) σκευτομαι να προσθεσω java moss kai anubia.Η moss λεω να μπει στο πανω μεροσ και να ''κυλαει'' προσ τα κατω ενω η anubia θα μπει αναμεσα στη ριζα και στο φιλτρο για να γεμισει το κενο που ειπαρχει.Λετε να προσθεσω και αναμεσα στην πετρα κ στη ριζα καποιο φυτο η να εχω φυτεμενεσ τισ ακρεσ του ενυδρειου?

Ελπιζω να μην σασ κουρασα και με χαρα μ θα δεχτω οτι εχετε να πειτε και να προτεινετε!!

Φιλικα Δημητρησ

post-48323-0-66815500-1345658912_thumb.jpg

post-48323-0-17349100-1345658931_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

καλημερα φιλε μου.

εχει αρκετη δουλεια για να πεις πως εχεις κανει ακουασκειπινγκ....

παρακατω παρε μερικες ιδεες σχετικα...

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=74803

Link to comment
Share on other sites

Φιλε κλαζ δν εχω σκοπο να κανω κτ φαντασμαγορικο ενα 50λιτρο ενυδρειο ειναι ισωσ ο τροποσ που εξεφρασα να μν ηταν σωστοσ.Αν μπορει καπιοσ ασ αλλαξει στον τιτλο την λεξη aquascape με την λεξη setup.

Περιμαινω ιδεεσ σασ!! :bigemo_harabe_net-82:

Link to comment
Share on other sites

σε καταλαβαινω,εγω απλα ιδεες θελω να σου δειξω,βλεποντας καποια βιντεο στο λινκ.δεν ειπαμε οτι θα το κανεις φουλ φυτεμενο αλλα υπαρχουν αρκετα βιντεο με στημενα 60λιτρα κλπ οποτε θα μπορουσες να δεις στησιμο ξυλου-πετρας σε ενα τετοιο κονσεπτ.

Link to comment
Share on other sites

αν θελεις την δικη μου γνωμη.τα κοχυλια βγαινουν καθως μας σκληραινουν αρκετα το νερο.επισης το ψευτικο διακοσμητικο επισης βγαινει καθως δεν θελουμε κατι ψευτικο αλλα φυσικο.το ξυλο που εχεις, οχι ορθιο,θα μπορουσε να μπει σε συνδιασμο με αλλο ξυλο η πετρα δημιουργωντας ενα φυσικο συμπλεγμα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω μου εδωσεσ μια πολυ καλη ιδεα θα συνδιασω την πετρα που εχω με το γυλο για να φενετε καπωσ φυσικο.Τα κοχυλια 8α τα εβγαζα ουτοσ η αλοσ!!!Θα το κανω αυτο το σετ απ σε διο μερεσ γτ σημερα φευγω!!!.Οποιοσ θελει να πει κτ μπορει ανετα θα το διαβασω μολισ επιστρεψω!!

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα απο εμενα . καταρχην εχεις σκευτει τι ψαρακια θα βαλεις μεσα?

Link to comment
Share on other sites

Ναι εχω στο νου μου αυτο π μ προτειναν(εδω το λινκ για το θεμα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=77733&st=20) αλλα πρωτα θελω να το στεισω και μετα να ξανασκευτω για ψαρια η οχι?

Έγινε επεξεργασία - Dimitris1997
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα Δημητρη!

Κατα αρχας αφου σκεφτεσαι να βαλεις ποικιλια ψαριων, ευκολα φυτα και ειδικα ψαρια βυθου θα σκεφτομουν σοβαρα να αλλαξω βυθο, και δλδ απο χαλικακι σε χαλαζιακη αμμο (μπεζ, καφε ή μαυρη). Αυτη περαν της ομορφιας θα σου προσφερει σωστες υποδομες για τα βυθοψαρα σου. Πισω στην πλατη του ενυδρειου θα μπορουσες να βαλεις ενα μαυρο χαρτονακι αντί του μπλε θαλλαση που εχεις δινοτας ενα κλασσικο και ομορφο κοντραστ στο ολο συνολο του ενυδρειου. Απο ευκολα φυτα μπορεις να δεις μερικα, οπως το Microsorium pteropus, Vallisneria species, Mosses, Hygrophila difformis, Ceratophyllum demersum, Anubias nana, polysperma, Riccia fluitans, Ceratopteris cornuta, κλπ. Βεβαια και αυτα καλο θα ηταν να βαλεις μια λαμπιτσα ακομα εαν μπορεις και να προσθετεις εστω οργανικο ανθρακα τυπου excell, ή easy carbon, συν καποιο γενικο λιπασματακι εβδομαδιαιως.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...