Jump to content

Convict Made In Kavala!!!!!!!!!!!!!!!!


boner

Recommended Posts

Καλησπερα!!Πριν κανα 3μηνο γενησανε τα κονβικτ μου καμια εκατοσταρια ψαρακια!!!Εδωσα περιπου 50-60 μικρα σε εναν φιλο με πετ σοπ να τα πουλησει καμια δεκαρια μοιρασα σε γνωστους που θελανε και τα υπολοιπα τα εβαλα στις αγγελιες του ακουαζον για δωσιμο!!Απο τις αγγελιες δεν μπορεσα να βγαλω ακρη,και λογο χωρου(ειχα δευτερο ενυδρειο γενηστρα)κρατησα 5 ψαρακια και τα υπολοιπα τα πηγα και τα εριξα σε μια "γκιολα" με τρεχουμενο νερο που ειχε κανει στις αρχες του καλοκαιργιου ο θειος μου(για ποτισμα) σε ενα χωριο της καβαλας!!Η γκιολα σιγουρα εχει 10 με 15 χιλιαδες λιτρα και βαθος απο 30 ποντους μεχρι 10 μετρα!!!!!!!!!!!!!Εχει μεσα νεροχελωνες καβουρια γλυκου νερου και φυσικα βατραχια!!Ο θειος μου ελεγε οτι σε λιγες μερες θα ψωφισουν!!Χθες με πηρε τηλ. και με ειπε οτι οχι μονο δεν ψωφισανε αλλα εχουν γινει σαν "ταυρακια" και πανε σαν κοπαδι και οταν τα πεταει ψωμι γινεται μεγαλος τζερτζελες!!!!Τωρα για χειμωνα δεν ξερω τι θα γινει αλλα πιστευω να την παλεψουνε γιατι στα χωρια τα δικα μας δεν κανει και παρα πολλες παγωνιες γιατι εχουμε κοντα τη θαλασσα!!!Θα κανουμε καινουργια ποικιλια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KAVALA CONVICT :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Link to comment
Share on other sites

Αν καταλαβα ειναι αυτη η "γκιολα" ειναι κλειστο μερος που δεν εχει καμια επαφη με λιμνες και ποταμια???....

Έγινε επεξεργασία - Giannakis27
Link to comment
Share on other sites

Αυτη η γκιολα ητανε ενα ποταμακι το οποιο κατεβαινε απο ψηλα(μαλλον απο το βουνο)το οποιο με τα εργα τις εγνατιας οδου που κανανε το κοψανε και το νερο ετρεχε οπου να`ναι!Ο θειος μου το μπαζωσε και το μερος εκει πλημυρισε και γεμισε!Οταν γεμιζει πολυ εχει μερος και φευγει το νερο σαν υπερχειλιση!!

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα αν εχει καποια τρυπα και μπορουν να φυγουν τα ψαρια αυτα στα ποταμια/λιμνες μας και καταφερουν να επιβιωσουν το χειμωνα δεν θα ηταν καλο για το περιβαλλον της ελλαδας...ειναι μεγαλη ευθυνη να αφηνεις ψαρια που ζουν σε αλλους βιοτοπους σε ποταμια μας...ηδη τα ηλιοψαρα και τα κουνουποψαρα καταστρεψαν το οικοσυστημα στην ελλαδα..

Link to comment
Share on other sites

Οχι φιλε μου τα μονα που μπορουν να φυγουν απο εκει μεσα ειναι τα βατραχια(σιγουρα) αηντε και καμια χελωνα!!!!!!!Αν κανουν να φυγουν,που δεν υπαρχει τετοια περιπτωσει εχουν ψωφισει, γιατι η μονη διοδος για να φυγουν ειναι μονο οταν γινεται υπερχυλισει και υπερχυλισει μιλαμε για 3 ποντους νερο πανω σε χωμα,.Γιατι το ποταμακι αυτο ασε που δεν βγαζει πλεον πουθενα δεν ξεπερναει σε βαθος τον αστραγαλο σε σημεια σημεια!!!Τα ειπα λιγο μπερδεμενα,δεν ξερω αν με καταλαβες!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Λάθος κίνηση!!!Επικίνδυνο για το οικοσύστημα!!!Ποτέ δεν ξέρεις την εξέλιξη του "πειράματός" σου.Καλύτερα να τα άφηνες σε μια μεγάλη σκάφη με φίλτρο εώς ότου τα χαρίσεις κάπου.

Link to comment
Share on other sites

Απιθανο μαλλον να γλυτωσουν τον χειμωνα στην Καβαλα.Σιγουρα οι φιλοι εχουν δικιο,πως πρεπει να προσεχουμε ποια ειδη αφηνουμε ελευθερα στην φυση,γιατι μπορει να γινει μεγαλη ζημια.

Εχεις καμμια φωτο να μας δειξεις απο τον χωρο και τα ψαρια;

:)

Link to comment
Share on other sites

Mπράβο! Πολύ καλα!

Καμια φωτό δεν μας έδειξες με τα ψάρια και την γκιόλα όμως.

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείται για τα κουνοποψαρα και τα ηλιοψαρα;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα!!φωτο εχω αλλα δεν τα καταφερνω και πολυ με την τεχνολογια!!!!Αν μπορεσει θα μου τις ανεβασει ο αδεφος μου!!

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Καλημερα στους φιλους συνχομπιστες!!!!Η συνεχεια του θεματος μετα απο τοσο καιρο!!!!!!!!!!!!!!!!!Ειχα αγωνια-απορια αν θα καταφερουν τα convict να επιβιωσουν το χειμωνα στην γκιολα!!!!(αν και εδω που τα λεμε φετος δεν ειχαμε χειμωνα)Χθες με πηρε τηλ ο θειος μου και μου ειπε οτι οχι μονο εχουν επιβιωσει αλλα εχουν γινει σαν γομαρια(τα παλια)!!!!!Εχουν εξαπλασιαστη!!!!Εχει γεμισει η γκιολα convictakia!!!!!!Παρολο που ριξαμε αργοτερα και μερικα γριβαδια(που εχουν γινει τεραστια σαν κοη)τα convict καταφεραν να την "παλεψουν".Τελικα πολυ σκληρα για να πεθανουν τα convict!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη τωρα η Καβαλα εχει τον δικο της βιοτοπο με convict? Ποσα ειναι περιπου? Βαλε φωτογραφιες!!!

Αυτα που ειπαν τα παιδια για εισαγωγη ξενων ειδων σε διαφορετικους βιοτοπους, τις περισσοτερες φορες οντως οι συνεπειες ηταν καταστροφικες για τα υπολοιπα ειδη που ηδη ζουσαν εκει. Τα καλυτερα παραδειγματα ειναι εισαγωγη lionfish στην Καραϊβικη και γενικοτερα στον Δυτικο Ατλαντικο (την τελευταια φορα που ημουν για καταδυσεις στα Cayman οργανωνοταν safari lionfish γιατι ειχαν καταστρεψει τα παντα!!), zebra mussels και Asian Carp στα ποταμια και λιμνες της Βορειου Αμερικης. Ειδικοτερα τα τελευται εχουν προκαλεσει τεραστιες καταστροφες οπως μπορει να φανει και απο το λινκ: http://www.nwf.org/Wildlife/Threats-to-Wildlife/Invasive-Species/Asian-Carp.aspx

Αλλα η περιπτωση του φιλου απο την Καβαλα ειναι ογο διαφορετικη εαν καταλαβα καλα αφου δεν υπαρχει τροπος επικοινωνιας με ποταμι/λιμνη.

Link to comment
Share on other sites

Γροθια στην κριση!Μονο με τετοιες μεγαλοπνοες ενεργειες θα μπορεσει η χωρα να βγει απο το τελμα!(Αρκει να μην διαρευσουν κονβικτ απο την γκιολα).

Link to comment
Share on other sites

Π Ρ Ο Σ Ε Ξ Ε Μ Η Ξ Ε Φ Υ Γ Ο Υ Ν ! ! !

Απο τη στιγμή που έβγαλαν χειμώνα και αναπαράχθηκαν θέλει πολύ μεγάλη προσοχή και μη θεωρείς απίθανο (αν και δεν ξερω το μερος ) σε μια καλή βροχή - πλημμύρα να ξεφύγουν .

Έχεις πολύ μεγάλη ευθύνη .

Βάλε κανένα Γουλιανό τουλάχιστον να τα φάει !!!

Link to comment
Share on other sites

Πάμε για ψάρεμα convict;

Φίλε μου αφού τα έβγαλες έξω και ζήσανε και το χειμώνα, άστο.....

Το να περιορίσεις τη φύσει είναι δύσκολο έως απίθανο, οπότε σε κάνα δυο χρόνια με το καλό λέω να πάρω το καλάμι μου και να έρθω για ψάρεμα!!

Από κάτι τέτοια "πειράματα" δυστυχώς τα ενδημικά μας είδη πιέζονται σε τέτοιο βαθμό που τελικά εξαφανίζονται.

Συγνώμη αν το ύφος μου είναι λίγο επιθετικό/ειρωνικό, αλλά η αγάπη μας καμιά φορά για τα ζωντανά μας και η λύπηση που τους δείχνουμε αντί να τα σκοτώσουμε οδηγεί σε τέτοιες κινήσεις απελευθέρωσης σε ξένο περιβάλλον. Τις περισσότερες φορές το ξενικό είδος επιβιώνει, πιέζει τα ήδη υπάρχοντα για τους πόρους, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό και σε περίπτωση που το ξενικό είδος ανήκει στα είδη με r στρατηγική (δλδ μικρός βιολογικός κύκλος, πολλοί απόγονοι) τότε η απειλή για τα ενδημικά είναι μεγάλη.

Ελπίζω να μην τους αρέσουν τα ενδιαιτήματα που παρέχει η περιοχή και τα υπάρχοντα είδη να τα εξαφανίσουν.

Καλά ξεμπερδέματα!

Link to comment
Share on other sites

Σας καταλαβαινω πως το λετε αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να φυγουν απο εκει!!!Εξαλου αυτη η γκιολα δεν υπηρχε πριν, ο θειος μου την εφτιαξε για ποτισμα,οποτε ουτε ενδημικα ειδη υπαρχουν ουτε τιποτα!!!!!Μονο αν τα παρει καποιος και τα μεταφερει αλλου!!!!Η πιο κοντινη λιμνη (που δεν ξερω αμα εχει ψαρια) ειναι στα 100χλμ.!!!Φωτογραφιες θα ανεβασω σε καποια φαση!!!Λεω να παω με τον φιλο gohnbaggio μια τον ημερων για να τα δουμε!!!!Δεν μπορω να ξερω ποσα ειναι!!!!Εγω ειχα αφησει καπου στα 20 ψαρακια γυρω στα 5-6cm!!!!Ο θειος μου μιλαει για καμια 200αρια μικρα και κανα 5-6 ειδε γυρω στα 15-20cm που ειδε στα ριχα(οταν πηγε για ποτισμα) σαν κοπαδακι!!!!!!Κια τα λιτρα που εγραψα στην αρχη του θεματος ειναι λαθος!!!!Μιλαμε για πολλα κυβικα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Η γκιολα ειναι καβαλα!!!Στολη-μασκα-βατραχοπεδιλα και βουουουρρρρρρρ!!!!! :D Θα πρεπει να ειναι πολυ δυσκολο να πιαστουν εκει μεσα!!!!!!Σαν να λεμε οτι θα πιασεις ψαρια μεσα σε "λιμανι"!!!!!Ειναι τεραστια!!!Μονο με καλαμι και αν!!!Με τον κολητο johnbaggio θα διοργανωσουμε "σαφαρι" στη γκιολα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Εγγραφες αρχισαν :bigemo_harabe_net-74: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...