Jump to content

Αρωστα χρυσοψαρα :((


Recommended Posts

Η μανα μου ειχε 4 χρυσοψαρα εδω και 9 χρονια περιπου.Και αποφασησε να αγορασει ενα γλυφτη.Και μετα απο μερικες μερες τα χρυσοψαρα μαλον αρωστησαν,σταματησαν να τρωνε-να κανουν κακα,και να κολυμπανε.Απλα καθονταν στον πατο του ενυδρειου χωρις να κανουν τιποτα.μετα απο λιγες μερεσ αρχισαν να ωγαζουν κοκκινες μελανιες στις κοιλιες τους και κοκκινες "φλεβες" στα πτερυγια και στις ουρες τους,και οι ουρες τους αρχισαν να γινονται κουρελια.Ετσι πηγε η μανα μου στο PET SHOP και τησ εδωσαν ενα φαρμακο κατα του FUGRI.Η θεραπεια με το φαρμακο αυτο διαρκει 8 μερες,την 2η μερα το ενα χρυσοψαρο ψωφησε ,απο την δευτερη μερα ολλες οι μελανιες εφηγαν αλλα εμαφανιστηκε κατι σαν γλιτσα πανω στα ψαρακια.Τωρα βρησκομαστε στην 4η μερα αλλα τα ψαρακια ειναι ακομα μεσ την γλιτσα και καθονται ακηνιτα στον πατο του ενυδρειου.

Δεν ξερω τι τουσ συμβαινει και αν το φαρμακο αυτο ειναι το σωστο για αυτο που εχουν.μηπως μπορει κανεισ να με βοηθησει?Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

τωρα τα χρυσοψαρα σου λογικα εχουν παθει την αρωστια cstiasis που ειναι ενα ειδος βλενας στο δερμα αλλα αν εγραφες και τη χρωμα εχει περιπου αυτη η γλυτσα ή αν εβγαζες μια φωτογραφια τα ψαρια θα ηταν πολυ πιο ευκολο να διακρινουμε την αρρωστια.

Link to comment
Share on other sites

image0058ot0.jpg

image0059fy5.jpg

Στις φωτιγραφιες φαινεται λιγοτερο,οταν το κοιτα κανεις μιαζει με ασπρο χνουδι,αλλα οταν ψωφισε το ενα και το επιασα για να δω...ηταν βλενα.

sorry αν δεν απαντησω για λιγο αλλα εχο μαθημα

Έγινε επεξεργασία - seriousam
Link to comment
Share on other sites

τοτε αν εχεουν και βαμβακι οπως λες και βλεπω πρεπι να εχουν saprolegnia ή fungus θα χρειαστεις φαρμακο αλλο οπως π.χ omnipur της sera αλλα πριν το παρεις ας σου πει και καποιος αλλος γιατι δεν ειμαι σιγουρος.

Link to comment
Share on other sites

το φαρμακο που εχω λεει "προς αντιμετωπιση των μολυνσεων απο μυκητες (σαπρολεγχια,αχλυα)καθως και τον συνοδων βακτηριδιακων μωλυνσεων που μπορουν να αμφανιστουν"

λες να κανει?

μολις ειδα πως ψωφησε και ο γλυφτης...

Έγινε επεξεργασία - seriousam
Link to comment
Share on other sites

file seyxaristo poly.ayrio einai i teleytaia mera therapeias, 2 xryspsara einai kiolas ok.Ta ypoloipa ta tinaksan :excl: kala pou mou eipes gia to farmako omos kai esosa 2 :) eyxaristo gia alli mia fora

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...