Jump to content

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΡΙΟΙ????


Recommended Posts

Τελικά ρε παιδιά αυτό το πράγμα με τα pet shop έχει παραγίνει.

Σαν αρχάριος και εγώ και με μόνο κριτήριο την εμφάνιση των ψαριών πήρα δύο Galacher σε ένα ενυδρείο 120lt. Φανταστείτε ότι ήθελε να μου πουλήσει και τρίτο!!! και στην ερώτηση πόσο θα μεγαλώσουν μου απάντησε ότι μεγαλώνουν ανάλογα τον χώρο που έχουν και δεν θα έχω κανένα πρόβλημα. :)

με τα πολλά τώρα είναι περίπου 25cm το καθένα και πάλι καλά που βρήκα να τα δώσω.

Ωραίοι επαγγελματίες!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Φιλε zacharis σε καθε χωρο υπαρχουν και κακοι επαγγελματιες πουθα κανουν τα παντα για το κερδος.

Απο εκει και περα ομως εχουμε ευθυνη και εμεις οι πελατες που περνουμε οτι μας σερβιρουνε χωρις να

το ψαχνουμε.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε zacharis σε καθε χωρο υπαρχουν και κακοι επαγγελματιες πουθα κανουν τα παντα για το κερδος.

Απο εκει και περα ομως εχουμε ευθυνη και εμεις οι πελατες που περνουμε οτι μας σερβιρουνε χωρις να

το ψαχνουμε.

Συμφωνώ απερίφραστα, φίλε μου, αλλά θέλω να προσθέσω κάτι μιας και περνάω το στάδιο του αρχάριου και τις συν αυτώ "ασθένειες". Υποτίθεται -υποτίθεται, λέω- ότι σε ένα Pet Shop οι άνθρωποι που έχουν επιλεγεί να εργαστούν εκεί έχουν ένα ελάχιστο standard γνώσεων, αγάπης για το αντικείμενο, υπευθυνότητας, σεβασμού στον "πελάτη" που δηλώνει ο ίδιος "αρχάριος" και, πριν και πάνω από όλα αυτά, αυτοεκτίμηση και αυτοσεβασμό. Από τη μικρή -ελάχιστη- εμπειρία μου στο χώρο, έχω παρατηρήσει ότι αυτές οι αξίες είναι εν ανεπαρκεία. Και δε μιλάω μόνο για τους υπαλλήλους, αλλά και για τους "ενυδρειάδες" ιδιοκτήτες, οι οποίοι έχουν φυσικά και την τελική ευθύνη επιλογής του προσωπικού που στελεχώνει τις επιχειρήσεις τους.

Δυστυχώς, το εμπόριο και το ποσοστό κέρδους, η ανευθυνότητα και η ΠΩΛΗΣΗ ΠΑΣH ΘΥΣΙΑ έχουν γίνει ο κανόνας. Οπότε, τί μας απομένει; Ενημέρωση, ψάξιμο, διάβασμα και πάλι απ' την αρχή! Μέχρι να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει, αυτό που δεν υποτιμά τη νοημοσύνη και δε βλάπτει την τσέπη και την ψυχική ηρεμία μας. Ευτυχώς, το AQUAZONE βοηθά πολύ!!! :)

Link to comment
Share on other sites

Αααααα.......... καλά........... εδώ εγώ πριν κανά 2-3 χρόνια που ασχολούμε με τα ενυδρεία όταν πήγα να αρχίσω να ασχολούμε πάω στο μαγαζί για ψάρια. Μου λένε: θερμοστάτη έχεις? απαντώ όχι. μου λένε δεν γίνεται να βάλω ψάρια. λες και αυτό ήταν το μοναδικό πρόβλημα. Μετά ρωτάω. Μήπως χρειάζεται να βάλω και κάτι άλλο μέσα στο νερό του ενυδρείου? και συνεχίζω και τους λέω. Νερό γέμισα σήμερα το πρωί στο ενυδρείο. αντιχλώριο μου λένε έβαλες? εγώ απαντώ όχι και μου λένε: καλά και θέλεις να βάλεις ψάρια από τώρα? Λοιπόν άκου μου λένε τι θα κάνεις: θα πάρω τώρα τα ψάρια μαζί με ένα αντιχλώριο και όταν πάω στο σπίτι θα ρίξω πρώτα αντιχλώριο και μετά που θα βάλω τα ψάρια είμαι έτοιμος. Όπως καταλαβαίνεται δεν μπορώ να συνεχίσω γιατί θα μου πάρει μέχρι αύριο. Εννοείτε ότι τα ψαράκια μου δεν κατάφεραν να ζήσουν ούτε μισή μέρα... :wub:

Και αυτό γίνονταν σε πολλά μαγαζιά και η δική μου άποψη είναι ότι (από όσα μαγαζιά έχω πάει βέβαια που πιστέψτε είναι πολλά) στο γενικό σύνολο όλοι πουλάνε ψάρια... οι 5 στους 10 έχουν και κάποια γνώση όπως αυτή με το αντιχλώριο ας πόυμε και μόνο οι 1-2 στους 10 κάνουν όντως σωστά τη δουλειά τους έχοντας πολύ καλές έως εξαιρετικές γνώσεις στα ενυδρειακά!!!

Εντάξει τώρα πλέον είμαι πάρα πολύ καλό στο χόμπι με άπειρες γνώσεις στο θέμα... :)

Βρε παιδιά... τώρα που το σκέφτομαι... μπας και να ανοίγαμε από όλοι μας και από ένα μαγαζί??? :wub::wub::wub::excl::thumbup:

Να σαι καλά Aquazone!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...