Jump to content

ταση


Recommended Posts

ΑΡΧΙΚΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕXΩ 1 180L 1 110L 2 60L KAI TΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΕΝΑ 400L

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΜΕ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ(ΤΣΙΜΠΙΜΑΤΑΚΙΑ) ΒΑΖΩ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΒΕΙ Δ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ? ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ Κ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ? ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ Κ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΙΑ ΓΕΙΩΣΕΙ Κ ΤΗ ΒΑΖΩ ΟΤΑΝ ΒΑΖΩ ΧΕΡΙ ΜΕΣΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ? ΤΑ ΕΝΥΔΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ!!!

Link to comment
Share on other sites

Γείωση μπορείς να βάλεις στο ενυδρείο σου σε μόνιμη βάση, αρκεί το υλικό που θα ναι μόνιμα στο νερό να μην είναι επιβλαβές για τα ψάρια (όπως π.χ. ο χαλκός). Επίσης ένα τεστ που μπορείς να κάνεις είναι να βγάζεις ένα ένα τα εξαρτήματα από την πρίζα και να βλέπεις αν σε χτυπάει το ρεύμα ώστε να δεις αν κάποιο από τα εξαρτήματα σου έχει πρόβλημα γείωσης...

Link to comment
Share on other sites

H ΓΕΙΩΣΗ ΕΝΑΙ ΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΠΟΥΖΙ. ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΟΙΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΗΤΑΝ ΟΚ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΟΥΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΦΙΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΕΙΩΣΕΙ ΚΑΝΤΕ Κ ΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ ΜΕ ΕΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ.

Link to comment
Share on other sites

φιλε petrosanag κοιτα τουs θερμοστατεs το ιδιο προβλημα αντιμετωπησα ειχα σκαση μεχρι που ανακαληψα οτι ηταν ραγισμενοs ο θερμοστατηs (αν κ δουλευε κανονικα)

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου αν μπορείς σε παρακαλώ γράφε με πεζούς χαρακτήρες γιατί τα κεφαλαία γράμματα κουράζουν και είναι σαν να φωνάζεις :bowdown:

Το θέμα του τινάγματος σημαίνει ότι υπάρχει τάση στο ενυδρείο. Δεν είναι υποχρεωτικά διαρροή από θερμοστάτη ή κάποιον άλλο εξοπλισμό. Σκέψου ότι υπάρχουν σπίτια που δεν έχουν καν γείωση!!! Επίσης, ακόμα και η διαφορετική γείωση δύο μηχανημάτων σε ένα ενυδρείο θα μπορούσε να δημιουργήσει διαφορά δυναμικού. Όσο τρελό κι αν ακουστεί, δοκίμασε να βάλεις (μία μία) τις πρίζες ανάποδα ώστε να αλλάξεις πολικότητα. Σπάνιο μεν, μπορεί όμως να παίξει. Από κει και πέρα η χρήση γείωσης πιστεύω ότι είναι απαραίτητη προς αποφυγή τιναγμάτων αλλά και τυχόν ατυχημάτων... Αφού ο θερμοστάτης σου δεν σε τινάζει, δεν υπάρχει περίπτωση να έχει διαρροή ή να έχει πάρει νερό μέσα του πάντως (εκτός αν δεν ήταν αναμμένος :lol:

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι υποχρεωτικά διαρροή από θερμοστάτη ή κάποιον άλλο εξοπλισμό. Σκέψου ότι υπάρχουν σπίτια που δεν έχουν καν γείωση!!! Επίσης, ακόμα και η διαφορετική γείωση δύο μηχανημάτων σε ένα ενυδρείο θα μπορούσε να δημιουργήσει διαφορά δυναμικού. Όσο τρελό κι αν ακουστεί, δοκίμασε να βάλεις (μία μία) τις πρίζες ανάποδα ώστε να αλλάξεις πολικότητα. Σπάνιο μεν, μπορεί όμως να παίξει. Από κει και πέρα η χρήση γείωσης πιστεύω ότι είναι απαραίτητη προς αποφυγή τιναγμάτων αλλά και τυχόν ατυχημάτων... Αφού ο θερμοστάτης σου δεν σε τινάζει, δεν υπάρχει περίπτωση να έχει διαρροή ή να έχει πάρει νερό μέσα του πάντως (εκτός αν δεν ήταν αναμμένος :lol:

Οι γειώσεις στις πρίζες του σπιτιού μας καταλήγουν όλες στον πίνακα και εκεί γίνονται μία (άρα αυτομάτως ισοδυναμικές οπότε ΔV=0) και κατόπιν στον παλούκι στον κήπο μας που είναι καρφωμένο μπροστά στο ρολόι συνήθως.

Στην περίπτωση που υπάρχει διαρροή από την πλευρά της "φάσης" παρατηρείται τώρα η απώλεια, το να γυρίσεις τούμπα τις πρίζες το μόνο που θα καταφέρεις είναι αντί να στέλνεις φάση να στέλνεις ουδέτερο και, καθότι στην Ελλάδα η ΔΕΗ βραχυκυκλώνει ουδέτερο και γείωση, ίσως να μην είναι αντιληπτή η διαρροή, δε διορθώνεις όμως τίποτα.

Για να βεβαιωθείς αν έχεις διαρροή μπορείς με τη χρήση ενός πολυμέτρου (ακόμα καλύτερα μέγκερ) να το βάλεις στην κλίμακα των MegaOhm και να μετρήσεις μία-μία συσκευή με το νερό. (ακροδέκτης φις-νερό) Η αντίσταση θα πρέπει να είναι μη μετρήσιμη από το όργανο ή έστω της τάξης των 8+ ΜΩ για να θεωρείται ηλεκτρικά απομονωμένη. Η λύση του πολυμέτρου είναι η ασφαλέστερη και σχετικά φτηνή, ένα καλό (αρκετό για τη δουλειά αυτή) θα το πληρώσεις γύρω στα 20€ και θα το έχεις για πάρα πολλές άλλες χρήσεις.

Το ρεύμα δεν αστειεύεται και δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε με επιπολαιότητα μια διαρροή. Ακόμα και για τα ψάρια είναι επικίνδυνο, αρκετοί θα γνωρίζετε για την περίπτωση ενός ακριβού ψαριού που το σκότωσε διαρροή από το φίλτρο, αν θυμάμαι καλά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...