Jump to content

Α.Τ.Ι.Α. στο ενυδρείο μου


vth

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Νέα και εγώ στην παρέα, από ενα ενυδρείο 20lt. το οποίο είχα περίπου 5 μήνες, έχω πλέον περάσει σε ένα Juwel Record 120. Θα σας το παρουσιάσω σε άλλη κατηγορία μια άλλη φορά.

Στο θέμα μας τώρα. Εχω ένα εξωτερικό φίλτρο ΕΗΕΙΜ 2215 με siporax, υαλοβάμβακα και τα μπλέ σφουγγάρια. Το Σάββατο που το άνοιξα για να κάνω την αλλαγή βρήκα ένα ζουζούνι????!!!!!! H κάτι που μου έμοιαζε για ζουζούνι. Ηταν ζωντανό (δηλαδή κουνιόταν), το έβγαλα και το άφησα στη βεράντα για να το βγάλω φωτο όπου και παρέδωσε το πνεύμα. Μήπως γνωρίζει κανείς τι πλάσμα είναι αυτό?

post-1471-1171565647_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι είναι dragonfly (δεν ξέρω πως λέγεται στα ελληνικά). Το συγκεκριμένο έντομο είτε εισέρχεται μαζί με κάποιο νέο φυτό στο ενυδρείο είτε απλά πέφτει μέσα αν η επιφάνεια του ενυδρείου είναι ακάλυπτη. Αν το έντομο είναι κάποιων διαστάσεων μπορεί να βλάψει τα μικρού μεγέθους ψαράκια (μερικών εκατοστών). Είχα ανακαλύψει και εγώ ένα τέτοιο έντομο στο ενυδρείο μου δίχως απώλειες ευτυχώς. Δυστυχώς δεν έχω πιά το σχετικό link για να σε παραπέμψω να διαβάσεις περισσότερα. Καλό θα ήταν να checkάρεις το ενυδρείο σου για το αν υπάρχουν και άλλα τέτοια έντομα. Αν κάνω λάθος στην αναγνώριση παρακαλώ διορθώστε με!!

Link to comment
Share on other sites

Το βρήκα το σεχτικό link το οποίο είναι : ΑΥΤΟ. Αν δεν μπορείς να το δείς, δες τουλάχιστον ΕΔΩ να μας πεις αν μοιάζει. Ελπίζω να βοήθησα!

Link to comment
Share on other sites

Το συγκεκριμένο είναι η λεγόμενη "λιβελουλα" και καλό είναι να προσέξεις αν υπάρχει και άλλη και να τις αφαιρέσεις από το ενυδρείο σου! Μόνο προβλήματα θα σου δημιουργήσει με τα ψάρια σου. ;)

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Giatrope το πρώτο link δυστυχώς δεν μπορώ να το διαβάσω. H φωτο όμως είναι ίδια. Nομίζω ότι αυτό είναι. Kαι να ρωτήσω κάτι αν ξέρετε. Tι κακό μπορεί να κάνει στα ψάρια μου? Πρέπει να κάνω καμιά θεραπεία? H να ψάξω να δω αν κυκλοφορεί μέσα στο ενυδρείο. Eίναι και αρκετά φυτεμένο και νομίζω οτι η «έρευνα» θα είναι κομματάκι δύσκολη.

Eυχαριστώ για τη βοήθειά σας

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω οτι χρειάζεται κάποια θεραπεία!

Διάβασε εδώ περισσότερα http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Limni/libellarve.htm

Link to comment
Share on other sites

Eξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο!

Tώρα καταλαβαίνω που πήγαν όλα τα σαλιγκαράκια που υπήρχαν στο ενυδρείο μου! Kρίμα

Θα προσπαθήσω να τσεκάρω το ενυδρείο μου γιατί αν έχει και άλλες... Tην πατήσαμε!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...