Jump to content

Recommended Posts

Καλησπερα στο φορουμ! Σαν Αφρικανος που ειμαι εριξα διαβασμα και κατεληξα να στησω ενα ενυδρειο Τανγκανικα για ξεκινημα, οταν βρω τον χωρο (σε παρα πολυ καιρο δηλαδη)... Δεν εχω ουτε ενυδρειο, ουτε εξοπλισμο, ουτε τιποτα, ανοιξα αυτο το θεμα απλα για να κανω ερωτησεις, ετσι ωστε οταν ερθει η μεγαλη στιγμη να εχω ετοιμες τις απαντησεις!

Λοιπον μπαινω στο ψητο... Εχω στο μυαλο μου ενυδρειο 200-300 λιτρα (ουτε μεγαλυτερο, ουτε μικροτερο), με μεγαλυτερη εμφαση στο μηκος. Aquascape με πετρες και βαλισνεριες τοποθετημενες ετσι ωστε να δημιουργουνται νοητες περιοχες μεταξυ των ψαριων.

Λιγο ανοιχτος χωρος με σκετη αμμο για να φιλοξενηθει ενα ζευγαρακι απο τα εξης ειδη: Enantiopus melanogenys, Xenotilapia flavipinnis, X. papilio, ή X. spilopterus (ξερω, αυτο χρειαζεται και συγκροτημα με πετρες). Θα μου πειτε εσεις πιο απο ολα προτεινετε, σε σχεση με τους συγκατοικους τους.

Φυσικα δεν μπορουν να μεινουν απ εξω τα Julidochromis, σκεφτομαι ενα ζευγαρακι απο τα εξης ειδη: J. transcriptus, J. ornatus, J. marlieri, ή J. regani. Ποιο ειναι το καταλληλοτερο?

Και ενα ζευγαρι Altolamprologus. Ειτε A. calvus, ειτε A. compressiceps. Γνωριζω τον κινδυνο για τους γονους των αλλων ψαριων, οποτε θα φροντισω να στησω πολυ εξυπνα το aquascape...

Τελος, εχω πολλα υποψηφια ειδη κοχυλοψαρων και σκεφτομαι ενα ζευγαρι η χαρεμακι (εξαρταται το ειδος) απο τα εξης: Neolamprologus meeli, N. brevis, N. ocellatus, N. similis, N. multifasciatus, Lamprologus ornatipinnis, L. meleagris, L. speciosus, ή L. callipterus (αυτο ειδικα μου αρεσει λογω μεγεθους του αρσενικου). Ειναι τοσα πολλα, που δεν μπορω να διαλεξω...

Ηδη ειπα πολλα ψαρια για αυτα τα λιτρα, οποτε δεν τολμαω να ρωτησω για Cyprichromis-Paracyprichromis, Brichardi ή Leleupi... Παρακαλω μια μια οι μουντζες! :P

Link to comment
Share on other sites

Μ' αρέσεις γιατί το ψάχνεις θεωρητικά πρώτα :)

Από την πρώτη ομάδα ψαριών αμφιβάλλω αν βρεις κάποιο στο ελλαδιστάν,

εκτός κι αν έχεις να τα σκάσεις σε παραγγελία (και άν..).

Συνδυασμός J.transcriptus+Alto+similis νομίζω μπορεί να δουλέψει άνετα

κι αν έχεις μήκος ενυδρείου 1.20+ βάζεις κι μια ομάδα Paracyprichromis.

Brichardi-Cyprichromis τα αποκλείω (κυριαρχικά τα πρώτα, γίνονται μεγάλα τα δεύτερα).

Τα Leleupi θα τα έβαζα στην θέση των julies (αν και μεγαλώνουν αρκετά και θεωρούνται επιθετικά σ' εμένα είναι απροβλημάτιστα).

Καλή μελέτη και γρήγορα μ' ένα μεγάλο ενυδρείο!

Link to comment
Share on other sites

Μα εννοειται πως πρωτα θα ψαχτω και μετα θα προχωρησω, ετσι γινονται οι σωστες δουλειες!

Τοτε αποκλειουμε τα sand dwellers.

Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια. Δεν εχω να ρωτησω κατι αλλο, με καλυψες απολυτα προς το παρον!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...