Jump to content

Recommended Posts

καλησπερα.θα ηθελα να μαθω τη διαφορα αναμεσα σε iodine και ιοdide.

αλλου διαβαζω για χρηση του ενος και αλλου για το αλλο.τι ειναι καλυτερο να προσθετουμε απο τα 2?ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν διάφορες μορφές iodine όπως, iodide, iodate και molecular iodine.

Το φυσικό θαλασσινό νερό περιέχει iodide σε ποσοστό 0.02 - 0.03 ppm και iodate 0.03 - 0.04 ppm.

Σε ένα θαλασσινό ενυδρείο η συγκέντρωση από 0.03 - 0.06 ppm και για τα δύο είναι επιθυμητή.

Το iodate είναι πιο σταθερό σε ένα ενυδρείο σε σχέση με το iodide το οποίο απορροφάται πολύ γρήγορα λόγω χημικών αντιδράσεων.

Πηγή Salifert


Το θέμα είναι ότι με τα γνωστά μας τεστ "τα οικιακά" δηλαδή, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι κατά πόσο τα αποτελέσματα είναι αξιόπιστα λόγο της ποικιλομορφίας αυτού του στοιχείου, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να μην το μετράμε.

Link to comment
Share on other sites

Από ότι κατάλαβα το Iodide είναι ένα άτομο Ιωδίου φορτισμένο κατά ένα ηλεκτρόνιο στην εξωτερική στιβάδα και θεωρείτε αβλαβές και μάλιστα απαραίτητο ιχνοστοιχείο για τον ανθρώπινο οργανισμό και όχι μόνο. . Το Iodine είναι το διατομικό στοιχείο Ι2 το οποίο και χρησιμοποιούμε για απολύμανση σε πληγές κλπ και θεωρείτε "δηλητήριο. "

Αν υπάρχει χημικός εδώ ας σχολιάσει αυτό που έγραψα παρακαλώ καθότι άνθρωπος είμαι και γω και μπορεί να μου διαφεύγει κατι.

Σχετικά με το ενυδρείο....δεν έχω ασχοληθεί για το αν πρέπει να προσθέσω ή όχι. Πιστεύω με καλύπτει το αλάτι και τα ιχνοστοιχεία που ρίχνω μέσα.

Έγινε επεξεργασία - submarine1981
Link to comment
Share on other sites

φιλε αιολε το εχω διαβασει αυτο σχετικα με τα τεστ.σε περιπτωση που θελω να ριξω,τι απο τα 2 να βαλω?το ρωταω γιατι εχω διαβασει οτι μετα απο αλλαγη φωτισμου καλο ειναι να ριχνουμε,αλλα δεν ελεγε ποιο απο τα 2 ριχνουμε.ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Με τις αλλαγές νερού νομίζω ότι θα είσαι καλυμμένος, αλλά αν αποφασίσεις να προσθέσεις κάποια σκευάσματα ιωδίου θα πρέπει να ακολουθήσεις επ ακριβώς τις οδηγίες της κάθε εταιρείας.

Όλα τα σκευάσματα (συνήθως) περιλαμβάνουν και τους δυο τύπους στις αναλογίες που χρειάζονται

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

καλησπερα ξανα.ειπα να κανω του κεφαλιου μου και χρησιμοποιησα την iodide της seachem.μετα απο 3 μερες αφου εριξα οσο ελεγε για τα λιτρα μου ειδα μια εντυπωσιακη προοδο στο νανακι μου.τα λιγα sps που εχω περα το οτι πηραν εντονο χρωμα η μοντιπορα corpicronis που ειχε ασπρισει σε μερικα μερη απο την αλλαγη φωτισμου(απο 25 watt στα 54) εστρωσε.οι πολυποδες εγιναν φουντωτοι φουντωτοι, οπως βλεπω σε φωτο εδω μεσα φιλων και παντα ελεγα πως θα γινουν κ εμενα ετσι.μεχρι και τα ζωανθους ειδα ποιο ομορφα.ιδεα μου δεν ειναι σιγουρα.γιατι ομως ειδα αυτη την εντυπωσιακη διαφορα?απο ρουτινες δεν αλλαξα τιποτα.αλλαγες νερου ευλαβικα καθε εβδομαδα και αλατι προ ρεεφ.με αυτο το κειμενακι δε θελω να επηρεασω κανενα φιλο και ποσο μαλλον αρχαριο σαν εμενα να δοκιμασει κατι τετοιο.απλα ειδα μια ΜΕΓΑΛΗ διαφορα προς το καλυτερο και θα ηθελα περα απο το να το μοιραστω μαζι σας να μου πειτε και τη γνωμη σας,ευχαριστωωω

Link to comment
Share on other sites

Για να συνεχισεις να το χρισιμοποιεις θα πρεπει να μετρας και οχι στην τυχη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...