Jump to content

Recommended Posts

gallery_51753_299_367240.jpg

 

 

 

 

Γενικά
 Η Ludwigia sp. είναι μικρότερη και γίνεται κόκκινη πιο εύκολα από την γνωστή Ludwigia repens'Rubίn Κάθε στέλεχος γίνεται 2-4 εκατοστά πλατύ και 10-30 εκατοστά ψηλό. Το φυτό αυτό βγάζει πολλούς πλευρικούς βλαστούς,που αν τους κόψουμε παίρνει μια Θαμνώδη όψη. Τους κομμένους βλαστούς μπορούμε να τους μεταφυτέψουμε και γρήγορα Θα βγάλουν ρίζες και Θα αναπτυχθούν κανονικά. Η Ludwigia ορ αναπτύσσεται καλύτερα και παίρνει κόκκινο χρώμα όταν έχουμε καλό φωτισμό αλλά και παροχή διοξειδίου του άνθρακα. Καλλιεργείται και εκτός νερού
Θέση στο ενυδρείο
 Συνήθως φυτεύεται στο πίσω μέρος του ενυδρείου μας αλλά αν το ενυδρείο είναι μεγάλο μπορούμε να τη φυτέψουμε και στη μεσσαια ζώνη. ' Κάνει μια ωραία αντίθεση με τα πράσινα φυτά.
Φύτεμα
 Μπορούμε να τη φυτέψουμε παντού σε υπόστρωμα σε σκέτο χαλίκι ή σε άμμο. Αν δεν έχουμε υπόστρωμα μπορούμε να βάλουμε ταμπλέτα λίπανσης κοντά στις ρίζες του αν χρειαστεί. Για καλύτερο αποτέλεσμα φυτεύεται σε συστάδες.
Κλάδεμα/Πολλαπλασιασμός
 Το κλάδεμα της είναι πολύ απλό, μπορούμε να κόψουμε τις κορυφές της ή τους πλευρικούς βλαστούς. Τα κλαδέματα μπορούμε να τα μεταφυτέψουμε σε κάποιο άλλο σημείο του ενυδρείου μας και Θα αναπτυχθούν κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...