Jump to content

Recommended Posts

gallery_51753_299_820831.jpg

 

Γενικά
 Αυτό το είδος Microsorum είναι μικρότερο από τα αλλά είδη της οικογεννείας και έχει πράσινα και στενά Ι ! φύλλα αλλά όπως όλα τα είδη Microsorum, έτσι και αυτό είναι ένα εύκολο φυτό στη διατήρηση του. Είναι ένα κατάλληλο φυτό για αρχάριους και μπορεί να μπει και σε μικρά ενυδρεία αλλά και σε μεγάλα. Όπως όλα τα είδη Microsorum, έτσι και αυτό δένεται σε πέτρα ή ξύλο και αν Θέλουμε να το φυτέψουμε θα πρέπει να προσέξουμε να μη φυτευτεί ο κεντρικός κορμός του γιατί σε αντίθετη περίπτωση Θα σαπίσει. Αν δούμε μαύρα στίγματα στα φύλλα του φυτού,σημαίνει ότι υπάρχει έλειψη καλίου και θα πρέπει να ξεκινήσουμε δοσολογία του ανάλογου λιπάσματος. Καλλιεργείται και εκτός νερού
Θέση στο ενυδρείο
 Μπορούμε να το τοποθετήσουμε σε οποίο μέρος του ενυδρείου Θέλουμε αλλά η πιο κατάλληλη Θέση είναι η μεσαία ζώνη.
Φύτεμα
 Όπως είπαμε και πιο πάνω όλα τα είδη του φυτού Microsorum δεν δεν φυτεύονται αλλά δένονται σε κάποιο ξύλο ή πέτρα.Με μια ψιλή πετονιά ή κλωστή δένουμε προσεκτικά το φυτό μέχρι να καταφέρει να ριζώσει μόνο του,μετά αν Θέλουμε μπορούμε να αφαιρέσουμε την πετονιά ή την κλωστή. Αν Θέλουμε να το φυτέψουμε Θα πρέπει να προσέξουμε να μη φυτευθεί ο κεντρικός κορμός του γιατί σε αυτή τη περίπτωση το φυτό Θα σαπίσει.
Κλάδεμα/Πολλαπλασιασμός
 Ο πολλαπλασιασμός του είναι πολύ εύκολος,μπορούμε να διαχωρίσουμε τα ριζώματα του φυτού. Κάτω από την επιφάνεια των φύλλων υπάρχουν μαύρα στίγματα τα οποία ονομάζονται σποραγγεια και είναι  όργανα αναπαραγωγής του φυτού και όχι κάποια ασθένεια. Ανά διαστήματα δημιουργούνται στις άκρες των φύλλων μικρά νέα φυτά,τα οποία μπορούμε να διασπάσουμε και να έχουμε ένα νέο φυτό σε μικρογραφία.Αν το δέσουμε αυτό θα αναπτυχθεί κανονικά και Θα γίνει σαν το μητρικό φυτό μας.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...