Jump to content

Recommended Posts

1473482881_ParacaridinaPrincessBee.jpg.c377f56c0f467ce34fb03cb1e8b2170c.jpg

 

Η φωτογραφία ανήνει και έχει παραχωρηθεί απο τον Chris Lukhaup

 

Επιστημονικό Όνομα: Paracaridina sp. "princess bee" (Liang, Guo & Tang, 1999)
Κοινές ονομασίες: princess bee shrimp, hue bee (Honey Vietnamese)
Ελληνικό Όνομα: -
Γενική κατηγορία: Ασπόνδυλα, νανογαρίδες γλυκού νερού / Invertebrates, fresh water dwarf shrimps
Τάξη: Decapoda
Οικογένεια: Atyidae

Μέγεθος: αρσενικό 2,5 εκατοστά / θηλυκό 3-3,5 εκατοστά
 

Βιότοπος: Ασία και πιο συγκεκριμένα Βιετνάμ

 

Συντήρηση στο ενυδρείο
PH: 5,6-6,2 (Ιδανικά: 6 )
KH: 0-1°dKH
GH: 4-6°dGH

TDS: 80-140
Θερμοκρασία: 18 - 25 °C (να μην υπερβεί όμως τους 25)

Λίτρα: Για μια ομάδα των 10 γαρίδων είναι τα 20 λίτρα.

Κοινωνική συμπεριφορά: Είναι ειρηνικές απέναντι στις άλλες γαρίδες και συνιστάτε να διατηρείτε σε ομάδες 10 και άνω ατόμων για να έχουν πιο ενεργή συμπεριφορά.

Διαχωρισμός φύλου: Τα θηλυκά είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος με πιο έντονα χρώματα σε σχέση με τα αρσενικά. Ένας άλλος τρόπος διαχωρισμού είναι ότι τα θηλυκά έχουν στρογγυλοποιημένη κοιλία, αλλά είναι πιο δύσκολος τρόπος.

Διακόσμηση ενυδρείου: Η διακόσμηση του ενυδρείου δεν χρειάζεται να έχει κάτι το ιδιαίτερο. Θα πρέπει να υπάρχουν πολλές κρυψώνες για την προστασία τους και την αλλαγή ‘’κελύφους’’ τις οποίες μπορούμε να πετύχουμε χρησιμοποιώντας διάφορα διακοσμητικά (πχ ξύλα, ξερά φύλλα,),αλλά σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε πλαστικά διακοσμητικά. Επίσης δεν θα πρέπει να λείπουν διάφορα φυτά και ιδιαίτερα moss. Αν θέλουμε να πλησιάσουμε τον βιότοπό τους θα πρέπει να υπάρχουν αρκετές πέτρες και πολλά ξερά φύλλα ( από τα όποια τρέφονται) και κάποια απο τα φυτα Rotala sp. 'vietnam', Ultricularia graminifolia , Limnophila aromatica.

Ζώνη κολύμβησης: Συνήθως στον βυθό, στα φυτά και στα διακοσμητικά. Αρκετές φορές θα κινηθούν στην μεσαία και πιο σπάνια στην υψηλή ζώνη του ενυδρείου.

Διατροφή: Είναι παμφάγα και θα τραφούν με υπολείμματα τροφών , νεκρά φυτά , βακτήρια από το φίλτρο , ενώ θα προτιμήσουν περισσότερο τροφές με φυτική προέλευση και άλγες. Θα πρέπει να τις ταΐζουμε 5 - 6 φορές την εβδομάδα ,ώστε να μην σταματήσουν να αναζητούν μέσα στο ενυδρείο τις άλγες που πιθανόν να εμφανιστούν και από τις οποίες θα τραφούν. Τέλος καλό είναι να τους δίνουμε και τροφή πλούσια σε σπιρουλίνι.

Μέγιστη ηλικία στο ενυδρείο: Σε ενυδρείο δεν γνωρίζουμε , αλλά στο φυσικό τους περιβάλλον ζουν 12 – 24 μήνες

Ιδανικοί συγκάτοικοι: Το καλύτερο είναι να είναι μόνες τους στο ενυδρείο ή με κάποιο άλλο είδος γαρίδας (εκτός από είδη caridina και caracaridina διότι υπάρχει πιθανότητα υβριδισμού) έτσι ώστε να πολλαπλασιάζονται, διότι για τα περισσότερα ψάρια τα γαριδάκια αποτελούν έναν καταπληκτικό μεζέ.

Υποείδη και υβρίδια: Paracaridina "Blue Bee'

Αναπαραγωγή στο ενυδρείο: Η αναπαραγωγή της δεν θεωρείτε δύσκολη εφόσον έχουμε τις κατάλληλες συνθήκες. Αφού το θηλυκό γονιμοποιηθεί θα δημιουργηθεί μια ‘’σέλα’’ όπου θα αρχίσουν να σχηματίζονται τα αυγά. Όταν τα αυγά μεγαλώσουν λίγο, η θηλυκιά θα τα κατεβάσει κάτω από την κοιλιά της όπου και θα τα κρατήσει μέχρι να εκκολαφθούν και να γίνουν πολύ μικρά γαριδάκια (3 - 4 βδομάδες θα τα κρατήσει στην κοιλιά της). Όσο καιρό θα τα έχει εκεί θα την δούμε να αερίζει τα αυγά συνεχεία. Ο αριθμός των αυγών θα κυμαίνεται από 20 – 30 αυγά.

Γενικές πληροφορίες: Το χρώμα τους είναι μαύρο με λευκές ρίγες , αλλά υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει σε κοκκινωπό με λεύκες ρίγες. Το συγκεκριμένο είναι μέτριας δυσκολίας διατήρησης , για αυτό καλό είναι να γίνονται κάθε εβδομάδα μικρές αλλαγές νερού. Το νερό για αυτό το είδος θα πρέπει να έχει καλή οξυγόνωση. Όπως τα περισσότερα ασπόνδυλα και γαρίδες είναι πολύ ευαίσθητες σε βαρέα μέταλλα. Οι συνθήκες διατήρησης τους είναι παρόμοιες με αυτές των Crystal Red και Crystal Black. Καλό είναι να υπάρχει κάποιο καπάκι γιατί υπάρχει πιθανότητα να πηδήξει έξω από το νερό , το πιο πιθανό όταν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες διατήρησης. Επίσης χρειάζεται να τοποθετείτε τούλι εκεί που το φίλτρο ρουφάει το νερό ή να γίνεται χρήση πρόφιλτρου , ώστε να μην ρουφήξει κάποιο γαριδάκι. Επιπλέον είναι καλύτερο να διατηρούνται σε ενυδρεία με εύκολα φυτά ώστε να μην χρειάζεται να γίνεται χρήση κάποιου λιπάσματος. Όπως όλες οι γαρίδες έτσι και αυτό το είδος είναι ευαίσθητες σε λιπάσματα και ειδικά σ αυτά που περιέχουν χαλκό. Έτσι πριν την εισαγωγή τους στον νέο περιβάλλον θα πρέπει να γίνει καλή προσαρμογή , τουλάχιστον 2 ώρες για να μην έχουμε καμία απώλεια.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να βάλουμε τις γαρίδες μας σε νέο ενυδρείο θα πρέπει το ενυδρείο να δουλεύει τουλάχιστον 2 μήνες , έτσι ώστε ο βυθός να στρωθεί πολύ καλά (να αναπτυχτεί η κατάλληλη βιολογία)­

 

Το προφίλ δημιουργήθηκε απο το μέλος paul.asty στα πλαίσια των εργασιών της InverTeam

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...