Jump to content

καινούριο 30 λιτρα


Recommended Posts

Φοβάμαι μην βάλω πολά ψάρια και δεν έχουν χωρο για κολύμβιση :bowdown:

Link to comment
Share on other sites

καινούριο 30 λιτρα, τι ψαρια μαζι με ξηφοφορους και μονομάχο και ποσα...

Φοβάμαι μην βάλω πολά ψάρια και δεν έχουν χωρο για κολύμβιση...

ΚΑΝΕΝΑ!

Ο Μονομάχος ΔΕΝ κάνει να ζει μαζί με ζωοτόκα και γενικά δεν κάνει να ζει μαζί με άλλα ψάρια σε τόσα λίγα λίτρα (αλλά ούτε και σε περισσότερα...).

Οι ξιφοφόροι επίσης δεν πρέπει να μπαίνουν σε τόσο μικρά ενυδρεία, χρειάζονται αρκετά περισσότερο χώρο για κολύμπι.

- Το ενυδρείο που έχεις είναι ιδανικό για ΕΝΑ Μονομάχο μόνο, μαζί με κάμποσα φυτά...

- Αλλο σχήμα είναι μόνο μερικές γαρίδες, κάμποσα σαλιγκάρια και αρκετά φυτά...

Οτιδήποτε άλλο είναι πολύ μικρό το ενυδρείο σου για να το υποστηρίξει - και σαν λίτρα αλλά και από "ψυχολογικής" απόψεως (για τα όποια ψάρια). Κάτι που δυστυχώς σχεδόν κανείς δεν λαμβάνει υπόψιν του και έτσι δεν δίνουν τη δέουσα σημασία...

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να βάλεις ξιφοφόρους και γκαπυς. Ο παλαιότερος κανόνας ήταν 1 εκ ψαριού αντιστοιχεί σε 1 λίτρο νερού, ο νεότερος κανονας λέει σε 2 λίτρα νερού αφαίρεσε και τον διάκοσμο του ενυδρείου και υπολόγιζε ψάρια για 20 λτ καθαρά.Μια ομάδα 4 ξιφοφόρων (πλατυς και μακουλάτους) καθώς και μια ομάδα 4 γκάπυς θα ήταν καλά.

Link to comment
Share on other sites

Επιμένω ότι ξιφοφόροι (Xiphophorus hellerii) ΔΕΝ μπαίνουν σε 30 λίτρα ενυδρείο!

Αυτά τα ψάρια κατ΄αρχήν πρέπει να είναι σε ομάδες τουλάχιστον 4 ατόμων (1 αρσ. με 3 θηλ.) και το τελικό τους μέγεθος είναι αρκετές φορές και πάνω από 10 cm. Για να κρατήσεις μια ομάδα ξιφοφόρων χρειάζεσαι πάνω από 80-100 λίτρα ενυδρείο, τουλάχιστον... Επίσης δεν είναι σωστό να μπαίνουν μαζί με πλάτυ (Xiphophorus maculatus) γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να υβριδίσουν, πράγμα που πρέπει να φροντίζουμε να αποφεύγουμε και όχι να επιδιώκουμε...

Τα 30 λίτρα που μιλάμε εδώ, είναι πολύ λίγα ακόμα και για μόνο 4 γκάππυ αρσενικά... Χρειάζονται χώρο τα ψάρια αυτά για να κολυμπούν και να τρέχουν, εάν θέλουμε να είναι υγιή και πραγματικά ικανοποιημένα από τη "γυάλινη φυλακή" που τους προσφέρουμε... Δεν πρέπει να προτείνουμε λύσεις που καταδικάζουν τα ψάρια σε ζωή μίζερη και προβληματική... Οσο για τον κανόνα που αναφέρεις φίλη elli, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, μιας και πρέπει να συνυπολογίζουμε και άλλους παράγοντες εκτός των πόντων. Την άποψή μου την έχω εκφράσει πιο αναλυτικά ΕΔΩ αλλά και ΕΔΩ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...