Flora-Glo είναι μια λάμπα φθορισμού Τ8 της Hagen. Η PC δεν έχει αυτόματο χρονοδιακόπτη. Θα πάρεις έναν (για κάθε λάμπα) από ηλεκτρολογικά και θα συνδέσεις την πρίζα της κάθε λάμπας. Ξέχασα να αναφέρω ότι για την PC χρειάζεσαι και το αντίστοιχο ballast. Καλύτερα πάρε ηλεκτρονικό.
Όταν λέω για να μην κλείνουν τα φώτα απότομα, εννοώ ότι αν έχεις μία μόνο λάμπα όταν την κλείνεις, θα πέφτει ξαφνική συσκότηση στο ενυδρείο με αποτέλεσμα να τρομάζουν μερικά ψάρια. Αν έχεις πάνω από μία λάμπες να ρυθμίσεις τους χρονοδιακόπτες σου ώστε να κλείνουν τα φώτα σταδιακά, πρώτα η μία και μετά από 10 λεπτά η άλλη. Έτσι πετυχαίνεις και καλύτερη εξωμοίωση φυσικών συνθηκών (ανατολή-δύση). Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το άναμα

.
Όσον αφορά τον κυκλοφορητή, δεν πιστεύω ότι τον χρειάζεσαι. Ούτε εγώ έχω με 160lt ενυδρείο. Tη δουλειά του κυκλοφορητή την κάνει το εξωτερικό φίλτρο, όπου αν μάλιστα πας στο 2215 η κυκλοφορία σου θα είναι πολύ καλή.
Τώρα για φυτάκια θα σου πει πιστεύω καλύτερα ο Νίκος Καρβούνης. Εγώ θα έβαζα κάνα κερατόφυλλο και καμιά Echinodorus bleheri (είναι από τα αγαπημένα) μου.
Ό,τι άλλο θες ρώτα ελεύθερα
Αυτή η δημοσίευση επεξεργάσθηκε από istellas: 03/11/2005, 13:22:48