• Ανακοινώσεις

  • rastaman

   Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας   11/02/2017

   Αγαπητοί φίλοι του Aquazone , με χαρά σας προσκαλούμε  για 12η φορά στην εκδήλωση μας για την κοπή της πίτας στην Αθήνα για το 2017!!! Ημερομηνία ορίζεται η Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00.....   More info/comments    

Χρήστος

Διακριθέντα Μέλη
 • Δημοσιευσεις

  9.532
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  18

Χρήστος last won the day on January 27

Χρήστος had the most liked content!

Community Reputation

734 Excellent

Σχετικά με το μέλος Χρήστος

 • Γενέθλια 01/12/1968

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  Πλέον μόνο ένα 60Χ50Χ30
 • Τοποθεσία
  Κρηνίδες Καβάλας
 • Interests
  Πάρα πολλά αλλά πάνω από όλα η Ελλάδα

Previous Fields

 • Ομάδα Aquazone
  Διακεκριμένο μέλος
 • Νομός
  Καβάλας
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

Πρόσφατοι επισκέπτες

1.387 εμφανίσεις προφίλ
 1. Μπααααα... δεν είναι κάποιο νέο είδος packman πάνω έχει σίγουρα 4 λέξεις και κάτω τρις αλλά δεν θα πω παραπάνω μπορεί και να χαλάσω την έκπληξη.
 2. διακρίνω ένα ψάρι στην μέση και γύρο γύρο γράμματα, αν δεν είναι από κάποια εταιρεία τότε είναι το νέο μπανερ του ΑΖ
 3. Αν με επιτρέψουν να πάρω μαζί μου κερατοφυλο κανένα πρόβλημα αλλά θα έχω μόνο ένα σάκο μέσα στο αεροπλάνο και δεν ξέρω αν με επιτρέπουν να πάρω ζωντανά φυτά. Για τα άλλα που ρωτάς Κώστα καλά είναι να ειποθούν εδώ για να μάθουν και οι άλλοι αλλά δεν έχω τώρα χρόνο για να γράψω φιρμάνια όποτε για ποιο αναλυτικά σχετικά με τα πουριγκεν και μουριγκεν και τα συναφή αν θες τα λέμε απο το τηλ.
 4. ξέχασα να συμπληρώσω 6. απονιτροποιητικό φίλτρο ρητίνης (ίσος η καλύτερη λύση για εσένα)
 5. Κώστα αυτό με το siporax ψιλό είναι μούφα, νεμεν λόγο της δομής του κάνει μια μικρή απονιτροποίηση αλλα ανεφ σημασίας για τα ενυδρεία. Βασικά θα σε γράψω με απλά λόγια τη χρειάζεσαι για την απονιτροποίηση και εσύ επιλέγεις ένα από τα παρακάτω 1. μικρή ιχθυοφορτιση ώστε να επαρκούν η εβδομαδιαίες αλλαγές νερού. 2. φυτά στο ενυδρείο 3. φυτά εκτός ενυδρείου με της ρίζες μέσα. 4. sump με κερατοφυλο 5. φίλτρο άμμου ( απονιτροποιητικό φίλτρο δύσκολο στην διαχείριση αν δεν έχουμε την δέουσα προσοχή)
 6. Αν δεν θες καθόλου φυτά στο ενυδρείο κάτι που επικροτώ για δίσκους τότε μια είναι η ιδανική λύση κάνεις ένα κλειστού τύπου sump (λόγο εξάτμισης) με φως και πετάς μέσα κερατοφυλο να φάει τα κέρατα του σε νιτρικά.
 7. άλλο θέμα αυτό σήμερα στην Ελλάδα ανοίγουν μαγαζιά και η κουτσή Μαρία παρόλο την κρίση που υπάρχει, αυτούς τους τύπους τους αγνοώ και ας έχουν καλύτερη τιμή. βασικά σχετικά γρήγορα σταμπάρεις τους καλούς, απλά μέχρι να τους βρεις σπάζεσαι λίγο και μετά ησυχάζεις, άτυχες και κακές στιγμές μπορούν να συμβούν και στους καλύτερους.
 8. @ocean δεν έχω επιχείριση ούτε μαγαζί ώστε να έχω απο κάπου συμφέροντα, αλλά κατά την δικιά μου άποψη είσαι 100% λάθος γιατί άφησες πολλούς παράγοντες απο έξω που δεν πάει το μυαλό σου. Το ότι είναι ακριβότερα στην Ελλάδα κάποια προϊόντα είναι αληθές, το ότι όμως δεν μπορούμε να έχουμε χαμηλότερες τιμές αυτό είναι πραγματηκότιτα και δεν οφείλετε τις περισσότερες φορές στους καταστηματάρχες. Η Γερμανία έχει πολλαπλάσιο πληθυσμό απο εμάς άρα και μεγαλύτερο καταναλωτικό κοινό. Εκτός αυτού πολλά προϊόντα παράγονται εκεί, οπότε το κόστος μεταφοράς είναι μικρότερο. Θ σου πω ένα παράδειγμα, ένας Γερμανός καταστηματάρχης αγοράζει 100 τροφές του ενός λίτρου, επειδή αγοράζει ποσότητα του δίνουν καλύτερη τιμή, ο Γερμανός αυτά θα τα πουλήσει προτού λήξουν, Ο Έλληνας λόγο της μικρής αγοράς στην Ελλάδα θα παραγγείλλει 20 σε διαφορετική τιμή ποιο ακριβά (μας έχουν στην μπούκα) συν τα μεταφορικά συν το αυξημένο φπα συν το προσωπικό του φπα συν η προκαταβολή του φπα βγάλε και τα τρελά ασφάλιστρα που ζητά το το τεβε συν τα μεταφορικά εεεεε δεν γίνεται να το πάρεις και φτηνότερα... πιστεύω να κατάλαβες τώρα. Θα μου πεις ότι ο Γερμανός δεν πληρώνει όλα αυτά, όχι δεν τα πληρώνει, έζησα στην Γερμανία και ξέρω πολύ καλά τη γράφω.
 9. Μέτριο φωτισμό και πάνω, και δεν μιλώ για "γνήσιους'' δισκάδες με χαμηλό φωτισμό και τσάι νερό. Κώστα αφού γουστάρεις που γουστάρεις του δίσκους άσε τα φυτά και τα καπάκια. Βγάλε το καπάκι φτιάξε ένα κρεμαστό φωτισμό βάλε ξύλα να γίνει τσάι και για νιτρικά χρησιμοποίησε εξωτερικά φυτά όπου η ρίζες τους θα μπαίνουν στο ενυδρείο για να απορροφούν τα νιτρικά, για έμενα είναι η ομορφότερη και η καλύτερη λύση. Αλλιώς πας σε μεγαλύτερο όγκο φίλτρου με χαμηλή ροή.
 10. Το Aponogeton crispus θέλει υψηλές θερμοκρασίες ώς ελάχιστη 25-26, ιδανική 30-31 και αντέχει για λίγο εως 35 το Aponogeton boivinianus αν και το δίνουν 26-28 εγω και άλλοι πολύ το έχουμε συντηρήσει στους 30 χωρίς πρόβλημα, γενικά είναι πολλά τα φυτά που αναπτύσσουνται καλά έως τους 30 βαθμούς.
 11. Κώστα φυτά που αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες και είναι γρήγορης ανάπτυξης είναι πολλά και δεν τα θυμάμαι τώρα όλα, πέρα από αυτά που σου πρότειναν προσθέτω τα παρακάτω Αν βρεις κάτι από αυτά ή κάτι άλλο πες μας να σου πούμε περισσότερες λεπτομέρειες και τη ιδιαιτερότητες έχουν. Πολύ γρήγορη ανάπτυξη Hygrophila polysperma Ceratopteris submersum Egeria najas Najas guadalupensis Ceratopteris thalictroides Hydrilla verticillata Heteranthera dubia Utricularia aurea Γρήγορη ανάπτυξη Aponogeton boivinianus Aponogeton crispus Echinodorus cordifolius Vallisneria Δεν είναι μόνο αυτά σίγουρα υπάρχουν και άλλα φυτά που αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες και αναπτύσσονται γρήγορα και αν πάμε στην μέτρια ανάπτυξη εκεί γίνετε χαμός
 12. άσχετος με το θέμα αλλά θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σε ποιο φυσικό (εξωτερικά εννοώ) σχήμα δεν βγαίνει, ώστε να δείχνει σαν μια φυσική σπηλιά και όχι σαν χοντρή φλογέρα χωρίς τρύπες.
 13. Μπααααα αυτό δεν μπορεί να συμβεί...., Στάθη αυτό το ξέρεις (δες από κάτω)
 14. ...δεν περίμενα κάτι άλλο οι δισκάδες από το ένα πρόβλημα στο άλλο πάνε..., τη να πω καλή σταδιοδρομία στο πρόβλημα στο εγχείρημα.
 15. όπως ο γιατρός αρχίζει με της απλές θεραπείες και αν δεν πιάσουν τόπο τότε πάει σε βαριά φάρμακα έτσι και εμείς προτού πάμε στα φάρμακα (εκτός εξαιρέσεων) καλό είναι πρώτα να δοκιμάζουμε κάποιες απλές φυσικές μεθόδους ιδιαίτερα όταν πρόκειται για γόνο που είναι πολύ ποιο ευαίσθητος στην φαρμακευτική αγωγή. Δεν έχω εμπειρία στις ασθένειες γιατί απλά δεν αρρωσταίνουν τα ψάρια μου (γιατί είναι άλλο θέμα αυτό). Αλλά από όλα όσα έχω διαβάσει και ακούσει στα χρόνια που ασχολούμαι με τα ενυδρεία οι περισσότεροι πρώτα προτείνουν τις απλές μεθόδους αντιμετώπισης προτού πιάσουν τα φάρμακα. Εξαίρεση οι δισκάδες, είναι λίγο υποχόνδριοι αυτή ακόμα και στραβά να κατουρήσει ο δίσκος δίνουν φάρμακα, και είναι η μόνοι που μπορούν να δουν πως κατουράει το ψάρι Εκτός αυτού αυτά τα ψάρια φου να τα κάνεις θα γριποθούν ΥΓ τελικά έκανες κάποια κίνηση πχ αύξηση της θερμοκρασία, ή έβαλες κάποιο φάρμακο;