Skywalker

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • Δημοσιευσεις

    32
  • Εγγραφή

  • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

3 Ακόλουθοι

Σχετικά με το μέλος Skywalker

  • Γενέθλια

Profile Information

  • Φύλο
    'Ανδρας
  • Τοποθεσία
    Γλυφάδα

Previous Fields

  • Χώρα
    Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

134 εμφανίσεις προφίλ
  1. Eheim 2232 +handmade φωτιστικό led + Tetra UV

    Καλησπέρα σε όλους Eheim 2232 και υπάρχει και βιολογικό υλικό (siporax κτλ) Επίσης υπάρχει χειροποίητο φωτιστικό με 2 led λάμπες aqualum μαζί με 2 στρατζαριστα για τοποθέτηση στη βάση του επίπλου του ενυδρείου. Τέλος μια tetra UV (με αλλαγμένο τον μετασχηματιστή). Συναλλαγή από Αθηνά Τιμές συζητήσιμες. Ευχαριστώ
  2. Eheim 2217 + Eheim 2232 +handmade φωτιστικό led

    Καλησπέρα σε όλους Πωλούνται ένα Eheim 2217 και ένα Eheim 2232 και υπαρχει και αρκετο βιολογικο υλικο (siporax κτλ) Επισης υπάρχει χειροποίητο φωτιστικό με 2 led λαμπες aqualum. Συναλλαγή από Αθηνά Τιμές συζητήσιμες. Ευχαριστώ
  3. +1
  4. Αν συμπληρώνεις κάθε εβδομάδα το νερό που εξατμίζεται και στο τέλος της εβδομάδας χάνεις 20 λίτρα, τι αλατότητα έχεις? Η κατεψυγμένη κάθε μέρα σίγουρα εξηγεί τα νιτρικά σου. Αν και σε περίπτωση που δν έχεις σταθερή αλατότητα και ανεβαίνει πολύ με την εξάτμιση, είναι πολύ πιθανό να χάνεις και ζωντανά (π.χ σαλιγκάρια).
  5. Φίλε akisazi, το είχα κοιτάξει αυτό που λές και μου έβγαζε ακριβώς την ίδια μέτρηση και μάλιστα πρόσφατα, με θερμοκρασία περιβάλλοντος 29C. Βέβαια, είχα καλιμπράρει με φυσιολογικό ορό στο 1009. Οπότε ξαναμετρώντας μου έδειξε πάλι 1009.
  6. Με το απιονισμένο νερό, καλιμπράρω στο 0 σωστά?
  7. Αυτή είναι η απορία μου..Το καλιμπράρισμα στο μηδέν με A/O προυποθέτει ότι πριν θα έχεις πάρει μετρήσεις από την A/O σου, ώστε να διασφαλίσεις ότι είναι 0.. Για να καλιμπράρεις όσο το δυνατόν καλύτερα, χρειάζεσαι ένα υγρό για το οποίο να είσαι σίγουρος για την τιμή του. Μόνο τότε λογικά θα είσαι σίγουρος ότι έχεις καλιμπράρει σωστά. Αυτή είναι η άποψή μου και στηρίζεται εδώ http://reefkeeping.com/issues/2006-12/rhf/index.php#11. Για αυτό, μπήκα και στην διαδικασία να παραγγείλω ένα υγρό, το οποίο χρησιμοποιείται για καλιμπράρισμα ρεφρακτόμετρων και έχει συγκεκριμένη αλατότητα. Έστω ότι ο φυσιολογικός ορός πρέπει να έχει αλατότητα 1.009. Πάλι βρίσκω πολύ πιο αξιόπιστη την τιμή του φυσιολογικού ορού, παρά την τιμή της Α/Ο.
  8. Για κανένα εκτος αν καλιμπράρεις με διάλειμμα συγκεκριμένης αλατότητας. Το αν η Α/Ο σου βγαζει μηδενική σκληρότητα πρέπει να το παρακολουθείς και αν οι μεμβράνες σου είναι στα οριά τους, τότε αρχίζεις να φεύγεις από το 0, έστω και ελάχιστα. Θεωρώ κατά την γνώμη μου ότι μπορείς να είσαι πολύ πιο σίγουρος για τον φυσιολογικό ορό, παρά για την Α/Ο.
  9. Sefis, αυτά τα διαβασα. Το θέμα με το νεράκι απο Α/O είναι ότι ποτε δν είσαι σίγουρος για τις τιμές του..εκτός και αν την ελέγχεις με ανάλογα όργανα μέτρησης ώστε να παρακολουθείς μεμβράνες κ τα σχετικά. Επίσης, σύμφωνα με τους κατασκευαστές οι μεμβράνες δουλεύουν κάτω από συγκεκριμένη πίεση, αλλιώς υπολειτουργούν, πράγμα για το οποίο πάλι δν είσαι σίγουρος εκτος πάλι αν έχεις μανόμετρο. Αυτό που ρωτάω είναι πιος τρόπος σου δίνει μεγαλύτερη ακρίβεια και από όσο διάβασα το να καλιμπράρεις στο 0, δίνει μεγάλες αποκλείσεις.
  10. Καλησπέρα σε όλους! Σαν νέος στα αλάτια έχω αρκετές απορίες.. Έχω ένα ρεφρακτόμερο της Ruwal και πιο συγκεκριμένα http://www.ruwal.com/eng/prodotti41.htm. Προσπάθησα να βρω πληροφορίες για το καλιμπράρισμα και πώς είναι πιο σωστό να γίνεται, αλλά δν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. Υπάρχουν απόψεις που λένε ότι πρέπει να καλιμπράρεται με νερό από Α/Ο , με φυσιολογικό ορό στο 0 ή στο 1.009 ή με κάποιο υγρό που έχει συγκεκριμένη αλατότητα. Επειδή, απο όσο κατάλαβα η πιο σωστή λύση είναι το υγρό με την συγκεκριμένη αλατότητα, βρήκα κ παράγγειλα ένα. Μέχρι να έρθει όμως κάπως πρέπει να μετράω, γιατί έχω κ ένα θέμα με την αλατότητα. Ήταν πολύ υψηλή και σιγά σιγά την κατεβάζω.. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
  11. Αυτό έκανα. Άλλαξα περίπου στα 10 λίτρα και θα το πάω σιγά σιγά για να ρίξω την αλατότητα σταδιακά. Να αναφέρω ότι το ενυδρείο μου είναι ένα rio 180. Το θέμα είναι ότι δν μπορώ να πάρω κάποια μέτρηση για να δω περίπου που βρίσκομαι και δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να δημιουργήσω κάποια αντιστοιχία μεταξύ υδρόμετρου και ρεφρακτόμετρου.
  12. Καλησπέρα και πάλι. Το θέμα με το test διαλευκάνθηκε. Πήρα απάντηση και από το κατάστημα που αγόρασα το test, η οποία ήταν ξεκάθαρη "η συγκεντρωση είναι μεδενική".. Σε μια προσπάθεια όμως να βγάλω άκρη με όλες τις μετρήσεις μου, μέτρησα αλατότητα με ρεφρακτόμετρο και είναι αρκετά ψηλά (1.029-1.030). Δυστυχώς δν έχω ακόμα ρεφρακτόμετρο και παλεύω με ένα αλατόμετρο της red sea (αυτό με τον δείκτη), το οποίο μου δείχνει 1.025... Το ξέρω είμαι απαράδεκτος... Θα μπορούσε να με βοηθήσει κάποιος συνχομπίστας, που έχει ρεφρακτόμετρο και βρίσκεται στην περιοχή μου (Άνω Γλυφάδα)? Χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια μέχρι να παραγγείλω ρεφρακτόμετρο, ώστε να αφαιρέσω/συμπληρώσω νερό για να κατεβάσω αλατότητα και να μην τα πεθάνω όλα.. Θα είμαι πραγματικά υπόχρεος!
  13. Καλησπέρα σε όλους! Σήμερα προσπάθησα για πρώτη φορά να μετρήσω iodie/iodate με το τεστάκι της salifert. Ακολούθησα κατά γράμμα τις οδηγίες, αλλά το δείγμα έμεινε διάφανο, χωρίς να πάρει κανένα χρώμα..Προσπάθησα και δεύτερη φορά, αλλα τίποτα.. Το τεστάκι είναι καινούριο με ημερομηνία λήξης τον 12/2013. Γνωρίζει κανείς πως ερμηνεύεται αυτό, γιατί από όσο διάβασα το νερό θα πάρει κάποιους χρωματισμούς ακόμα και όταν η συγκέντρωση είναι πολύ μικρότερη από τις κανονικές τιμές και την κλίμακα της κάρτας.
  14. Όταν λές "άτακτο"?
  15. Οκ. Οπότε θα κοιτάξω για κάτι άλλο.. Αν δω κάτι και έχω απορία, θα ζητήσω και πάλι την γνώμη σας. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!