Zacharias_9907

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  11
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Σχετικά με το μέλος Zacharias_9907

 • Γενέθλια 26/06/1985

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  1.250lt-4 goldfishes(20 cm)-4 years
  2.120lt-planted community-6 months
  3.15 lt-planted betta spl.
 • Τοποθεσία
  Αλεξανδρούπολη

Previous Fields

 • Νομός
  Έβρου
 • Χώρα
  Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

19 εμφανίσεις προφίλ
 1. Φίλε Δημοσθένη! Προς ανακουφισή σου θα σου πω πως μετα την μικροβιολόγο, παντρευτηκα, εκανα δυο τεκνα, χωρισα και πριν κανενα χρονο ξαναπαντρευτηκα. Αυτο με το χαλκο με προβληματισε ωστοσο.Πως εισερχεται ο χαλκος στο ενυδρειο; Πως συνδυαζεται το υποστρωμα που ειπες, με τον χαλκο; Υπόψιν μέχρι και πριν απο 2 περίπου βδομαδες, ειχα καποια σαλιγκαρια.. Μιλαμε για μικρα που επιβιωνουν απο τα clown loach botia..Εδω και δυο βδομαδες χαθηκαν
 2. Σχεδόν ένα μήνα πριν..Έχει καιρό πλάκα πλάκα
 3. Φίλε @Dio45όντως πήρα ένα χαρέμι κλόουν ξιφοφόρων πρόσφατα..Αλλά από συμπεριφορά και χρώματα είναι εντελώς φυσιολογικά και ζωηρά(αλλά όχι αγχωμένα). Δεν βλέπω να βγάζω άκρη σχετικά με τα αίτια πάντως φίλε..Να δω απο δω και πέρα τι θα κάνω
 4. Φίλε @giorgosmariosμε ρώτησες πως γνωρίζω οτι είμαι οκ σε βακτήρια.Πιστεύω κατάφερα να σου απαντήσω ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ στην ερώτηση σου και με λίγη δόση χιούμορ!! Επίσης συμφωνώ οτι το πρόβλημα του καθενός μπορεί να γίνει μάθημα για τον άλλον! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου και την ενασχόλησή σου με το προβλημά μου!
 5. @stathis spithasΟντως σκεφτόμουν και γω ν ρίξω αντιβακτηριδιακό ειδικά μετά την σαπίλα!Ωστόσο δεν μπορώ να βρω την αιτία που εφτασα εδω που έφτασα!
 6. @giorgosmarios Διότι δεν μετρώ ούτε αμμωνία ούτε νιτρώδη, τα οποία απο ότι γνωρίζω τα βακτήρια τα διασπούν σε νιτρικά για να φαν και τα καημένα τα φυτάκια μου.. Οπότε, επειδή τα τελευταία 10 χρόνια που ασχολούμαι με ενυδρεία, δεν έχω βρει τεστ μέτρησης βακτηρίων και επειδή με την μικροβιολόγο της πόλης χώρισα και παντρεύτηκε άλλον , υποθέτω ότι είμαι οκ από βακτήρια.. Στους θανάτους ωστόσο εχω πελαγώσει!
 7. Απο βακτήριο φίλτρου εννοώ είμαι οκ,σαν αποικία.Δεν προσθέτω ποτέ εξωτερικά βακτήρια. Και κάτι ακόμη που ξέχασα να αναφέρω, δεν ξέρω αν είναι τόσο σημαντικό: Όλα τα νεκρά ψάρια έγιναν τροφή για τους clown loach. Με το που πέθαιναν γινόντουσαν τροφή!!!Ειδικά στις έγκυες θυληκιές ετρωγαν πρώτα τα αυγά,τους έβρισκα μέσα στα κουφάρια να τρώνε τα εντόσθια. Ιδού ένα από τα κουφάρια
 8. Όχι ο καθαρισμός του φίλτρου γίνεται με νερό ενυδρείου. Δεν έχω θέμα με βακτήρια και βιολογία, ταίζω φυσιολογικά και οτι είναι να διασπαστεί, διασπάται αμέσως. Πραγματικά ανεξήγητο.
 9. -Εχω άλλα δύο ενυδρεία και μετρούσα με tetratest. Επειδή μου τελείωσε και λόγω της χιονόπτωσης ήταν όλα κλειστά, ήρθε ένας φίλος με τα δικά του,κάτι API ήταν νομίζω,πρώτη φορά τα είδα. -Νιτρικά δεν μετράω απο τον 1ο μήνα.Φταίνε ίσως οι egeria που έχω. -Για την αλλαγή νερού έχω 4 άσπρους νοσοκομειακούς κουβάδες των 10 λίτρων με 4 μικρούς θερμοστάτες και 4 θερμόμετρα. Το θέμα είναι οτι τόσο καιρό όλα κυλούσαν ρολόι, ξαφνικά έγινε οτι έγινε. Αυτό με παραξενεύει.
 10. Καλημέρα Εδώ κ μια 3-4 μερες, παρατηρώ καθημερινά νεκρά ψάρια με αποτέλεσμα να έχει εξολοθρευθεί το μεγαλύτερο μέρος των ζωοτόκων ψαριών μου,χωρίς να υπάρξουν σημάδια νωρίτερα. Παρουσιάζω την σχετική φόρμα: ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Μαζικός ξαφνικός θάνατος των ζωοτόκων ψαριών μου ενώ τα ψάρια βυθού δεν έχουν πάθει τίποτα. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:120 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): Eheim Classic 250 3,5 lt με siporax,βιολογικό υλικό,σφουγγάρι και ενυδρειακό βαμβάκι. - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 6 μήνες με φυσιολογική λειτουργία κ ορισμένες γέννες. - Ψάρια (είδη και αριθμός): 1 χαρέμι guppie(1m 3f) 1 χαρέμι ξιφοφόρους(1m 3f) 1 χαρέμι black molly (1m 3f) 5 corydoras 3 clown loach 2 albino pleco - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): 1 φορά την μέρα σπιρουλίνα ή πρωτεινικά flakes ή φυτικά flakes 1 φορά την εβδομάδα αλλαγή νερού το 30% με προετοιμασία μιας ημέρας πριν και προρύθμιση θερμοκρασίας στους κουβάδες με θερμόμετρο και εφεδρικό θερμοστάτη. ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH:7.3 - KH: - GH: - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0 - ΝΟ2 (νιτρώδη):0 - ΝΟ3 (νιτρικά):0 - Θερμοκρασία:27 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού:Ξιφοφόροι,γκάπυ και black molly. - Ιστορικό Ψαριού:6 μήνες φυσιολογικής διαβίωσης με ορισμένες γέννες -Ιστορικό ψαριού:Όλα φυσιολογικά, δεν παρατήρησα κάτι. - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: Ουδέν ιστορικό ασθενειών ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) Δεν έχω εφαρμόσει θεραπεία. ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: