Jump to content

Ιδέα για F/O


Safarpn

Recommended Posts

Καλη αρχη φιλε μου στα αλατα!!!

Προσεχε με την λεξη fish only γιατι μπορει πολυ ευκολα να γινει light reef!!!

Με λιγα λογια προσεχε πως θα στησεις τα βραχια σου ωστε αν αποφασισεις να βαλεις μ****α κοραλια να εχεις χωρο.

Αν ειναι να γινει στο μελλον light reef προσεξε τον εξοπλισμο που θα παρεις ωστε μετα μην χρειαστει να κανεις και αλλα εξοδα!!!

Βακτηρια προτεινω τα special blend ( βρωμανε πολυ) αλλα ειναι top!!!

Τελος σκεψου την ιδεα bare bottom εκτος και αν σκεφτεσαι να φιλοξενησεις οργανισμους που αγαπανε την αμμο οπως goby rasakia κτλπ.

Περιμενουμε την παρουσιαση σου!!!

Μπα, δε το κόβω για reef με τίποτα. Bare bottom δε μου αρέσει, σίγουρα θα μπει αραγωνίτης. Εσύ έφτασες κι όλας στην παρουσίαση, περίμενε καλό μου παιδί, ακόμα στην ιδέα είμαστε. Αν το πάρουμε απόφαση τελικα, όλα θα γίνουν.
Link to comment
Share on other sites

Μπα, δε το κόβω για reef με τίποτα. Bare bottom δε μου αρέσει, σίγουρα θα μπει αραγωνίτης. Εσύ έφτασες κι όλας στην παρουσίαση, περίμενε καλό μου παιδί, ακόμα στην ιδέα είμαστε. Αν το πάρουμε απόφαση τελικα, όλα θα γίνουν.

Η αληθεια ειναι οτι σε πολλους αισθητικα δεν αρεσει το Bb!! Αφου θα βαλεις αραγωνιτη, γνωμη μου μην το παρακανεις!!!

Ομαδα καθαρισμου μην ξεχασεις πολυ σημαντικο!!! Ειναι οι πρωτοι κατοικοι του ενυδρειου σου!!!

Εγω λεω να αρχισουμε να μιλαμε για ψαροσυνθεση!! Ειμαι σιγουρος οτι δεν θα μεινεις στην ιδεα!!!

Η θαλασσα ειναι μεγαλη αρρωστια!!!!

Link to comment
Share on other sites

Προσοχή οι καθαριστές στο FO γιατί ανάλογα τα ψάρια μπορεί να γίνουν γεύμα!    :bbq:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ωραία όλα αυτά αλλά όπως είπα και στο πρώτο μου ποστ, εκείνο που με κρατάει είναι το οικονομικό θέμα. Ας μιλήσουμε λοιπόν με τιμές. Εκείνο λοιπόν που θα χρειαστώ είναι ένα skimmer, ρεφρακτόμετρο, τεστ, βράχο, λάμπες, αλάτι, βακτήρια κτλ. Για βάλτε κανα link να δούμε που βρισκόμαστε.

Link to comment
Share on other sites

καλως όρισες στην αλμυρή πλευρά του forum! :) Συμφωνώ και γώ με όσα σου έγραψε ο Πέτρος. Σίγουρα έχει ενα κόστος συντήρησης αλλα σε καμία περίπτωση όσο ένα reef. τα τεστάκια ας πουμε για FO θα είναι  μόνο  για αρχή. Αργότερα μόνο νιτρικά θα μετρας αντε και Kh. O εξοπλισμός είναι ένα θέμα αλλα με καλή αναζήτηση, λίγο ebay και με κάποια 2ο χέρι,   νομίζω μπορείς να το καταφέρεις να είναι χαμηλό το budget. 

 

Θα χαρώ να δω οτι το πήρες απόφαση! :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Ενας ενας υποκιπτετε και σκεφτεσται την αλμυρα!!

Λοιπον refactometer μπορεις να βρεις απο ebay με 15 ευρω 

skimmer κανε υπομονη και παρακολουθα αγγελιες θα βρεις σιγουρα κατι σε καλη τιμη 

τεστακια δες μηπως αυτα που ειχες για το γλυκο κανουν και για το θαλασσινο

Βραχο απο μαγαζι υπολογιζε 10-12 ευρω το κιλο και απο αλλα μελη 5-7 ευρω το κιλο

Αλατι νομιζω με το ΑΤΙ που ειναι και πιο φθηνο απο τα υπολοιπα θα εισαι μια χαρα (προτειμισε μεγαλες συσκευασιες)

 

 

Αλλα γενικα για οτι χρειαστεις ψαξε στις αγγελιες 

Έγινε επεξεργασία - paul.asty
Link to comment
Share on other sites

Τι να σου πω ρε συ, μόνο το σκιμμερ μου έκοψε τα πόδια. Βέβαια αν βάλεις και βράχο και τεστ και....και....και πάμε πολύ παραπάνω. Στάνταρ θέλω κάνα τουλάχιστον στο νερό για να ξεκινήσω μόνο. Είναι υπό σοβαρή σκέψη ωστόσο.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα κ από εμένα :) κακώς σε τρομάζει η ιδέα γιατί απλά δεν είναι ανάγκη να πάρεις όλον τον εξοπλισμό στο μπαμ....το δικό μου τρέχει πόσο καιρό χωρίς σκίμμερ (λογικά τέλος του μήνα θα βάλω μέσα) τρέχει μόνο με το βιολογικό....λάμπες δεν θα χρειαστείς τπτ ιδιαίτερο κ για την βιολογία ο Πέτρος στα έχει πει πολύ σωστά....ξεκινάς με ότι βράχο θες αλγκαφίξ αν δεις τα σκούρα με την άλγη κ βιολογικό υλικό θα χρειαστείς....μόλις ξεκινήσεις οι ρουτίνες είναι πολύ απλές....αν δεν πάρεις Α/Ο απλά θα έχεις στην ρουτίνα σου το αλγκαφίξ....αλλά σου το λέω φιλικά πάντα,δεν είναι ανάγκη να πάρεις όλον τον εξοπλισμό στο μπαμ....αεραντλία να βάλεις μέσα μέχρι να πάρεις σκίμμερ θα είσαι μια χαρά,βιολογικό,αραγωνίτη αρκετο αλλά χωρίς υπερβολές κ βράχο είτε το ένα είτε το άλλο στο FO το ίδιο είναι απλά αν βάλεις ζωντανό θα φιλτράρει το νερό σου καλύτερα κ θα στρώσει πιο γρήγορα κ θα είναι καλύτερα για τα ψάρια σου....στο fo πιο πολλά κοστίζουν τα ψάρια παρά ο εξοπλισμός....μετρήσεις προσωπικά δεν κάνω διότι πάντα θα έχω νιτρικά μέσα λόγω ταίσματος κ τα ψάρια μου είναι μια χαρά δόξα τον Θεό(δεν έχω πάρει ποτέ τέστ) κ το μόνο που κάνω είναι αλλαγή νερού κάθε 15 μέρες κ βακτήρια ρίχνω μέσα σαφώς...καθαριστές όταν με το καλό ξεκινήσεις σαλιάρα κ sexguttata το ένα για τους βράχους το δεύτερο για τον αραγωνίτη...ξεκινάς με ψαράκια εύκολα που δεν έχουν θέμα με ποιότητα νερού να είναι δλδ τρομερά ευαίσθητα(λευκόστερνος δλδ)κ προχωράς....δεν υπάρχει λόγος να τρελαθείς κ να σου φύγουν ένα κάρο λεφτά αμέσως...αυτά απο εμένα κ ελπίζω να το φτιάξεις πιστεύω θα κολλήσεις  :thumbsu:  :thumbsu:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

A για κυκλοφορία τον πιο απλό κυκλοφορητή να πάρεις θα είσαι κομπλέ σκέψου ότι έβαλα μέσα μετά από 4 μήνες που έτρεχε το ενυδρείο κ είχα μόνο τις εξόδους από τα φίλτρα μου....θέλω να σου πω οτι no panic :D

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα κ από εμένα :) κακώς σε τρομάζει η ιδέα γιατί απλά δεν είναι ανάγκη να πάρεις όλον τον εξοπλισμό στο μπαμ....το δικό μου τρέχει πόσο καιρό χωρίς σκίμμερ (λογικά τέλος του μήνα θα βάλω μέσα) τρέχει μόνο με το βιολογικό....λάμπες δεν θα χρειαστείς τπτ ιδιαίτερο κ για την βιολογία ο Πέτρος στα έχει πει πολύ σωστά....ξεκινάς με ότι βράχο θες αλγκαφίξ αν δεις τα σκούρα με την άλγη κ βιολογικό υλικό θα χρειαστείς....μόλις ξεκινήσεις οι ρουτίνες είναι πολύ απλές....αν δεν πάρεις Α/Ο απλά θα έχεις στην ρουτίνα σου το αλγκαφίξ....αλλά σου το λέω φιλικά πάντα,δεν είναι ανάγκη να πάρεις όλον τον εξοπλισμό στο μπαμ....αεραντλία να βάλεις μέσα μέχρι να πάρεις σκίμμερ θα είσαι μια χαρά,βιολογικό,αραγωνίτη αρκετο αλλά χωρίς υπερβολές κ βράχο είτε το ένα είτε το άλλο στο FO το ίδιο είναι απλά αν βάλεις ζωντανό θα φιλτράρει το νερό σου καλύτερα κ θα στρώσει πιο γρήγορα κ θα είναι καλύτερα για τα ψάρια σου....στο fo πιο πολλά κοστίζουν τα ψάρια παρά ο εξοπλισμός....μετρήσεις προσωπικά δεν κάνω διότι πάντα θα έχω νιτρικά μέσα λόγω ταίσματος κ τα ψάρια μου είναι μια χαρά δόξα τον Θεό(δεν έχω πάρει ποτέ τέστ) κ το μόνο που κάνω είναι αλλαγή νερού κάθε 15 μέρες κ βακτήρια ρίχνω μέσα σαφώς...καθαριστές όταν με το καλό ξεκινήσεις σαλιάρα κ sexguttata το ένα για τους βράχους το δεύτερο για τον αραγωνίτη...ξεκινάς με ψαράκια εύκολα που δεν έχουν θέμα με ποιότητα νερού να είναι δλδ τρομερά ευαίσθητα(λευκόστερνος δλδ)κ προχωράς....δεν υπάρχει λόγος να τρελαθείς κ να σου φύγουν ένα κάρο λεφτά αμέσως...αυτά απο εμένα κ ελπίζω να το φτιάξεις πιστεύω θα κολλήσεις :thumbsu::thumbsu:

Ποσό χαίρομαι όταν συμφορουμιτες παροτρύνουν άλλους να μπουν στο χόμπι !!!

Πιο πολυ χαίρομαι όταν τους παροτρύνουν με ρεαλισμό και με την προσωπική τους εμπειρία !!!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...