Jump to content

Περκα ταιζεται με το χερι!


Recommended Posts

Στο Αρδαμερι Θεσσαλονικης καποιος ηλικιωμενος χωρικος κατασκευασε μια μικρη τεχνιτη λιμνη η οποια εχει φυσικη ροη.Με καποιο τροπο βρεθηκε εκει μεσα μια περκα απ οτι λεει ο ιδιος κ εχει εξικιωθει τοσο πολυ μαζι του που την ταιζει με το χερι.Απ οτι εχω μαθει πλεον εχει ερθει κ μια δευτερη,μεγαλυτρη κ μαλιστα εχει χτυπισει στο ματι την "χαιδεμενη" που φαινεται στο βιντεο.Τωρα αν ξερει καποιος να μας πει αν οντως ειναι περκα ή αν μπορει να πιθανολογισει τον τροπο με τον οποιο εφτασε εκει ας μας πει...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Με τι επικοινωνει αυτη η λιμνη; περκα ειναι μια γενικη ονομασια για πολλα ψαρια. Το συγκεκριμενο οντως μοιαζει με ενα ειδος περκας που ζει στον Αμαζονιο, το peackock bass, χωρις να βαζω το χερι στη φωτια, αλλα οτι και να ειναι, χλωμο το βλεπω να ηρθε μονο του εκτος κι αν καποιος το εριξε.

Send from the heart of the Amazonas

Link to comment
Share on other sites

είναι σαρκοβόρο ψάρι του γλυκού νερού που απαντάται κυρίως στην Ευρώπη και την Ασία. Αποτελεί δημοφιλές αλίευμα αναψυχής και έχει εισαχθεί σε περιοχές μακριά από το φυσικό της περιβάλλον, όπως στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Νότιο Αφρική, όπου προκαλεί σημαντικές απώλειες στους τοπικούς πληθυσμούς ψαριών. Η πέρκα είναι πρασινωπή, με κόκκινα πτερύγια και πέντε έως εννέα σκουρόχρωμες ράβδους στα πλευρά. Η ευρωπαϊκή πέρκα μπορεί να ζήσει έως και 22 χρόνια, το μέγιστο μήκος της φτάνει τα 60 εκατοστά και το μέγιστο βάρος γύρω στα 3 κιλά, αν και το μέγεθός της ποικίλλει ανάλογα με το περιβάλλον όπου ζει

Στη χώρα μας ειναι ευρέως διαδεδομένη η αλλιεια του, τόσο στην ερασιτεχνική αλλά και στην επαγγελματική αλλιεια.

Αν στη Λήμνη τεχνίτη Λήμνη του ηλικιωμένου η φυσική ΡΟΗ νερου προέρχεται απο ποταμό ή κοντινή λίμνη ειναι πολυ φυσικό να πέρασε με τη ΡΟΗ του νερου. Άλλος τρόπος ειναι να υπήρχαν κολλημένα γονιμοποιημένα αυγά στο σώμα κάποιου πτηνού που "δροσηστικε" στη λίμνη του ηλικιωμένου , με αποτέλεσμα να ξεκολλήσουν τα αυγά απ´ το πουλί και να πέσουν μεσα στη λίμνη.

Υπάρχουν γενικά παρα πολλοί τρόποι μετάδοσης κάποιου είδους ψαριού σε άλλο υδάτινο οικοσύστημα .....

Το κρέας του θεωρείτε ,όχι άδικα, απο τα καλύτερα και πιο γευστικά που υπάρχουν στο ελληνικό υδάτινο οικοσύστημα ...

Έγινε επεξεργασία - Carp82
Link to comment
Share on other sites

Απ οτι εχω μαθει,γιατι τον συγκεκριμενο κυριο δεν τον γνωριζω (το βιντεο εφτασε στα χερια μου απο τον boner),δεν το εβαλε το ψαρι ο ιδιος στην λιμνη.Μαλιστα οταν το ειδε απορρησε κ ο ιδιος.Κ απ οτι ακουγεται να λεει στο βιντεο αυτη τη στιγμη εχει ερθει στη λιμνη ακομη ενα ψαρι οποτε λογικα με τη φυσικη ροη καταφθανουν κ αλλοι οργανισμοι.Θα προσπαθισω κ αν βρω περισσοτερες πληροφοριες θα σας ενημερωσω.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...