Jump to content

Νέο ενυδρείο 120lt


avraamp

Recommended Posts

Γενική κατηγορία ενυδρείου 

Κοινωνικό

Γενικές Πληροφορίες
Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 80 x 35 x 45
Συνολικά Λίτρα:  120
Sump (λίτρα):

Οργανισμοί
Φυτά: 2 x Anubias nana, Hydrocotyle Lencocephala, Hygrophila polysperma, Valisneria spiralis, Fitonia Rouge, Fitonia Green
Ψάρια: Betta Male, Betta Female x3, Xiphophorus tail red x 2, xiphophorus green sword x2, xiphophorus sunset x 2, Corydoras x 5, Ember Tetra x 11, white cloud mountain x 5, angel fish x 1, pter scal golden x 1, plecostomus x 1

Άλλα είδη: amano shrimp x 2, snails x 2

Διακοσμητικά υλικά
Φόντο:
Πέτρες: 1 πέτρα με anubia & 2-3 πολύ μικρές ανάμεσα στη ρίζα
Ξύλα: 1 ξύλο μικρό με anubia, 1 ρίζα μεγάλη
Άλλα διακοσμητικά :  
Υπόστρωμα: Sera floredepot
Βυθός: Χαλαζιακή άμμος  0,4-0,8mm

Φωτισμός
Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): JBL Solar natur 18W-60cm T8, JBL Solar tropic 18W-60cm T8
Διάρκεια φωτισμού: 8- 9 ώρες την ημέρα

Υποστήριξη οργανισμών 
Φίλτρανση: EHEIM Aquaball 130
Θέρμανση/ Ψύξη: Θερμοστάτης 150W
Λίπανση: Sera υπόστρωμα, Seachem Flourish υγρό λίπασμα
Παροχή Coe: όχι
Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:
Διατροφή: JBL Novo Fil, JBL Novo Bel, JBL Novo Tab, JBL Novo Pleco


Παράμετροι

Μετρήσεις με Easy test της JBL (sticks) προς το παρόν δείχνουν στα φυσιολογικά όρια) δεν έχω αναλυτικά νούμερα

pH:
Γενική σκληρότητα (GH):
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):
Αμμωνία (ΝΗ3):
Νιτρώδη (ΝΟ2):
Νιτρικά (ΝΟ3):
Φωσφορικά (PΟ4):
Μέση Θερμοκρασία (°C):

Συντήρηση
Αλλαγές νερού: 1 φορά την εβδομάδα 30%
Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Jbl Biotopol & Denitrol
Άλλες ρουτίνες συντήρησης:

Φωτογραφίες:
 

Βίντεο:

 
 
Καλησπέρα σε όλους.  Πριν ένα μήνα πήραμε ένα μονομάχο στην κόρη μου και το βάλαμε σε γυάλα (μέχρι τότε δεν ήξερα τίποτα από συνθήκες που χρειάζεται το ψάρι καθώς δεν είχα ποτέ πριν ψάρια ή ενυδρείο), έτσι σκεφτήκαμε να πάρουμε να στήσουμε ένα ενυδρείο.  Για καλή μας τύχη, μας χάρισε ένα φίλος ένα EHEIM 120lt που είχε παροπλίσει και έτσι ξεκινήσαμε...  Το ενυδρείο είχε μόνο φίλτρο και αφού αγοράσαμε όλα τα απαραίτητα και το στρώσαμε, πήραμε και μερικά ψαράκια σιγά σιγά και ξεκινήσαμε.  Ψάχνοντας με τον καιρό στην παρέα σας είδα κάποια βασικά πράγματα και έτσι λοιπόν ξενέρωσα με το ενυδρείο που είχα φτιάξει και ξαναέστησα το ενυδρείο από την αρχή (μέχρι τότε μου αρέσαν τα ενυδρεία που έβλεπα από μικρός με ναυάγια και διάφορα άλλα), βάζοντας αληθινά φυτά και ξύλα με υπόστρωμα (πριν ήταν όλα πλαστικά και ξηλώθηκαν).  
Ακούω τη γνώμη των πιο έμπειρων σχετικά με βελτιώσεις - τροποποιήσεις στο ενυδρείο μου, καθώς εδώ και βδομάδες διαβάζω στο  forum και η αλήθεια είναι ότι μαθαίνω αρκετά, αλλά πολλές φορές χάνομαι και μπερδεύομαι λίγο.  Ας αρχίσουμε από κάποια βασικά υγρά τεστ που θα πρέπει να πάρω, ποια προτείνετε και τι μετράει το καθένα;  Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνω αλλαγή του νερού ώστε να μην στρεσάρω το ψάρια;  
 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
 
Link to comment
Share on other sites

Ωραία στημένο ενυδρείο, η ψαροσύνθεση σου θέλει λίγη προσοχή και οι Fitonia που έχεις είναι υδρόφιλα φυτά και όχι υδρόβια που σημαίνει πως θα πρέπει να τις βγάλεις γρήγορα γιατί δεν επιβιώνουν πλήρως βυθισμένες.Δες εδώ:http://www.aquazone.gr/forums/topic/43368-υδρόφιλα-και-όχι-υδρόβια-φυτά/

Έγινε επεξεργασία - oscar123
Link to comment
Share on other sites

Ωραία στημένο ενυδρείο, η ψαροσύνθεση σου θέλει λίγη προσοχή και οι Fitonia που έχεις είναι υδρόφιλα φυτά και όχι υδρόβια που σημαίνει πως θα πρέπει να τις βγάλεις γρήγορα γιατί δεν επιβιώνουν πλήρως βυθισμένες.Δες εδώ:http://www.aquazone.gr/forums/topic/43368-υδρόφιλα-και-όχι-υδρόβια-φυτά/

Κρίμα και είναι πολύ όμορφα φυτά.  Δηλαδή τι επιλογή έχω;  Να τα βγάλω από το ενυδρείο και μετά τι;  Μπορώ  να τα χρησιμοποιήσω κάπως διαφορετικά;  Αν μείνουν μέσα στο ενυδρείο για όσο αντέξουν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στα υπόλοιπα φυτά ή τα ψάρια;  Πάντως τα αγόρασα υποτίθεται για ενυδρείο.

Σχετικά με την ψαροσύνθεση τι θα πρέπει να προσέξω;

Link to comment
Share on other sites

Τα φυτάκια να τα βγάλεις από το ενυδρείο, γιατί θα σαπίσουν.

Πάρε μια ιδέα τι να τα κάνεις http://www.aquazone.gr/forums/topic/88367-dhuo-ia-oeoeuiaaoaa-ia-ethdhi-ooc-aouea/

Link to comment
Share on other sites

Καλή ιδέα. Στη θέση τους στο ενυδρείο τι εύκολο φυτό θα μπορούσα να βάλω για μέση και μπροστά, καθώς αν βγάλω και τα δύο θα αδειάσει αρκετά ο χώρος;

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω πως δεν θα είναι άσχημο αν δεν υπάρχουν φυτά εκεί, ίσα ίσα θα δείξει πιο όμορφα και η ρίζα. Αλλιώς θα ήταν πολύ όμορφο αν συμπλήρωνες μια anubia nana μπροστά στη ρίζα. :)

Link to comment
Share on other sites

Καλή ιδέα. Στη θέση τους στο ενυδρείο τι εύκολο φυτό θα μπορούσα να βάλω για μέση και μπροστά, καθώς αν βγάλω και τα δύο θα αδειάσει αρκετά ο χώρος;

 

http://www.aquazone.gr/forums/topic/84311-staurogyne-repens/

http://www.aquazone.gr/forums/topic/83408-sagittaria-subulata/

http://www.aquazone.gr/forums/topic/83325-pogostemon-helferi/

http://www.aquazone.gr/forums/topic/90154-lindernia-rotundifolia/

Link to comment
Share on other sites

Ομορφο ενυδρειο. Μπραβο που εκανες το βημα και το αλλαξες. Η ψαροσυνθεση ομως θελει ριζικη αλλαγη.

Ποσο καιρο τρεχει τωρα;

Send from the heart of the Amazonas

Link to comment
Share on other sites

Τρέχει απο τις γιορτές, περίπου ένα μήνα και η αλλαγή με φυσικά φυτά και το ξύλο έγινε πριν μια εβδομάδα.

Με την ψαροσύνθεση τι να κάνω; Προς το παρόν δεν έχω προβλήματα. Το άγγελόψαρο το Φοβόμουνα όταν μου το πρότειναν σε κατάστημα, αλλά μου είπαν ότι κάνει γιατί είναι μικρό και το πήρα. Στην αρχή είχα μόνο το μονομάχο μέσα και μετά απο διάβασμα και προτάσεις του petshop πήρα τα ember tetra, τους xiphophorous (το μετάνιωσα λίγο) και zebra danio με τα οποία είχα θέμα με το μονομάχο και έτςι τα χάρισα σε ένα φίλο. Σε πολλά forum που διάβασα (και ξένα) για συμβατότητα ψαριών όλα τα είδη που έχω τα έδινε συμβατά, άλλα πιο εύκολα και άλλα αναλόγως το χαρακτήρα του ψαριού (όπως τα αγγελόψαρα). Μήπως μεγαλώνοντας το αγγελόψαρο αρχίσουν τα προβλήματα;

Τι λάθη έχω κάνει και τι μπορώ να διορθώσω;

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα, τα μισα ειναι μαλακου νερου και τα αλλα μισα ειναι σκληρου. Αλλες θερμοκρασιες, αλλες ιδιοσυγκρασιες και αλλες διατροφικες συνηθειες! Μερικα κινδυνευουν να γινουν τροφη απο καποια αλλα και καποια θα γινουν μεγαλα για το ενυδρειο. Οποτε δεν τα λες και συμβατα.

Το σκαλαρι θα γινει θηριο, ειναι Αμαζονιου, οξινο νερο με υψηλες θερμοκρασιες, γρηγορο στο φαι και ισως να χτυπησει και τα ember.

Τα white cloud θελουν κρυο νερο.

Τα ember ειναι ντροπαλα ψαρακια που δεν μπορουν να ανταγωνιστουν τα σκαλαρια στην τροφη, οπως και οι μονομαχοι. Ασε που οι μονομαχοι μεταξυ τους ισως εχουν και θεματα.

Ο πλεκο, αν ειναι ο κοινος, γινεται μεγαθηριο για το ενυδρειο σου!

Και τελος τα ξιφοφορακια, θελουν σκληρο νερο!

Link to comment
Share on other sites

Ο μονομάχος είναι 1 αρσενικός με 3 θηλυκά. Δεν έχω βάλει 2 αρσενικούς μαζί, οπότε δε νομίζω να υπάρχει θέμα. Κάποιο κυνήγι πέφτει που και που αλλά όχι τίποτα ιδιαίτερο αφού το ενυδρείο είναι μεγάλο για αυτά τα ψάρια και έχει και κρυψώνες. Μόλις μεγαλώσουν και τα φυτά και μπούνε και άλλα ακόμα καλύτερα. Πάντως απο τότε που έβαλα τις θηλυκές νομίζω ότι ζωήρεψε λίγο ο μονομάχος.

Τα white cloud όντως ζουν σε πιο κρύα νερά, αλλά αντέχουν μέχρι 26 βαθμούς. Ενδεικτικά είδα ότι ζούν 18-26. Αυτό τώρα το είδα, μου τα δώσανε για συμβατά για το ενυδρείο μου.

Για το σκαλάρι και το αγγελόψαρο πάντως θα πρέπει να τα δώσω γιατί μεγαλώνοντας μπορεί να έχω θέματα.

Τα ember επίσης με το μονομάχο δε νομίζω να έχουν θέμα. Προτιμάω να κρατήσω μονομάχο με τις θηλυκές, γατόψαρα και ember tetra. Γενικότερα θα ήθελα ψάρια που να ταιριάζουν με το μονομάχο, να στηθεί το ενυδρείο με βάση αυτό το ψάρι.

Link to comment
Share on other sites

Το τελευταιο νομιζω μπορεις να το κανεις αν προσεξεις κιγο την διακοσμηση. Ισως ακομη και με εναν αρσενικο μεσα. Ο μονομαχος γενικα ειναι επιθετικο ψαρι ως προς το ιδιο του το ειδος ακομη και σε διαφορετικα φυλα και κατα την διαρκεια της αναπραγωγης. Επισης θα πρεπει να προσεξεις και την ροη να μην ειναι πολυ δυνατη γιατι αυτο το ψαρι δεν θελει πολυ δυνατη ροη. Ακομη, ο μονομαχος θελει και το ατμοσφαιρικο του αερα. Αν δεις οτι τα ψαρια δεν μπορουν να φτασουν επιφανεια για τον α- β λογο παλι εχεις προβλημα.

Τα κορυ ειναι αμελητεα. Δεν εχουν κανενα θεμα απλα θα πρεπει να μεγαλωσεις το κοπαδι.

Τα ember επισης θελουν μεγαλο κοπαδι για να μην φοβουνται. Αν δεις οτι τσιμπανε ουρες απο τους μονομαχους θα πρεπει να επεμβεις.

Σκαλαρι και αγγελοψαρο ειναι το ιδιο ψαρι.

Τα white cloud δεν μπορουν να συνηπαρξουν με τα υπολοιπα οταν μεγιστη θερμοκρασια γιαυτα ειναι 26 ( κατα μεσο ορο και βελτιστη ) ενω απο τα υπολοιπα εχουν ελαχιστη την 26 ( κατα μεσο ορο και βρλτιστη ) .

Περιμενω να δω το ενυδρειο σου με την βελτιωμενη ψαροσυνθεση που θα εχει πολυ ενδιαφερον.

Send from the heart of the Amazonas

Link to comment
Share on other sites

Ωραιο στησιμο αλλα λαθος ψαρια.

Εχεις μπλεξει ασχετα ψαρια μεταξυ τους και μπορει να εχεις προβληματα.

Πρεπει να ξεκαθαρισεις με τι ψαρια θες να ασχοληθεις,με ψαρια που μπαινουν σε νερο βρυσης η με ψαρια που θελουν μαλακο νερο? ( επεξεργασια του νερου της βρυσης σου για να μαλακωσει )

Η διαφορα σκληρου και μαλακου νερου ειναι η διαφορα στο ph,kh,gh.

Οταν αυτα ειναι ψιλα τοτε εχεις σκληρο νερο,οταν ειναι χαμηλα εχεις μαλακο.

Η βρυση ας πουμε εχει σκληρο νερο.

Δεν βλεπω καθολου μετρησεις.Το ενυδρειο ειναι στρωμενο?Παρε κανενα τεστ για αμμωνια,νο2 κα νο3 γιατι εχεις και πολλα ψαρια και μπορει να εχεις θεματα.

Γενικα πρεπει να φτιαξεις τα ψαρια σου,πρεπει να γινουν πολλες αλλαγες στη ψαροσυνθεση,να βγουν πολλα ψαρια.

Link to comment
Share on other sites

http://www.aquariumindustries.com.au/wp-content/uploads/2015/03/Freshwater-Fish-Compatibility-Chart.pdf

 

Βρήκα διάφορους τέτοιους πίνακες σε ξένες ιστοσελίδες και λέει ότι υπό συνθήκες οι μονομάχοι μπορούν να ζήσουν με αγγελόψαρα, όπως τα δίνει συμβατά και με wite cloud.

Το αγγελόψαρο και το σκαλάρι τα πήρα μαζί από το ίδιο μαγαζί και επειδή η απόδειξη έγραφε έτσι τις ονομασίες τους νόμιζα ότι είναι διαφορετικά ψάρια.  Βέβαια οπτικά είναι σχεδόν ίδια οπότε δεν μπορούσα να ξεχωρίσω ποιο είναι ποιο, φαντάστηκα ότι ανήκουν στην ίδια "οικογένεια" και είναι λίγο διαφορετικά είδη.  Δεν ήξερα ότι είναι το ίδιο ψάρι...  Έτσι σιγά σιγά να μαθαίνουμε.

Τη θερμοκρασία στο θερμοστάτη την έχω στους 28 περίπου για να έχω 26 στο θερμόμετρο το οποίο βρίσκεται στην άλλη μεριά του ενυδρείου.  Το λέω επειδή μου ανέφερες ότι τα white cloud θέλουν μέγιστη 26 και τα άλλα ελάχιστη 26.  Είναι καλή η θερμοκρασία που έχω;

Επίσης να προσθέσω ότι τα αγγελόψαρα είναι λιγάκι φαγανά, αυτά που πραγματικά κάνουν σαν τρελά για το φαγητό είναι οι ξιφοφόροι.

Link to comment
Share on other sites

Ωραιο στησιμο αλλα λαθος ψαρια.

Εχεις μπλεξει ασχετα ψαρια μεταξυ τους και μπορει να εχεις προβληματα.

Πρεπει να ξεκαθαρισεις με τι ψαρια θες να ασχοληθεις,με ψαρια που μπαινουν σε νερο βρυσης η με ψαρια που θελουν μαλακο νερο? ( επεξεργασια του νερου της βρυσης σου για να μαλακωσει )

Η διαφορα σκληρου και μαλακου νερου ειναι η διαφορα στο ph,kh,gh.

Οταν αυτα ειναι ψιλα τοτε εχεις σκληρο νερο,οταν ειναι χαμηλα εχεις μαλακο.

Η βρυση ας πουμε εχει σκληρο νερο.

Δεν βλεπω καθολου μετρησεις.Το ενυδρειο ειναι στρωμενο?Παρε κανενα τεστ για αμμωνια,νο2 κα νο3 γιατι εχεις και πολλα ψαρια και μπορει να εχεις θεματα.

Γενικα πρεπει να φτιαξεις τα ψαρια σου,πρεπει να γινουν πολλες αλλαγες στη ψαροσυνθεση,να βγουν πολλα ψαρια.

Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.

 

Για την ψαροσύνθεση χρησιμοποίησα πιο πολύ κάποιους πίνακες σαν αυτόν που έχω επισυνάψει παραπάνω.

Έχω κάνει μόνο τεστ με στικ και βγήκαν όλα μέσα στα όρια.  Οπότε θα ξεκινήσω τεστ με αμμωνία μέσα στην εβδομάδα και σιγά σιγά και τα άλλα 2 που μου λες.

Το νερό της βρύσης όταν το βάζω (κοιτάζω να είναι λίγο ζεστό από φυσικό αέριο και όχι από θερμοσίφωνα), σε μια λεκανίτσα και βάζω αντιχλώριο και βακτήρια.  Το ενυδρείο το είχε φίλος μαζί με το φίλτρο και ήταν όλα δουλεμένα, παρ' όλα αυτά το έστρωσα 10 μέρες στην αρχή όπου έβαλα αντιχλώριο και βακτήρια την πρώτη μέρα και μετά για 10 μέρες μόνο βακτήρια και μετά σιγά σιγά πρόσθετα ψαράκια.

Όπως έχω πει και παραπάνω θέλω να στήσω το ενυδρείο γύρω από το μονομάχο που θα είναι και το βασικό ψάρι.

Link to comment
Share on other sites

Αυτοι οι πινακες γραφουν οτι ναναι,καμια σχεση με την πραγματικοτητα.

Το να φτιαξεις ενα ενυδρειο γυρω απο τον μονομαχο γινεται..αλλα θα πρεπει να ειναι τα μοναδικα ψαρια,δηλαδη να αφησεις ενα χαρεμι στο ενυδρειο μονο με πολλες κρυψωνες και φυτα για να μη πεφτει ξυλο.

Link to comment
Share on other sites

Αυτοι οι πινακες γραφουν οτι ναναι,καμια σχεση με την πραγματικοτητα.

Το να φτιαξεις ενα ενυδρειο γυρω απο τον μονομαχο γινεται..αλλα θα πρεπει να ειναι τα μοναδικα ψαρια,δηλαδη να αφησεις ενα χαρεμι στο ενυδρειο μονο με πολλες κρυψωνες και φυτα για να μη πεφτει ξυλο.

Δηλαδή κανένα άλλο ψάρι;  πχ Cory, ember tetra, plecο?  Για αρχή λέω να δώσω τους ξιφοφόρους που θέλουν σκληρό νερό.  Πάντως και στα μαγαζιά όλα αυτά μου τα έχουν δώσει για συμβατά.  Τι να πω...  Ειδικά με τα zebra danio είχα τεράστιο θέμα και επειδή ήμουνα και αρχάριος άργησα να το πάρω χαμπάρι και μόλις το κατάλαβα τα έδωσα.  Με τα υπόλοιπα δεν έχω παρατηρήσει κάτι περίεργο προς το παρόν εκτός από τη λαιμαργία των ξιφοφόρων.  Θα κάνω και μετρήσεις αμμωνίας και βλέπουμε.  Για υγρά τεστ ποια εταιρεία προτείνεις να χρησιμοποιήσω;

Χαρέμι μονομάχων, δηλαδή πόσα θα πρέπει να είναι;  Εχω 3 θηλυκές. Θα χρειαστεί να βάλω και άλλες;

Σε ότι αφορά το φύτεμα σιγά σιγά το ενισχύω.

Έγινε επεξεργασία - avraamp
Link to comment
Share on other sites

Κορυ και πλεκο θα μπορουσες να βαλεις.

Χαρεμι ειναι 1 αρσενικο και 3 θηλυκες,οπωτε μια χαρα εισαι

 

Link to comment
Share on other sites

Κορυ και πλεκο θα μπορουσες να βαλεις.

Χαρεμι ειναι 1 αρσενικο και 3 θηλυκες,οπωτε μια χαρα εισαι

Για υγρά τεστ ποια εταιρεία προτείνεις; Θα ξεκινήσω μέσα στην εβδομάδα με αμμωνία.

Πότε είναι καλό να κάνω μετρήσεις δεδομένου ότι σήμερα θα κάνω αλλαγή νερού;

Επίσης ρίχνω για τα φυτά το sea chem flourish και θα πάρω και το excel μέσα στην εβδομάδα.

Θα επηρεάζουν όλα αυτά τις μετρήσεις;  Δηλαδή πότε θα κάνω αλλαγή νερού, πότε θα ρίχνω λίπασμα και πότε θα μετράω, για να πάρω σωστές μετρήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης η αεραντλία με τις μπουρμπουλήθρες χρειάζεται; Μου είπαν το βράδυ που σβήνω τα φώτα, να την ανάβω μέχρι το πρωί γιατί κάνει καλό στα φυτά.  Εγώ σκεφτόμουν να την καταργήσω τελείως.

Απλά επειδή όλο το βράδυ την έχω ανοιχτή και έχω άμμο το πρωί μου φαίνεται ότι έχει θολώσει το νερό.

Link to comment
Share on other sites

Νερο καλο ειναι να μην βαζουμε απο θερμοσιφωνα. Υπαρχει μια θεωρια αρκετα κοντα στην πραγματικοτητα που λεει πως το νερο του θερμοσιφωνα ειναι βρωμικο.

Μπουρμπουλιθρες μιας κι εχεις φυτα δεν χρειαζεται καθολου νομιζω.

Ο θερμαντηρας θελει ρυθμιση συμφωνα νε το θερμομετρο.

Send from the heart of the Amazonas

Link to comment
Share on other sites

Για υγρά τεστ ποια εταιρεία προτείνεις; Θα ξεκινήσω μέσα στην εβδομάδα με αμμωνία.

Πότε είναι καλό να κάνω μετρήσεις δεδομένου ότι σήμερα θα κάνω αλλαγή νερού;

Επίσης ρίχνω για τα φυτά το sea chem flourish και θα πάρω και το excel μέσα στην εβδομάδα.

Θα επηρεάζουν όλα αυτά τις μετρήσεις;  Δηλαδή πότε θα κάνω αλλαγή νερού, πότε θα ρίχνω λίπασμα και πότε θα μετράω, για να πάρω σωστές μετρήσεις.

 

 

Επίσης η αεραντλία με τις μπουρμπουλήθρες χρειάζεται; Μου είπαν το βράδυ που σβήνω τα φώτα, να την ανάβω μέχρι το πρωί γιατί κάνει καλό στα φυτά.  Εγώ σκεφτόμουν να την καταργήσω τελείως.

Απλά επειδή όλο το βράδυ την έχω ανοιχτή και έχω άμμο το πρωί μου φαίνεται ότι έχει θολώσει το νερό.

 

Απο τα καλυτερα τεστ ειναι της api

Μετρησεις θα κανεις πριν την αλλαγη νερου.

Εξελ αν παρεις,δεν θα κανει και πολλα στα λιτρα σου.

Το λιπασμα θα το σπασεις σε 6 δοσεις και θα ριχνεις καθημερινα απο λιγο,την 7η μερα αλλαγη νερου χωρις λιπασμα.

Ξεκινα με τη μιση δοσολογια απο αυτη που γραφει το μπουκαλι πανω.

Αεραντιλα δεν χρειαζεται,αν εχεις αναταραξη της επιφανειας απο το φιλτρο,εισαι μια χαρα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...