Jump to content

Ψήνομαι να το βάλω μπρος


kwpap7

Recommended Posts

Καλησπέρα ,

πριν από μια εβδομάδα έφαγα φλας να πουλήσω το ανενεργό για 5,6 ίσως και παραπάνω χρόνια ενυδρείο μου ένα Rio 240.Μετά από την επικοινωνία μου με 2 ,3 υποψήφιους αγοραστές και αφού προηγουμένως έχω περιηγηθεί λίγο σε αυτό το ενδιαφέρον φόρουμ.Είπα να ξεκινήσω πάλι αυτό το μυστήριο αλλά ιδιαίτερο χόμπι των ενυδρειόφιλων συν το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν θέλω να "χαρίσω" το ενυδρείο μου αλλά και ούτε να συνεχίζω να το έχω φωτιστικό στο σαλόνι του σπιτιού μου.

Δεν θα γίνω κονσέρβα να σας λέω για λιγοστά οικονομικά και μπλά μπλά μπλά΄.Όλοι λίγο πολύ αντιμετωπίζουμε δυσκολίες άλλες μεγάλες άλλες μικρές.

Στο δια ταύτα έκατσα λίγο να σκεφτώ και είπα να ξεκινήσω με πολύ αργούς ρυθμούς όμως, συν την παρότρυνση κάποιον παιδιών που έτυχε να γνωριστώ στο διαδίκτυο μέσω FB και ευελπιστώ και την δικιά σας ώστε να με βοηθήσετε κιόλας να πάρω μπρος.

Πριν από καμμιά δεκαετία που δεν υπήρχε και τόσο μεγάλη τεχνογνωσία είχα ασχοληθεί και με γλυκό νερό και με θαλασσινό χωρίς όμως δυστυχώς να έχω κάποιες εξειδικευμένες γνώσεις στο αντικείμενο.Μου άρεσε πολύ το θαλασσινό κυρίως για το πώς κινούνται τα ψάρια και τα χρώματα τους.

Δυστυχώς ανακάλυψα ότι ο εξοπλισμός είναι ιδιαίτερα πανάκριβος και πολύς. Ανεμιστηράκια ψύξη όσμωση καλό φωτισμό κλπ κλπ.

Πάει το θαλασσινό ονειρο δλδ.

Λέω να ξεκινήσω με τα είδη υπάρχοντα εργαλεία (Eheim 2224) εξωτερικό φίλτρο+ υπάρχει και ένας ειδικός χώρος φίλτρου μέσα στο RIO 240 ο οποίος δεν έχει τίποτα μέσα και να μείνω εκεί άντε με πολύ μικρές προσθήκες.

To θέμα που ανοιξα πιστευω οτι ειναι σε σωστό σημείο γιατι ΜΑΛΛΟΝ θα βάλω κιχλίδες

Προς το παρων σημερα καθάρισα το εξωτερικό μου φίλτρο και ψάχνω και ένα ανταλλακτικό του.Μάλλον θα το παραγγείλω από ebay

Θα με βοηθήσετε γενικότερα στα βηματα μου; θα σας κουράσω αν σας κάνω ερωτήσεις;

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Link to comment
Share on other sites

Καλή αρχή φίλε !!! Αφού δεν πήρανε εμένα με τις ντομάτες μην φοβάσαι τίποτα χαχαχα...τα παιδιά είναι φοβερά, άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός του φόρουμ ...Να ρωτάς ότι θέλεις ...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλή Αρχή και καλά έκανες που δεν το πούλησες!:)

Από εξοπλισμό τι άλλο έχεις;;;;;

Link to comment
Share on other sites

τίποτα μόνο το φίλτρο το Eheim το οποίο μολις αγοράσω το ανταλλακτικό που του λειπει θα του κάνω και τεστ μηπως χάνει απο πουθενα να πάρω και καμμια τσιμούχα...

Ξερει κανεις εδω στην ελλάδα που μπορώ να προμηθευτώ ανταλλακτικά;

Ψάχνω αυτόEHEIM.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλη αρχη και απο μενα!!!

Νομιζω εχει ανταλακτικα ο κ Ζαχαρόπουλος στον Άλιμο...

http://www.fish-petplanet.com/

Έγινε επεξεργασία - Irakles
Link to comment
Share on other sites

Κάνε έναν έλεγχο πρώτα στο ενυδρείο σου. Γέμισέ το με νερό για τυχόν διαρροές (επειδή δεν το χρησιμοποιούσες για 5-6 χρόνια).

Μπορεί να έχει ξεραθεί η σιλικόνη κάπου και να δακρύζει.Τσέκαρε και το φωτισμό σου να δείς τί λάμπες μπορεί να χρειαστείς.

Γενικά μέσα από το φόρουμ θα σε βοηθήσουν όλα τα παιδιά και για φίλτρο ή οτιδήποτε άλλο χρειαστείς υπάρχουν φθηνές λύσεις και  

μπορεί να βρείς κάτι καλό και οικονομικό μέσα από τις αγγελίες.

Καλή αρχή και από μένα !!!

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι αυτό οπωσδήποτε θα το κάνω.Τώρα ασχολούμαι με το φιλτράκι.Για τον φωτισμό πάντως το σίγουρο είναι ότι το φωτιστικό σώμα (της μαμάς δεν λειτουργεί) Είχα (τότε τα παλιά χρόνια) προμηθευτεί εξωτερικούς μετασχηματιστές  για 2 λάμπες με μονωμένα φις και στα 2 άκρα των λαμπών αλλά δεν είμαι σίγουρος αν λειτουργούν.Θα τα τσεκάρω και αυτά.

Στην συνέχεια για πλάτη δεν ξέρω αν θα βάλω αφίσα έστω και μαύρο χρώμα η μπλε, η να το βάψω το ενυδρείο την πλάτη εννοώ.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Πριν τα κάνεις όλα αυτά, έλεγξε το ενυδρείο, ώστε να μην πάρεις τον εξοπλισμό, και δεν έχεις ενυδρείο τελικά...

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες φίλε μου στο φόρουμ μας και ιδιαίτερα στην μαύρη ήπειρο! ;)

Ότι χρειαστείς, να είσαι σίγουρος οτι όλοι μας θα σε βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Σαν πρώτη συμβουλή θα έλεγα οτι το χόμπι μας δεν θέλει βιαστηκές κινήσεις. 

Καλή αρχή

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Πολυ σωστα απραξες κ δεν εδωσες το ενυδρειο.Σ αυτους τους δυσκολους καιρους ειναι που τα χρειαζομαστε,να τα χαζευουμε κ να χαλαρωνουμε.Χαχαχα...Καλη αρχη!Μεχρι να το στησεις ειναι.Μετα οι κιχλιδες μονο τροφη,αλλαγες νερου κ βακτυρια/αντιχλωριο θελουνε.Μερικοι,συνηδειτα δεν βαζουν ουτε ζουμια να φανταστεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

IMG_2615.jpgΚαλησπέρα,

Λοιπόν μετά από τη τοποθέτηση τζαμένιων κοντρών στο ενυδρείο μου γιατί η μπάρα της μαμάς ΕΗΕΙΜ ξεκόλλησε.Σήμερα γέμισα το ενυδρείο μου για το μεγάλο τεστ ακινησίας. Τις πρώτες ώρες έχουμε επιτυχία αφού ο " Παππούς " κρατιέται και βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα απ'ότι βλέπω. Μέσα στην εβδομάδα θα αδειάσει θα καθαριστεί, θα κολληθεί το εσωτερικό φιλτροκούτι ,θα βαφτεί η πίσω πλάτη και θα καθαριστεί ώστε να είναι έτοιμο για αρχιτεκτονική.Από τον βομβαρδισμό πληροφοριών που δέχθηκα ξεφυλλίζοντας το forum μάλλον λέω μάλλον κατευθύνομαι προς την δημιουργία ενυδρείου λίμνης τανγκανίκα και εκεί θα χρειαστώ πολύ βοήθεια.Για κάθε βήμα μου πάντως θα σηκώνω φωτογραφίες.Ευχαριστώ πολύ

Έγινε επεξεργασία - kwpap7
Link to comment
Share on other sites

Ωραίος! Προχώρα δυνατά...

Link to comment
Share on other sites

Καλογέμιστο!!!Κ εγω τανγκανιικα θα σου προτεινα.

Link to comment
Share on other sites

Καλωσόρισες ξανά στο χόμπι μας! :welcome:

Θα σου προτείνω η δοκιμή στεγανότητας να κρατήσει μια βδομάδα. Στο δικό μου ευτυχώς είχα την πρόνοια αυτή και την 5η μέρα άρχισε να δείχνει το πρόβλημα: διαρροή στο πλάι... Φαντάσου να το'χα στήσει στο σαλόνι. :2guns:

 

Οι παλιότεροι θα σου πουν ότι οι σιλικόνες σε ένα ενυδρείο έχουν κάποιο χρόνο ζωής. Αυτός κυμαίνεται στα 8-10 χρόνια, χωρίς όμως να υπάρχουν εξαιρέσεις που φτάνουν τα 17 χρόνια. Στην περίπτωσή σου το ότι καθόταν, δεν σημαίνει ότι δεν γερνάει.

 

Έτσι, μετά το τεστ στεγανότητας, θα πρότεινα να περάσεις εσωτερικά με διάφανη ενυδρειακή σιλικόνη όλες τις ενώσεις, για να τις ενισχύσεις και να'σαι σίγουρος. Θα τη βρεις στο Praktiker, είναι της εταιρείας Bison και κοστίζει 5€ το σωληνάριο των 280ml. Zήτησέ τη από τους πωλητές και τόνισέ τους ότι είναι για ενυδρείο. Και έχε υπόψιν σου ότι αν την ανοίξεις, κρατά μόνο για 1 μήνα, γιατί μετά στεγνώνει και ξεραίνεται. Και βέβαια, αφού στεγνώσει στο ενυδρείο, το πλένεις και το γεμίζεις μερικές φορές για να φύγουν τα κατάλοιπα. :)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ,Την συγκεκριμένη σιλικόνη την έχω και είναι φρέσκια χρησιμοποιώντας την για να κολλήσω τις κόντρες.Ναι θα τις περάσω ένα Χέρι σιλικόνης και ναι επίσης θα κρατήσω το τεστ μια εβδομάδα.Το μόνο που φοβάμαι μην φαίνεται άσχημα στις κάθετες κολλήσεις.Θα προσπαθήσω να γίνει ομοιόμορφα

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 months later...

Καλησπέρα τώρα το είδα το μνμ... κάτι πρέπει να κάνω ώστε να ειδοποιούμε μέσω mail.Λοιπόν όλα είναι σε καλή κατάσταση πλέον φίλτρο και ενυδρείο.Είμαι σε φάση επιλογής πετρών.Πήρα κάποιες παγόπτερες δυστυχώς λίγες γιατί είμαι και με μηχανάκι και τις έχω τοποθετήσει,αλλαά θέλω και άλλες.Το πηγαίνω σιγά σιγά.Σήμερα όμως είδα και μια άλλη μάντρα με πετρώματα που μου άρεσαν παρα πολύ και στο στυλ που θέλω,και έχω μπει στο πειρασμό μια που είναι και πιο κοντά στο σπίτι μου.Παραθέτω φωτό απο το επιθυμητό σχέδιο...image.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ωραια η επιλογη!Αντε ξεκινα τα δρομολογια...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Προχώρησε και δωσε εικόνα να κάνουμε σχόλια, παρατηρήσεις και επαίνους!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...