Jump to content

Οι απόψεις ειναι πολλες ποια ειναι σωστη ομως ;;;;


xristosan

Recommended Posts

Άσχετο αλλά χτες βρέθηκα σε ένα μεγάλο ενυδρείο με δίσκους και μου είπε ο ιδιοκτήτης άμα θες χαϊδεψε τους. Λέω τι εννοείς; Μου λέει βάλε το χέρι μέσα.

 

Έβαλα το χέρι μέσα και ήρθαν οι 3 από τους 5 και καθόντουσαν και τους χαΪδευες. Αυτό το πράγμα δεν ήξερα πως υφίσταται αλλά έπαθα πλάκα.

 

Μετά από αυτό το χάδι προσωπικά θα διέθετα πολλά λεφτά αν ήθελα να φιλοξενήσω στο μέλλον..

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα κ απο μενα κοιτα φιλε μου πριν δυο χρονια αγορασα και εγω τους  πρωτους δισκους μου σε μεγεθος  5-6cm χωρις να ξερω ποσοι πρπει να ναι τωρα ολοι τους ειναι πανω απο 15cm αυτη τη στιγμη εχω 10 ψαρια και ζουν ανετα στο ενυδρειο μου 280 λιτρα καποια στιγμη ειχα κ 12 αλλα τα δυο τα δωσα γτ δ ταιριαζαν στο ενυδρειο μου . Και εκτος απο αυτο εχω κανει κ μια γεννα κ στη γενητρα (ενα ξθςελ lido)  μεγαλωνω αλλα 30 περιπου που βγηκαν (δεν εχω χασει κανενα) prin 3misi μηνες και τωρα μερικα εχουν φτασει το μεγτεθος αυτων που ειχα πρωτοαγορασει ... Η δικη μοθ εμπειρια λοιπον λεει οτι 10 κ μαγαλωνουν κ ζουν ( αν οι συνθηκεσ του νερου ειναι σωστεσ) ωστοσο μπορει να ναι κ λαθος απλα σου λεω τ παρατηρω εγω... ( θα κανω κ αναλυτικη παρουσιαση στη γεννα μου με βιντεακια κ φωτο μια απο τισ επομενες μερεσ οταν εχω λιγο χρονο οπωσ κ στα ψαρια μου για να τα δεισ αν θεσ κ με τα ματια σου) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σ 3 μήνες 6 πόντους;;;;;;τι τρωνε αν επιτρέπεται;

Link to comment
Share on other sites

ναι εκει γυρω τωρα ξεκιναω να ανεβαζω τα βιντεακια σε λιγο θα μπορεις να τα δεις κι ολας καρδιες κ μπιτς

Link to comment
Share on other sites

Η συζήτηση γίνεται σε λάθος "βάση"... ως συνήθως.

Οι δίσκοι έχουν διαφορετικό τρόπο συμπεριφοράς ανάλογα με την ηλικία... και αυτή είναι η σημαντική λεπτομέρεια που συνήθως διαφεύγει (εσκεμμένα ή κατά λάθος).

Τα 180 λίτρα είναι μια χαρά για 30-35 δισκάκια 2μηνών... για 12μηνα όμως όχι. Αφήνω στην άκρη το γεγονός της "εξόντωσης" του χομπίστα... για να κρατήσει το νερό, στα επίπεδα που απαιτούνται... ώστε τα ψάρια να αναπτυχθούν σωστά.

Επίσης ΔΕΝ πρέπει να περάσει στα "ψιλά" η ανάγκη μεγαλύτερου χώρου για τους ενήλικους δίσκους... που προφανώς σημαίνει νέα αγορά (άρα επιπλέον έξοδα).

Όποιος θέλει να το καταλάβει... ας κόψει σε χαρτί κύκλους με διάμετρο 18 εκ. και ας τους απλώσει στο τραπέζι του, γιατί μάλλον ΔΕΝ γίνεται αντιληπτό το μέγεθος τους. Να σημειωθεί επίσης ότι... μιλάμε για κιχλίδες.

Παραπάνω αναφέρθηκε ο Stendker ως ο μεγαλύτερος εκτροφέας (της Ευρώπης... υποθέτω). Κάποιο λάθος υπάρχει εδώ... και αποδεικνύεται από την ποιότητα των δίσκων που διαθέτει στην αγορά. Υπάρχουν κι άλλοι εκτροφείς (ενδεχομένως με μικρότερη φήμη) αλλά με πολύ καλύτερα ψάρια.

Να επισημάνω ότι... είμαι από τους τυχερούς που έχουν συναντηθεί και συνομιλήσει μαζί του αλλά αυτό... ΔΕΝ θα αφήσω να επηρεάσει την άποψη μου, για τα ψάρια του.

Δημήτρη... η ανάπτυξη που αναφέρθηκε παραπάνω... είναι απολύτως φυσιολογική. Στους πρώτους μήνες 2,5-3 εκ. παίρνει ανά μήνα ο δίσκος.- 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κι ένα παλιό video... που αναγκάστηκα κάποτε να ανεβάσω (εξ' αιτίας ενός "διαξιφισμού"). Τα ψάρια ΔΕΝ είναι σε καλή κατάσταση... είναι τα "προβληματικά" μιας γέννας.-

 

https://www.youtube.com/watch?v=41lElEPrRx0

Link to comment
Share on other sites

Νικο,,,ωραιο βιντεο,,,,κανα αγριο εχεις ταισει ετσι να σε παραδεχτω???????????

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εσύ τι λες... έχω;    :bigemo_harabe_net-170:

Και ΔΕΝ χρειάζομαι... την αποδοχή σου.-   :kookoo:        :bigemo_harabe_net-169:       :bleh:       :crazyyyy:  :bigemo_harabe_net-185:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...