Jump to content

βοήθεια στην ψαροσύνθεση


Recommended Posts

Γεια χαρά. Είμαι νέος στο χόμπι, τόσο νέος που ακόμα δεν έχω το ενυδρείο. Το ενυδρείο θα είναι 1,20μ-0,45π-0,65υ. Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να έχω και μικρά ψάρια αλλά και μεγαλύτερα (10-15cm) μαζί. Μου αρέσουν πολύ οι κιχλίδες αλλά και γενικά τα ψάρια με χρώματα. Μία σκέψη είναι να χωρίσω το ενυδρείο με πλεξι γκλας ( στο 1/3 του να βάλω τα μικρά ) αλλά δεν ξέρω πως θα αντιδράσουν τα ψάρια. Το ιδανικό θα ήταν να μπουν όλα τα ψάρια χωρίς διαχωριστικό. Θα φαίνοντε όλες οι πλευρές του ενυδρείου, ο χώρος είναι διαμπερές και μπαίνει φως ( όχι ήλιος). Παρακαλώ μην σκεφτήτε ότι ψάχνω έτοιμες λύσεις, κοιτάω εδώ και καιρό τα προφίλ των ψαριών αλλά όσο κοιτάω μπερδεύομαι και περισσότερο σαν άσχετος που είμαι και επειδή όπου να ναι θα έχω το ενυδρείο δεν θέλω να κοιτάω μια άδεια γυάλα. Το πόσα ψάρια από κάθε είδος το αφήνω και αυτό σε εσάς. 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου καλως ηρθες. Εχεις καλες διαστασεις και μπορεις να φτιαξεις κατι πολυ ομορφο.

Το θεμα ειναι τι ψαρια σου αρεσουν. Κιχλιδες που λες; Αφρικανες; Αμαζονιακες; Ψαξε στο ιντερνετ να παρεις ιδεες απο κατι που σου αρεσει και ριχτο.

Μετα να δεις ιδεες που θα πεσουν!

Link to comment
Share on other sites

Οι Αφρικάνικες μου αρέσουν περισσότερο.

Για το διαχωριστικό τι λες; πάιζει και να το γλιτώσω;

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορεις να βαλεις διαχωριστικο στο ενυδρειο και επισης οι Αφρικανες θα χρειαστουν ολο το ενυδρειο σου και οχι το μισο.

Επισης δεν μπορεις να βαλεις Αφρικανες και μικρα ψαρια μαζι,αναγκαστικα θα ασχοληθεις μονο με Αφρικανες και με ειδη που μπορουν να ζησουν μαζι.

Αν θες Αφρικανες,τοτε καλυτερα να μεταφερω το θεμα σου στην κατηγορια της Αφρικης

Link to comment
Share on other sites

την ιδέα για το διαχωριστικό μου την έδωσε εργαζόμενος σε είδη ενυδρείου και μάλιστα μου είπε ότι το είχε δει σε μια έκθεση με ενυδρεία και όλοι απορούσαν πως συμβιώνανε τα ψάρια μαζί..μέχρι που είδαν το διαχωριστικό. Για την ακριβεια μου είπε να ανοίξω πολλές μικρές τρύπες στο πλεξι γκλασς για να περνάει το νερό.

τώρα για να το μεταφέρεις στην κατηγορία της αφρικής μήπως ο πρόλογος μου μπερδέψει περισσότερο ;

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που λες δεν μπορεις να το κανεις αν βαλεις Αφρικανες,αυτα τα ψαρια θελουν ολο το ενυδρειο σου.

Συν οτι θες 2 φιλτρα αν το χωρισεις.

Αν θες να ασχοληθεις με Αφρικανες να στο μεταφερω εκει για να σου πουν τι ψαρια μπορεις να βαλεις.

Link to comment
Share on other sites

ο τύπος μου είπε ότι αν ανοίξω αρκετές τρυπούλες δεν θα χρειαστεί κανένα έξτρα μηχάνημα. αν θες μπορώ να σου πω και το μαγαζί.

ναι , μπορείς να το βάλεις στην κατηγορία με τις αφρικάνες. ευχαριστώ

Έγινε επεξεργασία - rambleon
Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου,ασε τι σου λεει ο υπαλληλος του πετ σοπ,αν βαλεις διαχωριστικο δεν θα φιλτραρεται σωστα ολο το ενυδρειο,ασε που στη μια μερια που δεν θα υπαρχει φιλτρο το νερο θα ειναι στασιμο,δεν θα υπαρχει ροη.Μη ψαρωνεις μ αυτα που σου λεει ο τυπος εκει..

Στο μεταφερω λοιπον στην Αφρικη.

Link to comment
Share on other sites

το ενυδρείο θα είναι 1,20cm π -0.45cm π - 0.60cm υ.

τα ψάρια που που είδα και μου άρεσαν είναι : melanochromis johanni cichlid - melanochromis pearl of likoma - melanochromis blue johanni - Pseudotropheus estherae - Maylandia emmiltos Red Top Zebra .

 μπορούν να συμβιώσουν μαζί ;

μέχρι πόσα ψάρια μπορώ να βάλω στο συγκεκριμένο ενυδρείο ;

 

 
Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες στην αφρικη!Απ ολα αυτα που προαναφερεις το ιδανικο θα ειναι να διαλεξεις το ειδος που σου αρεσει περισσοτερο(αλλα κ ειναι εφικτο να το βρεις) κ να σχηματισεις ενα χαρεμι απ αυτα.Δλδ 1-2 αρσενικα κ 4-7 θηλυκα.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ johnbaggios. Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα ποικιλία στα ψάρια. Θα μπορούσα να βάλω ένα χαρέμι με 4 ψάρια από ένα είδος που προανέφερα και  κάποια άλλα συμβατά ψάρια μαζί ; Το να βάλω 2-3 χαρέμια των 4 ψαριών πχ από τα είδη που είπα είναι απαγορευτικό;

Σε αυτά τα λίτρα ποιος είναι ο μάξιμουμ αριθμός ψαριών που μπορώ να βάλω;

 

 
Link to comment
Share on other sites

Αυτο που μας ενδιαφερει κυριως στις αφρικανες ειναι το μηκος,κ σε δευτερη φαση τα λιτρα.Στο δικο σου ενυδρειο το ιδανικο ειναι να φιλοξενισεις ενα χαρεμι.Μπορεις φυσικα να εχεις κ απο ενα ειδος απο καθε ψαρι που σου αρεσει,εως 10 ψαρακια,αλλα καποια στιγμη θα βαρεθεις να τα βλεπεις απλως να τρυγιριζουν μες το ενυδρειο.Ενω αν σχηματισεις ενα χαρεμι θα δεις ολη τη συμπεριφορα/διαδικασια του ζετγαρωματος κ της αναπτυξης των νεαρων ψαριων.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

το να μπω στην διαδικασία ζευγαρώματος και γέννας το " φοβάμαι" και γιατί είμαι αρχάριος αλλά και γιατί κάποια στιγμή θα χρειαστώ και δεύτερο ενυδρείο ( ή κάνω λάθος; ) και δεν είμαι σε θέση για δεύτερο.

κάπου διάβασα ότι οι κιχλίδες μπορούν να συμβιώσουν και με Aulonocara, ισχύει ;

μπορώ να έχω ένα ή δύο χαρέμια από κιχλίδες, κάτα προτίμηση melanochromis johanni cichlid ή melanochromis pearl of likoma ή melanochromis blue johanni ή Pseudotropheus estherae ή Maylandia emmiltos Red Top Zebra και ένα χαρέμι Aulonocara ;

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα χρειαστεις δευτερο ενυδρειο γιατι οσα καταφερουν να μεγαλωσουν/φτασουν στην ηλικια των εξι μηνων,πιστεψε με θα βρεις να τα δωσεις σε καποιον συνχομπιστα ή το πολυ πολυ σε καποιο pet shop.

Και οι αυλονακαρες κιχλιδες ειναι κ μαλιστα απ την ιδια λιμνη με τα ψαρια που σε ενδιαφερουν.Απλα δεν ειναι τοσο κυριαρχικες κ θα τρωνε πολυ ξυλο απ τις προαναφερθεντες.Ισως στα λιτρα σου να μπορεις να βαλεις ενα χαρεμακι αυλονακαρες αν θες.Ας μας πει κ καποιος αλλος τη γνωμη του που το χει δοκιμασει.Το θετικο ειναι οτι θα ξεχωρισεις πιο ευκολα το φυλο των ψαριων κ οτι οι αρσενικοι ειναι πανεμορφοι.Το αρνητικο οτι τα θηλυκα ειναι αχρωμα τελειως,κατι σαν σερδελες.Κ γω σ ενα απ τα ενυδρεια μου εχω ενα χαρεμι που τα θηλυκα ειναι αχρωμα/ασημι αλλα ο αρσενικος ουτε παγονι να τανε,χαχαχα...

Έγινε επεξεργασία - johnbaggios
Link to comment
Share on other sites

Αμα βαλεις χαρεμια μεσα δυσκολα θα γλιτωσεις γεννες και αναπαραγωγες και καποια στιγμη θα εχεις ψαρακια ολων των μεγεθων στο ενυδρειο σου εφοσον ειναι καταληλα στημενο για να προφυλακτουν οταν τα "φτυσουν" τα θυληκα...

Τα αυλονοκαρα γενικα θεωρουνται καλος συγκατοικος για ψαρια της λιμνης μαλαουι λογο του ηρεμου του χαρακτηρα τους....

Με τα ζευρακια θα ημουν λιγο επιφυλακτικος...

Καλη αρχη!!

Link to comment
Share on other sites

αποφάσισα να μην βάλω καθόλου αυλοκάναρα. Δύο χαρέμια melanochromis blue johanni 10 ψαριών είναι καλά ;

Link to comment
Share on other sites

Γιατι οχι?Το δοκιμαζεις κ βλεπεις...Αν εχεις εντονους τσακωμους κ πληγομενα ψαρακια ξεκινας να αφαιρειςΓνωμη μου να κανεις δυο ντανες,μια αριστερα κ μια δεξια ωστε να "πιασει" ο καθε ςρσενικος απο μια πλευρα του ενυδρειου.Καλη αρχη σου ευχομαι κ ανα μενουμε παρουσιαση!

Link to comment
Share on other sites

τέλη καλοκαιριού θα είναι έτοιμο. Για 300 λτ ενυδρείο με 1,20 μήκος και με δύο αρσενικά ποιος είναι ο "ιδανικός" αριθμός θυληκών και  ακόμα μία , μάλλον χαζή , ερώτηση.  Το μέρος που θα μπει το ενυδρείο έιναι φωτεινό, παίζει κάποιο ρόλο ;

johnbaggios τέλη καλοκαιριού θα είναι έτοιμο, για καυγάδες δεν είμαι γιατί παίζει να λείψω και κάνα μήνα σερί αφού το στήσω.

 
Link to comment
Share on other sites

Κανα μηνα σερι???Δε θες να το στησεις απο Φθινοπωρο???Δεν θα χεις καποιον γνωστη να σου το προσεχει ανα 4/5 μερες?Οσο το φκρτωνεις με ψαρια τοσο περισσοτερα "θεματα" θα εχεις.Θαρρω οτι μπορεις να βαλεις 6-8 θηλυκα.Εγω θα εβαζα 6.

Link to comment
Share on other sites

το κακό είναι ότι θα λείψω φθινοπωρο, τον μήνα δεν ξέρω. Έχω κάποιον να τα προσέχει. Το θέμα φωτεινοτητας μάλλον ήταν χαζή ερώτηση ε ;

Link to comment
Share on other sites

Αν και εγώ είμαι φαν του species ενυδρείου και θα γούσταρα φουλ να δω το ενυδρείο να "σκάει" από γέννες και κίνηση..είμαι υποχρεωμένος να προτείνω και κάτι άλλο.. :P

Στο 1,20 μπορείς να κάνεις έναν δοκιμασμένο συνδιασμό από ένα χαρέμι Lambidochromis Caeruleus(1αρσ-3θηλ) και ένα χαρέμι Pseudptropheus Acei(1αρσ-3θηλ) ή κάποιες παρόμοιες(σε χαρακτήρα) επιλογές.

Απλά στο λέω για να έχεις κατά νου τις επιλογές σου. :)

Καλώς ήρθες στην Αφρική!! :bigemo_harabe_net-117: 

Έγινε επεξεργασία - adlib
Link to comment
Share on other sites

Οταν λες φωτεινο εννοεις το χτυπαει ο ηλιος?Θα εχεις πολυ περισσοτερες αλγες ετσι.Εγω επειτηδες το εβαλα σε τετοιο σημειο γιατι μου αρεσουν.Οπως αποδειχτηκε στη συνεχεια μειωνουν σε μεγαλο βαθμο κ τα νιτρικα.Παντως αν δεν θες να καλυπτουν ολο το διακοσμο κ την πλατη του ενυδρειου σου θα πρεπει συχνα πυκνα να τξς καθαριζεις.Εχει τριψιμο η υποθεση δλδ...

Link to comment
Share on other sites

adlip,προς το παρόν σκέφτομαι για δύο χαρέμια melanochromis blue johanni, αλλά ακόμα δεν έχω αποφασίσει, ίσα ίσα κάθε μέρα είμαι και πιο μπεδεμένος ...  πολύ ωραίος ο συνδιασμός σου, στα υπόψιν λοιπόν, ευχαριστώ.

johnbaggios, μόνο φως, καθόλου ήλιος, και από τις δύο πλευρές.

Link to comment
Share on other sites

Παμε καλα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...