Jump to content

Πρόβλημα με γαρίδες


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά.Το θέμα αφορά ένα ενυδρείο 25-30 λίτρων το οποίο τρέχει εδω και 3 μήνες περίπου και έχει μέσα 6 γκάπι μωρά 1 kuhli loach και έναν ανσίστρους.Είναι φυτεμένο με αρκετά φυτά και έχει και μία ρίζα. Το πρόβλημα με τις γαρίδες ρεντ τσέρι παρουσιάστηκε όταν προστέθηκαν περισσότερα φυτά μέσα στο ενυδρείο και όταν μπήκε και η ρίζα. Μέχρι τότε δεν είχαν κανένα θέμα και ήταν πολύ ζωηρές. Από τότε και έπειτα και μετά απο συχνές αλλαγές νερού έχω χάσει πάνω από 10 γαρίδες και δεν είναι καθόλου ζωηρές όπως πριν. Υπάρχει περίπτωση τα φυτά να είναι πολλά και να μειώνουν το οξυγόνο κατά πολύ τη νύχτα; Ίσως παίζει ρόλο και το ότι είναι πολύ νέο σαν ενυδρείο και δεν έχει στρώσει. Έχει κάποιος καμία ιδέα?

Link to comment
Share on other sites

Kαλησπερα φιλε μου! Οι γαριδες λατρευουν τα φυτα και χρειαζονται για να κρυβονται και να αναπαραγονται.Εχεις κανει λαθη στην ψαροσυνθεση σου.1ο και βασικο τα ψαρια που εχεις δεν ταιριαζουν μεταξυ τους,χρειαζονται αλλες συνθηκες νερου και 2ο σε 25 λιτρα δεν βαζουμε ψαρια παρα μονο γαριδες ή ενα μονομαχο.

Τα φυτα παραγουν οξυγονο,οποτε πρεπει να ψαξεις κατι αλλο που μπορει να φταιει για τους θανατους.Τεστ νερου εχεις? Κανε μας μια παρουσιαση αναλυτικη του ενυδρειου σου εδω http://www.aquazone.gr/forums/topic/50683-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82/ για να μπορεσουμε να βρουμε την αιτια

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καταρχην ειναι λαθος που εχεις αυτα τα ψαρια σε αυτο το ενυδρειο.

Τα φυτα δεν κανουν κανενα κακο στις γαριδες.

Η ριζα ειναι αγορασμενη?

Οταν λες δεν ειναι στρωμενο,τι εννοεις?

Link to comment
Share on other sites

Τεστ νερού δεν έχω,το συγκεκριμένο ενυδρείο που αναφέρομαι δεν είναι δικό μου,η ρίζα είναι αγορασμένη και βρασμένη και την έχουμε αφήσει καμιά εβδομάδα μέσα σε ζεστό νερό.Όσο για το στρώσιμο ρωτάω γιατί ίσως χρειάζεται παραπάνω χρόνο για να αναπτυχθεί μια βιολογία στο ενυδρείο. Το δικό μου ενυδρείο είναι στα 60 λίτρα και το έχω κοντά ένα χρόνο και λόγω του ότι είμαι πολύ αρχάριος ακόμα σε πολλά πράγματα ρωτάω για να μαθαίνω.Λάθος είναι το ότι τα γκαπι χρειάζονται 30-40 λίτρα και άνω ή  τα γκάπι ο ανσιστρους και το κουλι δεν ταιριάζουν?

Link to comment
Share on other sites

Μετα απο 3 μηνες το ενυδρειο εχει στρωσει,δεν γινεται να ειναι αστρωτο.

Χωρις τεστ δεν μπορουμε να πουμε πολλα για το φταιει και χανονται οι γαριδες.

Μηπως ανακαταψατε το βυθο?

Το ξυλο και τα φυτα δεν φταινε παντως.

Τα ψαρια δεν κανουν και για τα 2 που γραφεις. Τα γκαπυ δεν θελουν 30-40 λιτρα,θελουν 60 λιτρα το λιγοτερο για ενα χαρεμι,δηλαδη 4-5 ψαρια.

Link to comment
Share on other sites

όχι δεν ανακατέψαμε κάτι. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες θα το ψάξω και θα πάρω τεστ νερού να το ελέγξω.

Link to comment
Share on other sites

Μετα απο 3 μηνες το ενυδρειο εχει στρωσει,δεν γινεται να ειναι αστρωτο.

 

 

Μην το λες,εαν εχουν πλυνει π.χ το βιολογογικο υλικο με νερο βρυσης δεν μπορει να ειναι στρωμενο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...