Jump to content

Παρασκευή τροφής για Paramecium - του David Ramsey


Aquazone Team

Recommended Posts

Παρασκευή τροφής για Paramecium


Ένα άρθρο του David Ramsey


http://www.djramsey.com/tropfish/turnipairdrying.htm


 


Απαιτήσεις


Φρέσκο γογγύλι ή γουλί, πλαστικό δοχείο με χάρτινη πετσέτα για επένδυση 


Η διαδικασία διαρκεί 2-3 εβδομάδες σε θερμοκρασία δωματίου, με μέτρια φως


 


Ρωτήστε τους 10 ανθρώπους που καλλιεργούν paramecium για τα ψάρια τους και θα πάρετε 10 διαφορετικούς τρόπους για να το κάνετε. Το θεωρώ ενδιαφέρον, γιατί αν ρωτήσετε 10 ανθρώπους που έχουν αποτύχει να καλλιεργήσουν paramecium, θα σας δώσουν τις ίδιες ακριβώς μεθόδους. Η επιτυχία είναι στις λεπτομέρειες. Ή ίσως το μαγικό ραβδί. Ή απλά τύχη.  Σκεφτείτε ότι σε κάθε στήλη νερού  μικροσκοπικοί οργανισμοί θα ζουν, θα αναπαράγονται και θα μεγαλώνουν. Δεν έχει σημασία πόσο μικρή είναι η στήλη του νερού, αν δεν είναι μολυσμένο, θα έχει μικροσκοπικά οργανισμούς που ζουν σε αυτό. Έτσι, η καλλιέργεια paramecium, όπως και όλων των οργανισμών παρόμοιου μεγέθους, πρέπει να είναι πραγματικά εύκολη.Εκτός από το ότι το νερό δεν πρέπει να είναι μολυσμένο, το μόνο άλλο πράγμα που χρειάζεται, είναι μια πηγή τροφής όπου θα αναπτυχθούν μικροοργανισμοί αρκετά μικροί, ώστε ν' αποτελέσουν τροφή για την paramecium και άλλους μικροοργανισμούς που χρειαζόμαστε. Μία ή δύο φορές το χρόνο, αποξηραίνω μερικά μικρά κομμάτια γογγύλι ή γουλί και τα χρησιμοποιώ για τροφή. Δουλεύει. Απόθεμα μηνών μπορεί να αποθηκευτεί σε μια μικρή τσάντα ziplock. Το γογγύλι ή το γουλί πρέπει να αποξηραίνεται πλήρως, ή θα μουχλιάσει. Πράγμα όχι καλό.


 


82.jpg


 


Mπορείτε να εξασφαλίσετε την πρώτη ύλη με μία από τις δύο μεθόδους. Αγοράστε ένα μικρό γογγύλι ή γουλί και προσεκτικά κόψτε τη ρίζα σε κύβους 1-2.5 εκ. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην κοπείτε. Ο άλλος τρόπος κοστίζει λίγο περισσότερο, αλλά είναι πολύ ασφαλέστερος. Μπορείτε να αγοράσετε ένα δοχείο γογγύλια ήδη τεμαχισμένα σε κύβους στο παντοπολείο. Αφού έχετε τεμαχίσει το υλικό σας, και έχει στεγνώσει, θα χρειαστείτε ένα δοχείο κατάλληλου μεγέθους για την ξήρανση. Αυτό μπορεί να είναι κόλλα μαγειρικής ώστε να απλώσετε τα κομμάτια, αν θέλετε να στεγνώσουν στο φούρνο. Χρησιμοποιήστε τη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία. 90 βαθμούς κελσίου ή λιγότερο. Αυτό μπορεί να μην είναι δυνατόν στο φούρνο σας. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πλαστικό κουτί παπουτσιών ή κιβώτιο αποθήκευσης ρούχων. Βάλτε αρκετά στρώματα χαρτιού κουζίνας στο κάτω μέρος, για να βοηθήσει με το στέγνωμα. Στη συνέχεια απλώνετε τα κομμάτια. Απλώστε μία μόνο στρώση αφού χρειάζεται όσο το δυνατόν καλύτερος αερισμός. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να στεγνώσουν τα κομμάτια. Από τη στιγμή που τα απλώσετε προσεκτικά, τοποθετήστε μερικές χαρτοπετσέτες στην επιφάνεια ώστε να καλυφθεί το υλικό. Αυτό βοηθά στεγνώσουν τα κομμάτια και να μείνουν μακριά ζωύφια όπως κουνούπια και μύγες . Τοποθετήστε το δοχείο σε μια περιοχή με θερμοκρασία δωματίου. Το φως είναι μια χαρά για όσο διάστημα δεν υπάρχει άμεσο ηλιακό φως. Μερικός φωτισμός θα αποθαρρύνει τη μούχλα να αναπτυχθεί.


 


84.jpg85.jpg


 


Κάθε 2-3 μέρες θα πρέπει να ξεσκεπάζετε  το δοχείο και να ανακατεύετε τα κομμάτια . Προσπαθήστε να έχετε διαφορετικές πλευρές εκτεθειμένες, έτσι ώστε όλα τα κομμάτια να στεγνώσουν ομοιόμορφα . Ξεχωρίστε και πετάξτε οποιαδήποτε κομμάτια που μπορεί να έχουν κάποια μούχλα πάνω τους . Στη συνέχεια, σκεπάστε ξανά το δοχείο με τις χαρτοπετσέτες και ελέγξτε ξανά σε λίγες ημέρες . Αυτή η διαδικασία ξήρανσης θα διαρκέσει 2-3 εβδομάδες . Στο τέλος αυτού του χρόνου όλα τα μικρά κομμάτια θα έχουν ζαρώσει και θα έχουν στεγνώσει  ομοιόμορφα. Είναι έτοιμα για χρήση. Αποθηκεύστε τα σε μια τσάντα ziplock ή ένα μικρό βάζο . Τώρα έχετε μια πολύ καλή τροφή για paramecium.


 


83.jpg


 


Στο πρώτο βίντεο που βλέπετε παρακάτω, δείχνει όλα αυτά στην πράξη . Το δεύτερο βίντεο δείχνει τη ξήρανση  κομματιών γογγυλιού με τη βοήθεια αφυγραντήρα. . Πραγματικά καθιστά το στέγνωμα, εύκολο και γρήγορο.


 


 



 


 



Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...