Jump to content

Καινούριο ΝερόΧελωνακι..


Recommended Posts

Σήμερα ανανεωθήκαμε!Πήραμε καινούργια χελωνιέρα με πλάτος 30 εκ. και ύψος νερού 8 εκ. ,γιατί εάν έβαζα 10 εκ,θα καλυπτόταν η στεριά.. :thumbsu:  :jig:

post-61619-0-89349800-1470382682_thumb.jpg

post-61619-0-81479600-1470382688_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - MarinaStar
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

έχω μία σημαντική αποριά.. Ο μπαμπάς μου είναι πολιτικός-μηχανικός και του ζήτησα να μου φέρει μία λάμπα uvb..Σήμερα που επικοινωνήσαμε μου είπε ότι η λάμπα uvb δεν κάνει γιατί είναι τόσο ζεστή και μπορεί να καταστραφεί το καβούκι του :hot: και καταστρέφει τα μικρόβια(εντάξει αυτό είναι καλό).. Ισχύει ότι μπορεί να καταστραφεί το καβούκι του?Κι επίσης όταν πάρω τις λάμπες (για την uvb δεν είμαι σίγουρη) που θα βρω να τις στηρίξω?Ευχαριστώ :angel:

Έγινε επεξεργασία - MarinaStar
Link to comment
Share on other sites

Η λάμπα uvb δεν ζεσταίνεται, δεν βγάζει θερμότητα σχεδόν καθόλου. Τις λάμπες μπορείς να τις στηρίξεις με ντουί μανταλακι ;)

Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Η λάμπα uvb δεν ζεσταίνεται, δεν βγάζει θερμότητα σχεδόν καθόλου. Τις λάμπες μπορείς να τις στηρίξεις με ντουί μανταλακι ;) Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ..Η λάμπα uv είναι άλλη?Επίσης πόσα watt πρέπει να πάρω σε αυτήν την χελωνιέρα? Πχ στον θερμοστάτη 5 watt,στην uvb 15,στην θερμαντική 10..

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ..για ποιον ακριβως λόγο χρειάζεται η ακτινοβολία?νομίζω θα προτιμήσω χελωνιέρα..δυστυχώς μένω Αλεξανδρούπολη και δεν έχει και τόσα.Ελ[πίζω να βρώ.(το ταίζω 2-3 φορές την ημέρα κάτι γαριδάκια Ευχαριστω

Η λάμπα uvb αντικαθιστά την ακτινοβολία του ήλιου ;) Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έστω και καθυστεριμενα, να σου πω πως όπως πολύ σωστά λέει η gyristroula, η υπεριώδεις ακτινοβολία αντικαθιστά την ηλιακή ακτινοβολία, η οποία είναι απαραίτητη για την σύνθεση της βιταμίνης D3 στον οργανισμό, η οποία με την σειρά της χρησιμεύει στην δέσμευση του ασβεστίου απ τον εξωσκελετό και τα οστά.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

τι φωτοπεριοδος χρειαζεται για καθε λαμπα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...