Jump to content

Νέος με χρυσόψαρα


Dimitrios Koutis

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Αγόρασα χτες ως δώρο στα δυο κοριτσάκια μου δυο χρυσόψαρα. Δεν γνωρίζω ονομασία των ψαριών (φαντάζομαο όμως πως θα είναι κάποιο κοινό είδος (κόστος μόλις 2ευρώ). Αγόρασα επίσης ένα καινούριο ενυδρείο μεγαλούτσικο δυο μικρά διακοσμητικά φυτά μια διακοσμητική μέδουσα (μου την έδωσε δώρο το κατάστημα), τροφή και αποχλωριωτικό. Από όταν τα έφερα δεν ήτανε ιδιαίτερα ζωηρά. Σήμερα το πρωί τα τάισα κατά τις 10 αλλα μέχρι τώρα δεν έχουν φάει καθόλου και δεν κολυμπάνε και καθόλου.ελάχιστα κουνιούνται εκεί στον πάτο του ενυδρείου αλλά δεν ανεβαίνουν καθόλου πρός τα πάνω. Είναι φυσιολογικό όλο αυτό λόγω αλλαγής περιβάλλοντος ή να ανησυχήσω?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα..το ενυδρείο είναι στρωμένο???αν ναι..τους έκανες προσαρμογή στο καινουριο?δώσε καποιες πληροφορίες..φιλτρανση μέγεθος ενυδρείου για να μπορέσουμε να βοηθησουμε

Link to comment
Share on other sites

εεεεεεεεε. είμαι τελείως αρχάριος.το ενυδρείο το αγόρασα από το μαγαζί μαζί με τα ψάρια. φίλτρο δεν έχει κάποιο. όσον αφορά το μέγεθος στο μαγαζί μου είπανε οτι είναι κατάλληλο για 3-4 ψάρια.προσαρμγή πως γίνεται?

Link to comment
Share on other sites

Αχχ αυτά τα άτιμα τα Πετ ΣΟΠ καταστρέφουν κοσμο!!κ μένα μαζί στην αρχή..μην στο παίζω ειδιμωνας και γω αρχάριος είμαι αλλά την Πατήσα και έμαθα λιγα πραγματακια..πρεπει για αρχή να μπεις στην διαδικασία να διαβάσεις τον κυκλο του αζώτου..λίγο βαρετό αλλά θα κατανοήσει πλήρως την έννοια του στρωσιματος..πάμε όμως σε πιο χειροπιαστα πραγματα..λίγο πιο μπακάλικα ας το πούμε..ενα ενυδρείο θέλει το χρονο του για να φιλοξενισει ζωή..δλδ..περνούμε το ενυδρείο,φίλτρο,αντιχλωριο,βακτήρια και βιολογικό υλικό για το φίλτρο μας..αμα είναι μικρο εσωτερικό το φίλτρο προτιμούμε siporax mini..λίγο ακριβό αλλά πολύ καλό..βάζουμε νερό στο ενυδρείο φάρμακα και ρίχνουμε βακτήρια για 2 μηνες κανονικά να κανει ολοκληρωμένα τον κυκλο του..μπορείς να βάλεις και νωρίτερα ζωντανά αλλά με μεγάλες πιθανότητες απωλειών..πάμε λοιπον στο μπολιασμα που σου πρότεινε ένας φίλος πιο πανω..δάνειζε σε βιολογικό υλικό απο άλλο χομπιστα που έχει στρωμένο ενυδρείο αλλά θα πρεπει να είσαι σηγουρος οτι δεν έχει περάσει κάποια αρρώστια πρόσφατα το ενυδρείο του..με αυτή την μέθοδο κανεις το στρώσιμο πολύ πιο γρήγορα..μπορείς να βάλεις και την επόμενη μέρα ψάρια με κάποια επιφυλαξη..μετρήσεις και όταν είσαι 0 σε αμμωνία και σε Νορμάλ επίπεδα νιτρικά νιτρώδη τοτε είσαι έτοιμος να προσχωρήσεις στην εισαγωγή..οποιαδήποτε απορία και να εχεις μην διστασεις να ρωτήσεις..αν εχεις ενα μέτρο μετρα το ενυδρείο σου σε μήκος πλάτος υψος (γυαλας)..αυτά τα νούμερα τα πολλαπλασιάζεις μεταξύ τους και το αποτέλεσμα το διαιρεις με το 1000..και βγαζεις τα λίτρα του ενυδρείου σου!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...