Jump to content

Επιλογές για ενυδρείο 15lt


Recommended Posts

Καλησπέρα σας! 
Έχω πάρει ένα ενυδρείο από τα jumbo 15lt. Έκανα εδώ και 2 βδομάδες στρώσιμο με το φάρμακο για χλώριο και βακτήρια ( step 1 και 4 νομίζω είναι). Πήρα χτες έναν πανέμορφο μονομάχο.
 
Θέλω κάποια βοήθεια σχετικά με αυτό. Αρχικά ο μονομάχος που πήρα είναι κάπως έτσι αλλά πίσω είναι σκούρο μοβ. Την ουρίτσα του την έχει πάντα μαζεμένη και ποτέ απλωμένη (επίδειξη που το λένε νομίζω). Αυτό είναι κάτι ψυχολογικό (πχ στρες) ή μπορεί να είναι τίποτα μικρό ή η ράτσα του? Είναι στιγμές που πηγαίνει σε ένα πλαϊνό του ενυδρείου και πάει πάνω κάτω συνέχεια. Το φίλτρο του είναι αυτό που είχαν τα jumbo μέσα και κάνει έναν πολύ πολύ μικρό ήχο σαν να χτυπάει κάποια φτερωτή σε πλαστικό. Φωτισμό λευκή λεντοταινία με ντιμερ με χαμηλό φως. Το φίλτρο το έχω χαμηλώσει κάπως να μην έχει πολύ ροή, είδα δεν θέλει πολύ ρεύμα.

 

mod note

Απαγορευεται η ανάρτηση link από άλλα Ελληνικά forum με περιεχόμενο ίδιο με του Aquazone.

To link αφαιρέθηκε.

Έγινε επεξεργασία - rastaman
Link to comment
Share on other sites

Λυπάμαι πολύ ΑΝ σε στεναχωρήσω... αλλά... προσωπικά σε 15λιτρο, ούτε σαλιγκάρι ΔΕΝ θα έβαζα.

Επίσης πιστεύω ότι... οι μετρήσεις σου θα πουν ΑΝ έχει "στρώσει" το ενυδρείο (προσωπικά αμφιβάλω)... αλλά ΔΕΝ τις έγραψες (ΔΕΝ έβαλες και κάποια φωτογραφία).

Οι μονομάχοι "απλώνονται" όταν προσπαθούν να επιδειχθούν (πχ. σε άλλο αρσενικό ή θηλυκό)... και σε αυτόν τον χώρο, ΔΕΝ νομίζω να τον δεις συχνά να το κάνει (εκτός κι αν λόγω αντανάκλασης στα τζάμια... "επιδειχθεί" στον εαυτό του).

Εύχομαι να σου ζήσει... και πολύ σύντομα να του δώσεις έναν καλύτερο χώρο.- 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλο θα ηταν να διαβαζες λιγο εδω http://www.aquazone.gr/forums/topic/79915-η-πρώτη-επαφή-με-το-ενυδρείο/ θα σε βοηθησει να διορθωσεις λαθη αν εχεις κανει. Οτι απορια εχεις ρωτα εδω.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλώς ήρθες στην παρέα. Τα 15 λίτρα, κατά την γνώμη μου δεν είναι απαγορευτικά για ένα μονομάχο, χωρίς να είναι και η ιδανικότερη λύση. Σε αυτή τη φάση θα πρέπει να σε απασχολήσει το θέμα στρώσιμο. Συνήθως για να στρωθεί απαιτείται 1 μήνας με 40 μέρες τουλάχιστον. Κατά τη διάρκεια του στρωσίματος υπήρχε κάποια πηγή αμμωνίας; Αν όχι μάλλον δεν έκανες στρώσιμο. Επίσης δες το φίλτρο και το κάνιστρο που διαθέτει για τα υλικά. Το ότι δεν θέλει γρήγορη ροή δεν σημαίνει ότι μειώνεις την φίλτρανση. Για μένα συνεχίζεις να ρίχνεις βακτήρια αγοράζεις τεστ NH3, NO2 και NO3, ώστε με αλλαγές νερού κάθε 3-4 μέρες να μην έχεις πρόβλημα. Επίσης τάιζε μια φορά την ημέρα το πολύ και ξεκίνα να διαβάζεις τα άρθρα του φόρουμ. Τα παιδιά εδώ είναι γνώστες και θα βοηθήσουν ώστε να μην σπαταλήσεις χρήμα και χρόνο άδικα. Καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...