Jump to content

πολλεσ ερωτησεισ.....


Recommended Posts

βρηκα ενα παλιο ενυδρειακη μολισ 20λ και σκεφτομαι να βαλω τ γκαπακια μου ακει να χουν την υσηχια τουσ...

λοιπον τι φιλτρο να παρο?θερμανση?

επισησ γινεται να βαλω λαμπα εξω απ το ενυδρειο? :) (στ υψοσ του καπακιου?)αλιοσ θα πρεπει να φτιαξω καπακι και δεν εχο ιδεα πωσ..

συνεχιζω... υπαρχει κατι αλλο ωστε να μη χρειαστει να βαλω υποστρωμα για τα φυτα??

και τελοσ το ενειδρειο δεν ειναι κα στη καλυτερη κατασταση και λεω να του βαλω λιγο σιλικονη ειναι ειδικη φια ενυδρεια??και αν ναι απο που τη περνω??αυτα ελπιζω να μη σας ζαλισα ;) πολυ ...ευχαριστω!!!

Link to comment
Share on other sites

Αν μιλαμε για 4-5 γκαπυ το πολυ πιστευω οτι κανει το ενυδρειακι.Απο εκει και περα κανοντας μια βολτα στα μαγαζι θα βρεις πολλες λυσεις οσον αφορα στο φιλτρο και το θερμοστατη για αυτα τα λιτρα.Να εχεις στα υπ'οψιν οτι ουτε υπερβολες θελεις αλλα ουτε και λιγοτερα απο τις απαιτησεις των λιτρων σου.Συγκεκριμενα επελεξε φιλτρακι με ρυθμιζομενη ροη ετσι ωστε να μην κανεις το ενυδρειακι σου "θαλασσα", οπως επισης θερμοστατη οχι πανω απο 50W(Με ιδανικο τα 25W).

Λαμπα μπορεις να βαλεις πανω απο το ενυδρειο,αρκει να μην ερχεται σε επαφη με υγρασια.Το πως ακριβως δεν μπορω να στο πω αν δεν δω το καπακι σου.

Υποστρωμα δεν θα χρειαστεις αρκει να βαλεις φυτα πολυ χαμηλων απαιτησεων (Ριξε μια ματια στο plant index του Aquazone).Αρκει ενα υγρο λοιπασμα σε εβδομαδιαια βαση!

Τελος για τη σιλικονη που αναφερεσαι θα ψαξεις σε χρωματοπωλεια ή ενυδρειακα καταστηματα να βρεις 100% καθαρη σιλικονη καταλληλη για ενυδρεια! :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...