Jump to content

2 μπουκωμένες κιχλίδες


Recommended Posts

Καλησπέρα, έχω 2 μπουκωμένες κιχλίδες εδω και 10 μέρες και περιμένω σε 12-15 μέρες να σκάσουν μύτη τα πιτσιρίκια. Διάβασα όμως εμπειρίες άλλων μελών ότι θα γίνουν μεζές για τα υπόλοιπα ψάρια. Αγόρασα γεννίστρα τηε SERA όπως μου είπε ένα κατάστημα, αλλά διαβασα ότι δεν θα καταφέρουν να ζήσουν τα ψαράκια εκεί μέσα και πιθανόν ούτε η μητέρα. Έχει κάποιος εμπειρία (θετική - αρνητική) να με συμβουλέψει, εκτός από ενυδρείο μαιευτήριο

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Εγω παντος εχω καταφερει να μεγαλωσω 4 μωρακια σε γενιστρα και εχουν γινει κανονικα ψαρια.Δεν ειναι και οτι πιο ευκολο αλλα δεν ειναι και αδυνατο να γινει .Αν εχεις εκει μεσα πολεςςςςςςςςςςςς κρυψωνες τοτε υπαρχει ελπιδα καπιοα απο τα μικρα να επιβιωσει απο τα σαγωνια των αλλων.

Link to comment
Share on other sites

Άντε με το καλό τα μωρά! :thumbup:

Αν μας έλεγες και τι κιχλίδες είναι θα βοηθούσε περισσότερο....

Με τα Texas επειδή με αιφνιδίασαν και τα είδα ένα πρωί να κάνουν βόλτα, έκανα τα εξής:

1. Τα άφησα με τους γονείς τους (είναι τα μόνα ψάρια του ενυδρείου). Τα τάιζα κατεψυγμένη γαρίδα και τροφή σε πολύ μικρούς κόκκους - Το σωστότερο θα ήταν Artemia salina αλλά δεν το ήξερα τότε. Τα τάιζα ταυτόχρονα με του γονείς, τα μωρά στη μία γωνία που ήταν η φωλιά τους και τους γονείς στην άλλη.

Με ιδιαίτερη προσοχή να έχουν πάντα πολύ καλές συνθήκες νερού.

2. Όταν διαπίστωσα ότι έχουν αρχίσει να λιγοστεύουν - άρα είχε ξαναμείνει έγκυος η μαμά και άρχισε να τα τρώει, κατάφερα να μαζέψω 20 σε 2 μεγάλες γεννήστρες που άφησα μέσα στο ενυδρείο. Συνέχισα με τις ίδιες τροφές και τα μωρά μεγάλωσαν αρκετά. Δυστυχώς η μία γεννήστρα τούμπαρε μέσα στο ενυδρείο και ΝΟΜΙΖΑ ότι έχασα τα 5 μωρά που είχε μέσα.

3. Μόλις μεγαλώσουν λίγο όμως, πρέπει να φύγουν από την γεννήστρα για άλλο ενυδρείο, μόνα τους πλέον!

Εγώ τα μετέφερα και τώρα μεγαλώνω, μάλλον αυτή τη στιγμή χαρίζω, 13 μικρά texakia που προτίμησαν το κλίμα της Ελλάδας. :hysterical:

Επίσης από τα 5 μικρά που έπεσαν στο ενυδρείο των γονιών.... ΤΟ 1 ΕΠΙΒΙΩΣΕΕΕΕΕΕΕ..... Βρήκε μια moonstone και κρύφτηκε, έτρωγε από την τροφή των ενηλίκων και έχει μεγαλώσει πιο πολύ απ όλα τα υπόλοιπα που είναι μόνα του! Φυσικά είναι ο αγαπημένος μου!

Δεν είναι ο σωστότερος, ούτε ο μοναδικός τρόπος…. Απλώς μια δοκιμασμένη ιδέα. Ελπίζω να βοηθάει….

Περιμένουμε νέα και φώτο! :hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Για σας θα καταθέσω την εμπειρία μου έχω 7 γενιές από Cryptoheros , είχα δοκιμάσει διαφόρους τρόπους κατέληξα σε αυτών

Έχω πάρει ένα μικρό 50 λίτρων και το έχω με φίλτρο αέρος με νερό από το μεγάλο ,

Όταν γενούν τα μικρά κι βγουν από τα αυγά τα ρουφώ με ένα φαρδύ λάστιχο (σωλινα ευκαμτο) και τα μεταφέρω στο μικρό μετά την (όλα ) περνώ και την μαμά και μπαμπά στο μικρό μόνο για 6-10 μέρες μετά μένουν μονα

Δεν σας λέω ότι έτσι πρέπει να γίνει σας λέω τι κάνω εγώ 2 χρόνια

Link to comment
Share on other sites

Αγόρασα ενυδρείο 60Lt και έβαλα και τις 2. Κάποια στιγμή άρχισαν να είναι επιθετικές μεταξύ τους, πιθανόν φοβοντουσαν για τα μικρά τους η μια την άλλη και μετά από παρότρυνση ενός ειδικού τισ έπιασα και τις ανάγκασα να βγάλουν τα μικρά τους που ήδη είχαν εκολαφθεί στο στόμα τους. Μετά το σοκ που υποστήκαμε αμφότεροι (ψάρια και εγώ) τα μεγάλα τα μετακόμισα ξανά στο μεγάλο και τα 36 μικρά χαίρουν άκρας υγείας μέχρι σήμερα (περασαν 3 μήνες)

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!!!

Link to comment
Share on other sites

και μετά από παρότρυνση ενός ειδικού τισ έπιασα και τις ανάγκασα να βγάλουν τα μικρά τους που ήδη είχαν εκολαφθεί στο στόμα τους.

Κακως...Πες στον ειδικο τα χεραιτησματα μου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...