Jump to content

Bacterial Bloom!!!


Recommended Posts

Χθες το μεσημέρι έκανα μια αλλαγή νερού και το βράδυ πρόσεξα το νερό να είχε πάρει ένα άσπρο χρώμα. Προφανώς είναι bacterial bloom. Επίσης μαζί με την αλλαγή νερού καθάρισα τον βυθό με σκούπα νερού και είπα να καθαρίσω και το φίλτρο. Το φίλτρο το καθάρισα με τον εξής τρόπο. Έβγαλα όλα τα υλικά απο μέσα και τα έριξα σε ένα κουβά με νερό απο το ενυδρείο και έπλυνα το φίλτρο. Μετά ξαναέβαλα τα υλικά στην θέση τους. Σήμερα έκανα μετρήσεις και είδα ότι είχα NO2. Οι μετρήσεις που βγήκαν είναι οι εξής:

ΝΗ4: 0

ΝΟ2: 0,1

ΝΟ3: 25

PH: 6

GH: 9

KH: 5

Οι προηγούμενες μετρήσεις που έκανα στις 10/5/07 ήταν οι εξής:

ΝΗ4: 0

NO2: 0

NO3: 50

PH: 7

GH: 10

KH: 5

Εγώ τώρα τι πρέπει να κάνω για να μην πάθουν τίποτα τα ψάρια μου;

Link to comment
Share on other sites

To φίλτρο που το πλυνες? Στη βρύση? Καλό είναι τα φίλτρα να μην τα κάνουμε φύλλο και φτερό όταν τα καθαρίζουμε. Είναι από τα πράγματα που δεν θέλουν σχολαστικό πλύσιμο. Αρκεί να βγάζεις τα υλικά μαζί με το διχτάκι τους και να τα ανακουνάς ελαφρώς σε νερό ενυδρείου. Αν θες να καθαρίσεις και το φίλτρο το ίδιο τότε κι αυτό σε νερό από το ενυδρείο.

Τώρα μπορείς να ρίξεις λίγα βακτήρια για να βοηθήσεις τη βιολογία. Επίσης, να δεις μήπως σου ανεβάσει κι άλλο νιτρώδη. Με τι νερό έκανες αλλαγή και το pH έπεσε από το 7 στο 6? Αυτό είναι πιο επίφοβο να στρεσάρει τα ψάρια παρά τα 0.1 ppm νιτρώδη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...