Jump to content

Αφρικάνα


Recommended Posts

Καλησπέρα.Είμαι αρκετά νέα στο άθλημα αλλά για αρχή καλά τα παω πιστεύω.Έχω ένα πολύ μικρό ενυδρείο 10 λίτρων αλλά ετοιμάζομαι να πάρω ενα 60 λίτρων που θα μου πασάρει ένας φίλος μου.Εκτός αυτού όμως ήθελα να ρωτήσω πως είναι η κανονική ονομασία της "αφρικάνας" όπως μου την είπαν στο pet shop.Είχα κάποια προβλήματα βέβαια με αυτά τα ψάρια αφού πήρα ένα αλμπίνο κι ενα κίτρινο κι έπαιζε τρελή μαφία,εννοόντας οτι το άσπρο δεν άφηνε το κίτρινο να κουνήσει ρούπι,κι έτσι τελικά αναγκάστικα να το γυρίσω πίσω και να πάρω ενα μπλε γιατι μου ειχε φαει και τον γλυφτη μαλλον.Εχει τοση σημασια το χρωμα τους?Ειναι ανακγαστικα τα τεστ και ολα αυτα τα χημικα που βαζουν στα ενυδρεια?Δεν εχω φυτα πραγματικα ,μονο πλαστικα.Προς το παρον δεν εχω απωλειες εκτος απο κατι μικρα ψαρια δισκους που είχα στην αρχή και τελικά πεθάναν γιατί σφηνωσαν πισω απο το φιλτρο(ειλικρινα δεν ξερω πως το καταφέραν αυτο). Thanks!!!

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου και καλως ήρθες.

Για να πάρουμε τα θέματά σου απο την αρχή

Σε ενα ενυδρείο 10 λίτρων σε καμμία περίπτωση δεν μπορεισ να έχεις Δίσκους-θέλουν 50 λίτ έκαστος και πρέπει να τα διατηρούμε σε σμήνος δηλ.5-6 άτομα-ή Αφρικάνες.

Βασικά μόνο κάποιον Μονομάχο θα έβαζα σε ενα τόσο μικρό .

Αφρικάνες ονομάζουν σαν γενικό όρο τις Κιχλδιδες που ζουν στις λίμνες Τανγκανίκα και Μαλάουι στην Αφρική και δεν ειναι ενα δύο ψάρια αλλα αρκετές δεκάδες.

Γενικά λέμε φυτά με Αφρικάνες οχι.

Οι κιχλίδες έχουν ιεραρχία και ειναι ενας ακόμα σοβαρός λόγος να έχουμε τα λίτρα που αναλογουν σε κάθε ψάρι.

Σε 60 λίτρα καλύτερα ειναι να ξεκινήσεις με κάποια φυτά και ζωοτόκα - γκάμπυ Ξιφοφόροι κτλ - και αργότερα με μεγαλύτερο ενυδρειο και εμπειρεία να προχωρήσεις σε Αφρικάνες .Οι Δίσκοι θέλουν ακόμα μεγαλύτερη εμπειρεία.

Πρώτα απο όλα αυτά όμως πρέπει να έχεις ενα πολύ καλά στρωμένο ενυδρείο και να ρίξεις ενα καλό ΔΙΑΒΑΣΜΑ στην σελίδα www.tsamisaquarium.gr του κ.Τάκη που ειναι απο τα μέρη σου.

Υπομονή χρειάζετε οποιος ασχολείτε με αυτό το χόμπυ.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ γι'αυτα που μου είπες και θα τα έχω υπ'οψην μου...Απλα αυτα μου έδωσε αυτός χωρις να μου πει τίποτα,απλα επειδή μου αρέσαν....Καλά, θα δω τι θα κάνω thnx πάντως!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Λοιπόν πηρα αλλα δυο καινουργια ψαρακια και δεν ξερω τι ειναι αν μπορει κανεισ να μοθ πει καλα τηα ηταν, στελνω και φωτο,επισης το ένα που το εχω και σε ασπρομαυρο (γιατι μονο αυτη ηταν η καλυτερη φωτο τελικα) θελω την γνωμη σας για το αν ειναι εγγυος η απλα παχυνε... ευχαριστω πολυ!!!! :wootwoot:post-4109-1183339520_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

λοιπον τα αλλα αυριο γιατι τα εβγαλα με την ψηφιακη μου με τερμα την αναλυση απλα αυτο μου το περασε επειδη ηταν μαυροασπρη αυτο παντως το καημενο ειναι μπλε με μαυρες ριγες

Link to comment
Share on other sites

Stefani από την φωτό μου νομίζω πως είναι αφρικανική κιχλίδα (Pseudotropheus demasoni).Αν μπορεις βάλε άλλες φωτο.Έχεις πάρει το 60άρι ή ακόμη στο 10άρι τις έχεις;Πάντως και τα δύο είναι μικρά για τα ψαράκια σου.Θα σου πουν βέβαια και οι εμπειρότεροι διότι εγώ είμαι και αρχάριος.Μη ίάζεσαι καλή αρχή και καλή δύναμη.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά πήρα ένα 100 lt που είχε προσφορά στα carrefour με 100 euro Λοιπόν να και οι άλλες φωτογραφίες αφού χαμήλωσα την ανάλυση

post-4109-1183381419_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αυτά τα δύο ψαράκια εχω μόνο μαζι με έναν γλύφτη σε ένα ενυδρείο 100 lt με αμμό, 2 μικρά ψεύτικα φυτά και μία πυραμίδα που βγάζει μπουρμπουλίθρες :wootwoot::) πιστέυω πως καλά είναι αν και έχω σκοπό να βάλω κι άλλα :( αν γίνεται να μου πείτε και αν είναι θυληκά ή αρσενικά και πώς το καταλαβαίνουμε.Εντωμεταξύ το τιγρέ επιτίθεται συνέχεια στο άλλο και δεν το αφήνει σε ησυχία,αλλά ευτυχώς δεν έχω ακόμα απώλειες.... :wootwoot: περιμένω τις υπέροχες απαντήσεις σας thnx Isap για την καλη δύναμη γιατι την χρειάζομαι!!

Link to comment
Share on other sites

post-4109-1183383339_thumb.jpgpost-4109-1183383319_thumb.jpgpost-4109-1183383293_thumb.jpg

Λοιπόν βρήκα ένα site με ονομασίες και φωτογραφίες αφρικανικών κιχλίδων.Για πείτε μου αν είναι κάποια από αυτά τα δικά μου.Το πρώτο είναι Maylandia callainos (Blue Cobalt Cichlid) το δεύτερο Labidochromis freibergi (Freiberg's Mbuna) και το τρίτο Pseudotropheus socolofi (Powder Blue Cichlid, Pindani). Το ξέρω πως σας έπρηξα λιγάκι :) απλά ακομα είμαι στην αρχη :wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

Σορρυ αλλά μου τα έβγαλε ανάποδα λοιπόν η πρώτη φωτογραφία είναι Pseudotropheus socolofi (Powder Blue Cichlid, Pindani) η δεύτερη Maylandia callainos (Blue Cobalt Cichlid) και η τρίτη Labidochromis freibergi (Freiberg's Mbuna) Όλα μια χαρά τωρα...δεν στέλνω άλλα τώρα απλά περιμένω απαντήσεις

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν πρέπει να βάλεις κρυψώνες για να κρύβονται και να κάνεις και μετρήσεις να μας πεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Γεια σου κι από μένα!

Όταν ξεκίνησα κι εγώ με το ενυδρείο είχα κάτι ανάλογο με τις αφρικάνες.Είχα μια κίτρινη και μια albino. Δεν ήξερα και μου τις ήχαν δώσει μαζί με ήρεμα ψάρια.Τεσπα, αφού στο τέλος έμεινε μόνο η δεύτερη αποφάσησα να ασχοληθώ λίγο. Είδα κατ'αρχήν ότι είναι πολύ ανθεκτικά ψάρια τόσο στη σύνθεση του νερού όσο και στις μεταβολές θερμοκρασίας. Αν φυτέψεις το ενυδρείο θα το μετανιώσεις γιατί τους αρέσει πολύ να σκάβουν. Εγώ είχα βάλει στο δικό μου χαλίκια στην αρχή και η χαρά τους ήταν να μου αλλάζουν διακόσμηση κουβαλόντας τα χαλίκια πότε στη μια μερία και πότε στην άλλη. Αργότερα που ήθελα να βάλω φυτά και αναγκαστικά αντικατέστησα τα μικρά και σχεδόν λεία χαλίκια με τα αφρόδη και αιχμηρά που χρησιμοποιούν στο φύτεμα είχαν πρόβλημα γιατί γέμισαν πληγές. Ελπίζω να ανέφερα κατί χρήσιμο...Καλή συνέχεια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...