Jump to content

αλλαγές νερού και σκουπάκι


Recommended Posts

το ενυδρείο κλίνει ένα μήνα λειτουργίας με 2 χρυσόψαρα και βρίσκεται σε κατάσταση στρωσίματος. τώρα τελευταία το ένα χρυσόψαρο συνιθίζει να κάθεται πάνω στο χαλίκι (όπως βλέπετε στις φώτο). το άλλο συνεχίζει να είναι ζωηρό. τα νιτρικά είναι αυξημένα

ΝΟ2 10

ΝΟ3 100

τισ προάλλεσ που έβαλα τα ζωντανά φυτά και ανατάραξα την άμμο διαπίστωσα ότι έχει πολλά σωματίδια αφού θόλωσε όλο το ενυδρείο. βέβαια μετά από 2-3 ώρες καθάρισε πάλι. νομίζω πως τα ταίζω αρκετα 5 φυλαράκια / ημέρα.

μήπως πρέπει να αρχίσω να κάνω αλλαγές νερού άσχετα το ότι είμαι σε διαδικάσία στρωσίματος?

και μήπως πρέπει να αρχίσω να καθαρίζω το χαλίκι με σκουπάκι?

Link to comment
Share on other sites

Οι μετρήσεις σου βρίσκονται σε απαγορευτικά σημεία. Τα ψάρια σου ασφυκτιούν και δεν μπορούν να αναπνέυσουν. Κάνε αμέσως αλλαγή 30% - 35% στο νερό σου και ξανακάνε μετρήσεις. Κάνε συχνές μετρήσεις γιατί διαφορετικά θα χάσεις τα ψάρια σου από δηλητηρίαση. Γιατί δεν έστρωσες το ενυδρείο σου με αμμωνία ή παίρνοντας έτοιμη βιολογία από κάποιον που μένει κοντά σου; Τέλος πάντων κάνε άμεση αλλαγή στο νερό σου και κοίτα να προμηθευτείς ή έτοιμη βιολογία από κάποιον κοντά σου ή ενεργά βακτηρίδια από κάποιο κατάστημα της περιοχής σου. Το ΝΟ2 πάνω από 2 προκαλεί δηλητηρίαση στα ψάρια.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης σταμάτα το υπερβολικό τάισμα. Ταίζουμε τόσο όσο μπορούν να φάνε σε δύο λεπτά και προσέχουμε να μην πέφτει τροφή στο υπόστρωμα. Την αλλαγή του νερού σου κάνε τη με τη σκούπα βυθού και τράβηξε όσα στερεά μπορείς από το υπόστρωμα. Το ότι καθάρισε το ενυδρείο σου σε 2-3 ώρες δεν σημαίνει ότι όλα είναι καλά, απλά τα στερεά που σηκώθηκαν από την ανατάραξη του νερού, ξανά κάθισαν στο πυθμένα. Δεν σημαίνει όμως ότι έπαψαν να βρίσκονται εκεί.

Υ.Γ.: Όσο για τις φωτογραφίες που λες, δεν μπόρεσα να δω καμία γιατί μάλλον δεν τις έστειλες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...