Jump to content

Νά`ναι καλά η μαμά!!


Recommended Posts

Καλησπέρα. Έχω ένα carrefour 120lt και μέσα φιλοξενώ 2 silver scalares 2 marble scalarars 2 pleco 1 albino 1 silver shark 1 rainbow shark 3 serpae tetra 1 μονομαχο 1 μονομαχινα 2 gurami και μου έχει μείνει ένα γατόψαρο αγνώστου ονόματος. Λόγο μετάθεσης από την δουλειά το ενυδρείο δεν το φρόντιζα καθόλου. Μόνο τους δύο πρώτους μήνες. Ευτυχώς οι γονείς μου ασχολειώντουσαν που και που. Άλλαξαν οι συνθήκες εργασίας και έτσι θα έχω αρκετό χρόνο που θέλω να αφιερώσω.

Τα δύο silver scalar όπως και οι pleco μπήκαν μαζί και ίδιο μέγεθος.. To ένα πλέκο έχει γίνει τριπλάσιο από το άλλο. το αντίστοιχο συμβαίνει και με τα σκαλάρια. Που να οφείλεται αυτό?

Μπορεί ο μονομάχος να κρύβεται πίσω από απώλειες που έχω? συμπεριφέρεται σαν κοινωνικό ψάρι χωρίς επιθέσεις παρά μόνο στην μονομαχίνα.

Λέω να κρατήσω τα τρία μου καμάρια τον 1 pleco 1 silver shark 13cm kai 1 rainbow shark 10 cm και να βάλω μια οικογένεια από ένα είδος μικρών κιχλίδων.Αυτό για καλύτερη παρατήρηση ενός είδους και την αναπαραγωγή του. Του μονομάχου θα του αγοράσω ένα 30cm να το μοιραστεί με την αγαπημένη του και όλα τα άλλα θα τα χαρίσω ή θα τα επιστρέψω στο pet shop.

Παρακαλώ πείτε μου την άποψή σας.

Link to comment
Share on other sites

Δεν κατάλαβα ποιές είναι οι απώλειες στις οποίες αναφέρεσαι...

Πάντως, ΙΜΟ:

Τα σκαλάρια θέλουν ψηλό ενυδρείο.

Μην βάλεις το ζευγάρι των μονομάχων σε 30 cm ενυδρείο, είναι θέμα χρόνου να γίνει χαμός! Αρσενικοί και θηλυκοί μονομάχοι μπαίνουν μαζί μόνο όταν θέλουμε να επιχειρήσουμε αναπαρaγωγή και μόνο για το διάστημα αυτό... Υπάρχει πάρα πολύ υλικό για διάβασμα στην κατηγορία "Αναβαντίδες". Κατά την γνώμη μου θα ήταν καλύτερα να βάλεις το καθένα μόνο του σε ένα μικρό ενυδρείο.

Η άποψη μου είναι να διαβάσεις όσα περισσότερα μπορείς για το κάθε είδος των τωρινών αλλά και των ενδεχομένων μελλοντικών ψαριών όσον αφορά συνθήκες νερού, συμβατότητα αλλά και τελικό μέγεθος!

Καλή συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...